Stoiximan Super League

Δια... ποδός Φορτούζι

Μακριά από την «επικίνδυνη» ζώνη βρέθηκε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Μακριά από την «επικίνδυνη» ζώνη βρέθηκε ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται νωθρά και να μη υπάρχει ρυθμός στο ματς. Στο πρώτο μισάωρο οι φάσεις ήταν ελάχιστες και καμία από αυτές προήλθαν κυρίως από αμυντικά λάθη. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Μέγκαχεντ στο 4ο λεπτό εκτέλεσε δυνατά το πλάγιο από τα δεξιά, ο Σαλπιγγίδης έκανε το γυριστό, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Επαλέ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και μπήκε στη μεγάλη περιοχή του Τοχούρογλου, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Καμερουνέζος κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ και ο Χασιώτης απομάκρυνε. Οι δύο ομάδες αναλώνονταν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς να υπάρχει ρυθμός και καλές φάσεις στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου. Ένα πολύ δυνατό απευθείας φάουλ του Μέγκαχεντ, στο 34ο λεπτό, «τάραξε» την ηρεμία του αγώνα, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αμπάρη. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Επαλέ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, στην πορεία της μπάλας «πετάχτηκε» ο Παπαποστόλου και έκανε την κεφαλιά, για να μπλοκάρει σταθερά ο Τοχούρογλου. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή, σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι δύο ομάδες πρόσεχαν κυρίως τις άμυνές τους.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε στους… ρυθμούς του πρώτου, χωρίς φάσεις, με παιχνίδι κέντρου. Ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας και ο ΠΑΟΚ με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να δημιουργήσει κάποιο «ρήγμα», χωρίς να καταφέρει κάτι. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Ρολφ Φρινγκερ ανέβασαν «στροφές» και βγήκαν στην επίθεση, με τον Σαλπιγγίδη να χάνει μοναδική ευκαιρία. Στο 58ο λεπτό ο Εγκωμίτης έβγαλε την μπαλιά στον 23χρονο επιθετικό, εκείνος βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Αμπάρη και έκανε το πλασέ, για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας του Ηρακλή με τα πόδια. Ο Φρίνγκερ έκανε πιο επιθετικό τον ΠΑΟΚ περνώντας τους Μαλαδένη και Μίετσελ στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που πέτυχε. Κερδισμένος όμως από αυτή την κίνηση ήταν ο Ηρακλής. Οι παίκτες του «Γηραιού» άνοιξαν το σκορ στην αντεπίθεση, με τον Πουρσανίδη να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιωάννου έκανε την κεφαλιά πάσα στον Καπετάνο, εκείνος έστρωσε στον Φορτούζι προ του Τοχούρογλου και ο Αλβανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά εξαιτίας εισόδου οπαδών των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν δύο απανωτές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, με τους Μαλαδένη (72’) και Εγκωμίτη (73’) να μην μπορούν να «νικήσουν» τον Αμπάρη. Τα λεπτά κυλούσαν με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να απειλήσει και τον Ηρακλή να χάνει απίστευτη ευκαιρία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων να κάνει το 2-0, όταν ο Κατσαμπής έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Τοχούρογλου τον Καπετάνο, όμως ο επιθετικός του Ηρακλή καθυστέρησε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπλόκαρε. Στις εξέδρες του Καυταντζογλείου βρέθηκε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ηρακλής (Σ. Κωφίδης): Αμπάρης, Λαγός, Παπαζαχαρίας, Κατσαμπής, Σνάουτσνερ, Ιωάννου, Πουρσανίδης, Επαλέ (85’ Κειτά), Σεγκιρί, Καπετάνος Π.(90+5’ Διαμαντίδης), Παπαποστόλου (63’ Φορτούζι ).
ΠΑΟΚ (Φρίγκερ): Τοχούρογλου, Χασιώτης, Μέγκαχεντ(85’ Καραδήμος), Ουντέζε, Καρυπίδης, Ζαβαντίας, Ζωγραφάκης (60’ Μαλαδένης), Εγκωμίτης, Ζησόπουλος, Γιασεμάκης (60’ Μίετσελ), Σαλπιγγίδης.

Διαιτητής: Σπυρόπουλος
Βοηθοί: Κούστας, Γρυλλάκη
Τέταρτος: Ζωγράφος

Το φιλμ του αγώνα:

90+6’ Ο Σπυρόπουλος σφύριξε τη λήξη του αγώνα και ο Ηρακλής πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο γκολ του Φορτούζι.

90+6’ Τρίτη αλλαγή για τον Ηρακλή: Στη θέση του Καπετάνου πέρασε ο Διαμαντίδης.

90+5’ Εκτέλεση φάουλ από το Σαλπιγγίδη, ο Αμπάρης μπλόκαρε μπροστά από τον αμαρκάριστο Μαλαδένη.

90+3’ Απίστευτη ευκαιρία για τον Ηρακλή! Ο Κατσαμπής βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά έβγαλε την μπαλιά στον αμαρκάριστο Καπετάνο εκείνος προχώρησε, αλλά υπό την πίεση των αμυντικών του ΠΑΟΚ που γύρισαν έκανε το λάθος και ο Τοχούρογλου μπλόκαρε.

90’ Έξι τα λεπτά των καθυστερήσεων στον αγώνα.

87’ Αλλαγή για τον Ηρακλή: Στη θέση του Επαλέ πέρασε ο Κείτά.

87’ Τρίτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Μέγκαχεντ πέρασε ο Καραδήμος

85’ Πολύ καλή σέντρα του Επαλέ από τα αριστερά, ο Καπετάνος έκανε το απευθείας ένα «σκαστό» σουτ, ο Τοχούρογλου απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ.

84’ Σέντρα του Παπαζαχαρία από τα δεξιά, ο Καπετάνος έστρωσε στο Φορτούζι, εκείνος έκανε το σουτ στην κίνηση, ο Τοχούρογλου μπλόκαρε.

81’ Κίτρινη κάρτα στο Λαγό

75' Ο Καπετάνος σταματάει καθαρά την μπάλα με τα χέρια του μέσα στη μεγάλη περιοχή του Αμπάρη, όμως ο Σπυρόπουλος διέταξε τη συνέχεια του αγώνα.

72' Σέντρα του Ζησόπουλου από τα αριστερά, ο Εγκωμίτης έπιασε το απευθείας δυνατό σουτ, ο Αμπάρης απομάκρυνε σε κόρνερ.

71' Σέντρα του Ζησόπουλου ασπό τα αριστερά, ο Μαλαδένης έκανε το πλασέ στην κίνηση, ο Αμπάρης μπλόκαρε.

70' Σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά ο Αμπάρης μπλόκαρε.

68' Κίτρινη κάρτα στον Ουντέζε

66' ΓΚΟΟΟΟΟΟΛ! Σέντρα του Πουρσανίδη από τα δεξιά, ο Ιωάννου έκανε την κεφαλιά πάσα ο Καπετάνος έστρωσε προ του Τοχούρογλου στο Φορτούζι και εκείνος έκανε το 1-0.

63' Πρώτη αλλαγή για τον Ηρακλή: Στη θέση του Παπαποστόλου πέρασε ο Φορτούζι.

60' Διπλή αλλαγή για τον ΠΑΟΚ: Στη θέση του Ζαβαντία πέρασε ο Μαλαδένης και αντί του Γιασεμάκη ο Μίετσελ.

58' Απίστευτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Εγκωμίτης έβγαλε μόνο του τον Σαλπιγγίδη απέναντι από τον Αμπάρη, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ έκανε το πλασέ και ο τερματοφύλακας του Ηρακλή απομάκρυνε με τα πόδια.

57' Μακρινό σουτ του Παπαζαχαρία, ο Τοχούρογλου μπλόκαρε.

55' Πρώτη καλή φάση με το Σαλπιγγίδη να κάνει την μπαλιά προς τον Εγκωμίτη, εκείνος έκανε το πλασέ και ο Αμπάρης μπλόκαρε εύκολα.

50' Καμία καλή στιγμή στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους.

46' Έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου με τους φιλοξενούμενους στη σέντρα.

--------------------------------------------------------

45+1' Ο Σπυρόπουλος σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου που βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

45+1' Κίτρινη κάρτα στο Ζωγραφάκη για φάουλ στον Επαλέ.

45' Κόρνερ με τον Επαλέ από τα αριστερά, ο Καπετάνος έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

43' Σέντρα του Επαλέ από τα δεξιά, ο Ουντέζε πρόλαβε και απομάκρυνε με κεφαλιά, μπροστά από τον αμαρκάριστο Παπαποστόλου.

41' Εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά με τον Επαλέ, ο Παπαποστόλου "έπιασε" την κεφαλιά και ο Τοχούρογλου μπλόκαρε.

36' Κίτρινη κάρτα στον Παπαζαχαρία για σκληρό φάουλ στον Σαλπιγγίδη.

34' Απευθείας φάουλ του Μέγκαχεντ, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

31' Κεφαλιά πάσα του Επαλέ στον Καπετάνο, ο επιθετικός του Ηρακλή "έπιασε" το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα κόντραρε στον Ουντέζε και κατέληξε κόρνερ.

28' Καλή προσπάθεια για τον ΠΑΟΚ, με τον Κουτσόπουλο να κάνει την "κούρσα" από τα δεξιά, όμως η παράλληλη συρτή σέντρα που επιχείρησε κατέληξε στον Κατσαμπή.

27' Ο Καπετάνος έκλεψε την μπάλα από το Ζαβαντία, έφτασε έξω από την περιοχή του Τοχούρογλου, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

25' Οι παίκτες του ΠΑΟΚ προσπαθούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες με αντεπιθέσεις, όμως η αμυντική λειτουργία του Ηρακλή είναι πολύ καλή μέχρι στιγμής και δεν έχει επιτρέψει στους "ασπρόμαυρους" να απειλήσουν.

19' Κάθετη μπαλιά προς τον Καπετάνο, ο Ουντέζε απομάκρυνε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.

15' Το πρώτο τέταρτο του αγώνα συμπληρώθηκε χωρίς κάποια κλασσική ευκαιρία για τις δύο ομάδες, οι οποίες αναλώνονται σε παιχνίδι κέντρου, με πολλά λάθη εκατέρωθεν.

10' Οι παίκτες του Ηρακλή έχουν μέχρι στιγμής τον έλεγχο τυο αγώνα, ωστόσο δεν μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για το γκολ.

5' Ατομική προσπάθεια του Επαλέ, ο Καμερουνέζος άσος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΟΚ.

4' Δυνατά εκτελεσμένο πλάγιο από τα δεξιά με τον Μέγκαχεντ, ο Σαλπιγγίδης έκανε το "γυριστό", αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

3' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με το Λαγό να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά και το Ζωγραφάκη να απομακρύνει σε κόρνερ προ του αμαρκάριστου Σεγκιρί.

1' Έναρξη με τους παίκτες του Ηρακλή στη σέντρα

Επιμέλεια: Μπάμπης Πουλούτσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x