Europa League

Ιταλίδα σταχτοπούτα «ξέρανε» τον Βαλβέρδε (vids)

Νίκη έκπληξη με 3-0 της Σασουόλο απέναντι στην Αθλετικ Μπιλμπάο, εκανε την ανατροπή η Ραπίντ και κέρδισε με 3-1 την Γκενκ που προηγήθηκε με γκολάρα του Μπέιλι.

Την έκπληξη στον 6ο όμιλο έκανε η ιταλική Σασουόλο στο Ρέτζιο Εμίλια όπου και φιλοδώρησε με τρια τέρματα την Αθλέτικ Μπιμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε. Τη νίκη κατάφερε να πάρει και η Ραπίντ Βιέννης αν και βρεθηκε να χάνει με 0-1 στην έδρα της στο ημίχρονο από την Γκενκ με πανέμορφο γκολ του Μπέιλι. Με ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο οι Αυστριακοί γύρισαν το παιχνίδι κάνοντας το 3-1, με τον Μπέιλι να μειώνει στις καθυστερήσεις για το τελικό 3-2.


Ονειρεμένο ντεμπούτο για τους Ιταλούς

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν εκείνη που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από την έναρξη της αναμέτρησης στο «Ρέτζιο Εμίλια» απέναντι στη γηπεδούχο Σασουόλο. Είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες στο α’ ημίχρονο με κύριους εκφραστές τους Μουνιαίν και Γουίλιαμς.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν όμως παράσταση για ένα ρόλο με τους Ιταλούς να κάνουν σμπαράλια την άμυνα της ομάδας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Αρχικά στο 60’ ο Λιρόλα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε για το 1-0. Στη συνέχεια η Μπιλμπάο έμοιαζε υπνωτισμένη, ο Ντεφρέλ εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα της άμυνας και με ένα πλασέ έκανε το 2-0 στο 75ο λεπτό. Το 3-0 ήρθε στο 83’ όταν Πολιτάνο έστειλε για ακόμα μια φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ερέριν.



Νίκη ανατροπή για τη Ραπίντ

Το παιχνίδι στη Βιέννη άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν την απόλυτη ισορροπία στην κατοχή μπάλας αλλά την Ραπίντ να είναι εκείνη ήταν πιο απειλητική απέναντι στην εστία της Γκενκ. Παρόλα αυτά οι Βέλγοι ήταν εκείνοι που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ σε μια αντεπίθεση στο 29’ όταν ο Τζαμαϊκανός Μπέιλι έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ από τα 20 μέτρα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα εκείνη βρήκε στη συμβολή των δοκών.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η Ραπίντ μπήκε με σκοπό την ισοφάριση και το κατάφερε στο 51 όταν ο αρχηγός της Σουάμπ έπιασε το μακρινό σουτ και νίκησε τον τερματοφύλακα της Γκενκ. Το επόμενο οχτάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τους Βέλγους καθώς στο 59' ο Τζοέλιντον έκανε το 2-1 και δύο λεπτά αργότερα σε ένα γύρισμα της άμυνας η μπάλα αναπήδησε και ξεγέλασε τον τερματοφύλακα Μπιζό την ώρα που πήγε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1 της Ραπίντ. Το μονο που κατάφερε στη συνέχεια η Ραπίντ ήταν να μειώσει στις καθυστερήσεις με γκολ πέναλτι του Μπέιλι για το τελικό 3-2.




Τα αποτελέσματα και οι σκόρερς:

Σαουόλο - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-0
Λιρόλα 60', Ντεφρέλ 75', 82' Πολιτάνο

Ραπίντ Βιέννης - Γκενκ 3-2
Σουάμπ 51', Τζοέλιντον59', Κόλεϊ (αυτογκολ) 61' - Μπέιλι 29', 90'

Βαθμολογία:
1. Σασουόλο 3
2. Ραπίντ Βιέννης 3
3. Γκενκ 0
4. Αθλέτικ Μπιλμπάο 0

Επόμενη αγωνιστική (2η, 29/9):
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ραπίντ Βιέννης
Γκενκ - Σασουόλο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x