Γερμανία

Batman begins (again)

Αυτή η Ντόρτμουντ είναι υπερπαραγωγή! Με τον Ομπαμεγιάνγκ να πανηγυρίζει σαν Μπάτμαν, οι Βεστφαλοί διέλυσαν στο ντέρμπι τη Σάλκε (3-0) κι επιβεβαίωσαν την… επανεκκίνησή τους στην Bundesliga!

Αφού έχασε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, σε ένα ματς με 30(!) τελικές, η Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε τρία γκολ σε οχτώ λεπτά (78’-86’) και μετέτρεψε σε περίπατο (3-0) το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ με τη Σάλκε, που επιεικώς ήταν ανύπαρκτη. Οι Βεστφαλοί πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις τους και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, που τους δίνει το δικαίωμα να ονειρεύονται ξανά την έξοδό τους στην Ευρώπη.

Το ματς:

Η Ντόρτμουντ ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο και λόγω ατυχίας, αλλά και του 19χρονου τερματοφύλακα της Σάλκε, Βέλενροϊτερ δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ. Ομπαμεγιάνγκ (4’, 26’), Καγκάβα (16’), Μιχταριάν (18’) και Ρόις (27’, 36’) δεν μπόρεσαν να σημαδέψουν σωστά. Ο τελευταίος είχε την κορυφαία στιγμή της Μπορούσια στο 34’, καθώς έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και αφού πρώτα η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Νοϊστέντερ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο η κατοχή ήταν 61%-39% υπέρ των Βεστφαλών και οι τελικές 15-2! Έτσι, ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει γίνει over με το… καλημέρα, δεν είχε ούτε ένα γκολ.

Ίδιο ήταν το σκηνικό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ρόις να είναι πρωταγωνιστής στις δύο πρώτες καλές στιγμές της Μπορούσια στο 52’ και στο 56’. Η Σάλκε περνούσε πολύ δύσκολες στιγμές στην άμυνα, ενώ επιθετικά ήταν ανύπαρκτη, αφού δεν μπορούσε καν να κρατήσει τη μπάλα. Στο 65’ ο Βέλενροϊτερ σταμάτησε τον Μιχταριάν, με τις τελικές της Ντόρτμουντ να έχουν φτάσει τις 25(!) και παρ’ όλα αυτά, γκολ να μην βάζει.

Τελικά, τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Ομπαμεγιάνγκ στο 78’ με πλασέ μέσα από την περιοχή. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μιχταριάν με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τη Μπορούσια και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 86’ ο Ρόις, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα Βέλενροϊτερ και έγραψε το τελικό 3-0. Η Μπορούσια έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και πλέον μπορεί να ξανακάνει όνειρα Ευρώπης. Η Σάλκε έμεινε για τρίτο ματς χωρίς τρίποντο και έπεσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.




«Μίλησε» η έδρα

Και στα υπόλοιπα παιχνίδια, οι έδρες είχαν την… τιμητική τους! Η Λεβερκούζεν μπορεί να μην εντυπωσίασε, αλλά έφτασε στην ουσία στο ματς με τη Φράιμπουργκ, αφού νίκησε με 1-0 και εκμεταλλευόμενη τις ήττες των Σάλκε και Άουγκσμπουργκ, σκαρφάλωσε στην τέταρτη θέση.

Σε τροχιά Ευρώπης παρέμεινε και η Χόφενχαϊμ, που «λύγισε» την αντίσταση της Μάιντζ με 2-0, ενώ μεγάλη νίκη στην προσπάθεια για παραμονή πέτυχε η Χέρτα, η οποία επικράτησε 1-0 της Άουγκσμπουργκ στο Βερολίνο με τέρμα του Καλού στο 88’. Στο άλλο ματς της ημέρας, η Στουτγάρδη, αν και προηγήθηκε, έμεινε τελικά στο 1-1 με το Ανόβερο και παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Παρασκευή 27/2

Μπάγερν Μονάχου-Κολωνία 4-1
(3’ Σβάινσταϊγκερ, 10’ Ριμπερί, 67’ Ρόμπεν, 75’ Λεβαντόφσκι - 45+1’ Ούτζα)

Σάββατο 28/2

Ντόρτμουντ-Σάλκε 3-0
(78’ Ομπαμεγιάνγκ, 80’ Μιχταριάν, 86’ Ρόις)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 1-0
(33’ Ρόλφες)

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 2-0
(55’ Βολάντ, 76’ Πολάνσκι)

Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ 1-0
(88’ Καλού)

Ανόβερο-Στουτγκάρδη 1-1
(70’ Στιντλ - 52’ Γκέντερ)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Αμβούργο (19:30)

Κυριακή 1/3

Γκλάντμπαχ-Πάντερμπορν (16:30)
Βέρντερ Βρέμης-Βόλφσμπουργκ (18:30)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)

Παρασκευή 6/3 (21:30)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου

Σάββατο 7/3 (16:30)

Σάλκε-Χόφενχαϊμ
Άουγκσμπουργκ-Βόλφσμπουργκ
Ανόβερο-Μπάγερν Μονάχου
Φράιμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο-Ντόρτμουντ
Μάιντς-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 8/3

Κολωνία-Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)
Πάντερμπορν-Λεβερκούζεν (18:30)

Επιμέλεια: Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x