Europa League

Ατρόμητος κι ας αγχώθηκε

Μια πρόκριση που έμοιαζε περίπατος, έγινε θρίλερ, αλλά ο Ατρόμητος επικράτησε 3-2 των Σλοβάκων και πήρε την πρόκριση για τον 3ο προκριματικό του Europa League, όπου τον περιμένει η Λέγκια.

Ένα ματς που πήγαινε για θρίαμβο του Ατρόμητου, έγινε θρίλερ, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 3-2 της Ντουνάισκα Στρέντα και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση, τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θ’ αντιμετωπίσουν την Λέγκια. Οι Κατράνης στο 22’ και Μανούσος με πέναλτι στο 28’ έκαναν το 2-0, σε μια πρόκριση που έμοιαζε άνετη. Ειδικά αν ο Ατρόμητος ήταν πιο προσεκτικός στα τελειώματα του στο πρώτο μέρος και έφτανε και σε ένα 3ο γκολ.

Ωστόσο η καθίζηση για 25 λεπτά στην επανάληψη από τους Περιστεριώτες και τα πολλά λάθη, έκαναν μια βέβαιη πρόκριση θρίλερ. Οι Σλοβάκοι αναθάρρησαν και τα γκολ των Ραμίρεζ στο 54’ (από λάθος του Γούτα) και Καλμάρ με πέναλτι στο 72’ (το έκανε ο Καχίλα στον Μπλάκμαν) έφεραν το ματς στην ισορροπία (2-2).

Μια κεφαλιά του Σπύρου Ρισβάνη στο 77’ μετά από μία ακόμα ασίστ του Ούμπιδες, λύτρωσαν τους Περιστεριώτες που έχουν δρόμο πάντως για να είναι στην κατάλληλη κατάσταση για να αντιμετωπίσουν την πιο ισχυρή από τους Σλοβάκους, Λέγκια, και πάνω απ’ όλα να μειώσουν τα λάθη στην άμυνα τους.

inner

Το ματς

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε κάπως επιφυλακτικά το παιχνίδι, με τους Σλοβάκους να κερδίζουν μέτρα και αρκετά στημένα στα πρώτα λεπτά. Οι Περιστεριώτες με το σχήμα που παρέταξαν στο πρώτο παιχνίδι και με επιθετικό δίδυμο του Μανούσου και του Βέλλιου, τους Ούμπιντες και Ενσικουλού στα άκρα και τον Χαρίση με τον Μάντσον στα χαφ.

Ο Ατρόμητος έχοντας παρασύρει στην παγίδα του την Ντουνάισκα, που παρατάθηκε με 4-1-4-1, κατάφερε ακριβώς στα μισά του πρώτου μέρους και αφού σταδιακά φαινόταν πως βρίσκει όλο και πιο εύκολα χώρους, ν’ ανοίξει το σκορ. Προσωπική προσπάθεια του Κατράνη που είδε την άμυνα των Σλοβάκων ανεβασμένη και αφού κέρδισε μία κόντρα, ζάλισε τον Κρούζλιακ για να σκοράρει με το αριστερό σουτ και να γράψει το 1-0.

Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Σλοβάκοι, ο Μανούσος βρήκε τον ανοικτό χώρο, πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Όραβετς που τον ανέτρεψε ξεκάθαρα. Ο ίδιος ο Μανούσος ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι για να γράψει το 2-0. Αμέσως μετά ο Βέλλιος βρέθηκε φάτσα με το 3ο γκολ, μετά από εξαιρετική πάσα του Ούμπιδες, σε μια ακόμα έξοχη αντεπίθεση, αλλά ο Γέντλιτσκα τον νίκησε στο τετ-α-τετ για να μείνει το 2-0 σε εκείνο το σημείο.

Στο φινάλε του ημιχρόνου ο Ατρόμητος άγγιξε ακόμα δύο φορές το γκολ, με τον Βέλλιο από κοφτή σέντρα του Ούμπιδες, να πλασάρει άσχημα να μπλοκάρει ο Γέντλιτσκα, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, μετά από εκτέλεση του αρχηγού του, ο Γούτας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Έτσι ο Ατρόμητος, έχοντας πάρει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης.

Ωστόσο η είσοδος του στο δεύτερο μέρος, μόνο καλή δεν ήταν, με αποτέλεσμα οι Σλοβάκοι να σκοράρουν και ν’ αγχώσουν τους Περιστεριώτες. Στο 54’ μετά από σέντρα από αριστερά ο Γούτας έκανε το λάθος, στρώνοντας την μπάλα στον Ραμίρεζ που έκανε το 2-1. Αμέσως μετά ο Βίντα σούταρε για να μπλοκάρει ο Μέγιερι, ενώ στο 58’ ο Ραμίρεζ γύρισε σαν σέντρα σουτ για τον Ταϊβό που δεν πρόλαβε.

Ο Αναστασίου, θέλοντας να προλάβει το κακό που ερχόταν, όπως και στο πρώτο ματς, έριξε τον Καχίλα στο ματς αντί του Βέλλιου, για να γυρίσει το σύστημα σε 4-3-3. Ο Καχίλα είχε καλή στιγμή με σουτ στο 67’ που απέκρουσε ο Γέντλιτσκα, αλλά στο 69’ από μία ακόμα αδράνεια στο κέντρο της άμυνας, μια απειλητική σέντρα, λίγο έλειψε να κάνει τη ζημιά στον Ατρόμητο με τον Κατράνη να διώχνει μπροστά από τον Ταϊβό. Στο 71’ άλλη μια τραγική ενέργεια οδήγησε στην ισοφάριση. Ο Καχίλα κάνει απρόσεκτο μαρκάρισμα στον Μπλάκμαν, ο διαιτητής δίνει το πέναλτι και ο Καλμάρ διαμορφώνει το 2-2.

Ο Ατρόμητος βγήκε μπροστά, με ένστικτο αυτοσυντήρησης και ο Σπύρος Ρισβάνης απάλλαξε τους γηπεδούχους από μια ψυχοφθόρα διαδικασία στα τελευταία λεπτά, αφού μετά την εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες με κεφαλιά έκανε το 3-2. Ο Ρονάν απείλησε αλλά έστειλε στην έξω πλευρά των γκολπόστ. Ο Καχίλα στο 90’ σταματά με κεφαλιά ψαράκι το πλασέ του Καλμάρ πάνω στη γραμμή, ενώ ο Μέγιερι στο ίδιο λεπτό, γλιτώνει την ισοφάριση από τον Βίντα.

Στα επτά λεπτά των καθυστερήσεων ο Ατρόμητος, κράτησε την μπάλα, είχε πολύ καλή στιγμή με τον Μανούσο στο 90+4’ και πήρε την πολυπόθητη πρόκριση.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Κατράνης, Χαρίσης, Μάντσον, Ούμπιδες (88' Νάτσος), Ενσικουλού (, Μανούσος, Βέλλιος (60’ Καχίλα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Θεοδωράκης, Κορτ, Ουγκράι, Γιακουμάκης


Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Όραβετς (62’ Βεσελόβσκι), Κρούζλιακ, Βίντα, Μπλάκμαν, Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν, Τσμέλικ (46’ Κρίστοφερ Βίντα), Ταϊβό, Ραμίρεζ

Στον πάγκο έμειναν οι: Σζάραζ, Μπεσκοροβάινι, Ντίβκοβιτς, Ντάβις, Μπέντναρ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x