Stoiximan Super League

60 χρόνια Α' Εθνική: Σαν σήμερα, 1 Μαρτίου

Σημαντικά γεγονότα για τη σημερινή ημέρα, 1 Μαρτίου, παρουσιάζει η Σούπερ Λίγκα στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ιστορική αναδρομή στη σημερινή ημέρα, 1 Μαρτίου, κάνει η επίσημη ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά το κείμενο από το επίσημο σάιτ της διοργανώτριας αρχής

1959
Κυκλοφορεί το πρώτο δελτίο ΠΡΟΠΟ στην Ελλάδα, που έμελλε να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια, φέρνοντας πολλά έσοδα στον ελληνικό αθλητισμό. Το πρώτο δελτίο έχει 12 αγώνες, δέκα ελληνικούς, μεταξύ αυτών το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού, και δύο ιταλικούς.

1970
Ο Ολυμπιακός Βόλου δίνει μάχη για την παραμονή του και στην Κατερίνη κάνει ό,τι μπορεί για να πάρει βαθμούς. Προηγείται με ανατροπή, αλλά μένει με δέκα παίκτες και χάνει από τον πολύ καλό Πιερικό εκείνης της σεζόν με 3-2 (10’ κεφαλιά Λιάπης, 50’ σουτ Φουλίδης, 86’ σουτ Μυτιληναίος – 20’ σουτ Βελετζάκος, 40’ σουτ Τζίνης).

1987
Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά μπροστά στη βαθμολογία και υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, που είναι τέταρτος, αλλά από την αρχή του αγώνα μπαίνει απαιτητικός. Προηγείται στο σκορ, αλλά ο Ολυμπιακός ισοφαρίζει με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Γιώργο Κωστίκο σε 1-1 (84’ σουτ Κωστίκος – 67’ σουτ Σκαρτάδος). Ο Κωστίκος έγινε ο πρώτος που σκοράρει σε ντέρμπι των δύο ομάδων και με τις δύο φανέλες.

1998
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι μαζί στην κορυφή και η ΑΕΚ είναι πέντε βαθμούς πίσω τους. Έτσι το αθηναϊκό ντέρμπι έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Εκεί η ΑΕΚ θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα και με γκολ του Χρήστου Μαλαδένη στο 14’ θα νικήσει με 1-0. Έτσι ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα, που θα κρατήσει ως το τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x