Champions League

Carlito’s way!

Δεν έγινε ηθοποιός, ήταν όμως ο πρωταγωνιστής του «έργου» στο Τορίνο! Με τον Κάρλος Τέβες να ‘χει συμμετοχή στο πρώτο κι εν τέλει να σκοράρει, οι «μπιανκονέρι επικράτησαν 2-1 της «άνευρης» Ρεάλ.

Σε… μπελάδες έβαλε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ, η Γιουβέντους!

Με μεγάλη και παθιασμένη εμφάνιση, οι «μπιανκονέρι» επικράτησαν στο Τορίνο 2-1 και πάνε στη ρεβάνς της άλλης Τετάρτης (13/5) στο Μπερναμπέου με (μίνι) προβάδισμα για το «κόλπο γκρόσο» της πρόκρισης στον τελικό του Champions League.

Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ στο 8’ (σε φάση που ξεκίνησε απ’ τον Τέβες), ο Κριστιάνο ισοφάρισε προσωρινά με κεφαλιά (27’), προτού ο «Απάτσι» στο 58’ κερδίσει πέναλτι, το εκτελέσει ο ίδιος και χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

«Δυνατό» κοουτσάρισμα του Αλέγκρι, που την κατάλληλη στιγμή γύρισε το σχήμα σε 3-5-2 και μπλόκαρε δια παντός την «βασίλισσα», η οποία στο δεύτερο μέρος ήταν επιεικώς κακή! Δεν βγήκε στον Αντσελότι η χρησιμοποίηση του Σέρχιο Ράμος σε ρόλο «κόφτη», πολλά κενά στην άμυνα, κλεισμένοι και άφαντοι στο δεύτερο 45λεπτο Κριστιάνο, Μπέιλ (κυρίως).


Το ματς

Η μεν μπήκε «δαιμονισμένη», η δε «υπνωτισμένη». Διότι η Γιουβέντους -με τον κόσμο της να σπρώχνει- έστειλε μέσα στο δεκάλεπτο τρεις φορές το «μήνυμα». Και η Ρεάλ έδειξε πως δεν το έλαβε όπως έπρεπε κι εν τέλει η αμυντική της «σύγχυση», έδωσε κεφάλι στο σκορ στους γηπεδούχους. Με τον Μοράτα να επωφελείται της ασταθούς επέμβασης του Κασίγιας (μετά από διαγώνιο σουτ του Τέβες) και με κοντινή προβολή (στο 8’) να αναγκάζει το γήπεδο να σηκωθεί όρθιο, την ώρα που ο ίδιος δεν το πανηγύρισε καθόλου (λόγω σεβασμού στην… πρώην).

inner

Σιγά-σιγά οι Μαδριλένοι -παρά την απογοήτευση- έδειξαν να ξυπνούν. Να αναλαμβάνουν τα ηνία της αναμέτρησης και να πιέζουν για την ισοφάριση. Με τα σουτ όμως των Κρόος και Κριστιάνο να μην καταλήγουν στην άκρη της εστίας. Εν τέλει, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κατάφερε να ξαναμπεί στο κόλπο, με τον Χάμες απ’ τα δεξιά να τσιμπάει όσο χρειάζεται την μπάλα, να την γυρίζει στον Κριστιάνο κι αυτός προ κενής εστίας (με κεφαλιά) να κάνει στο 27’ το 1-1. Αν και οι «μπιανκονέρι» έδειξαν να αντιδρούν, το μομέντουμ ήταν για την Ρεάλ και παραλίγο να φέρει «τούμπα» την κατάσταση. Αλλά τη μία το δοκάρι σταμάτησε τον Χάμες -σε κοντινή κεφαλιά ψαράκι- την άλλη ο Μαρσέλο σημάδεψε άουτ με το σκαστό σουτ του!

inner

Η εκκίνηση του δεύτερου μέρους δεν ήταν σαν του πρώτου. Οι δύο ομάδες έδειχναν πιο… προσεκτικές, πιο ήρεμες. Αρκούσε όμως μια αντεπίθεση της Γιούβε, ένα σπριντ… 100άρη του Τέβες και ένα ανόητο πέναλτι του Καρβαχάλ για να στηθεί η μπάλα στην άσπρη βούλα και τον Απάτσι να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του (57’). Και μάλλον αυτό έπληξε πολύ τους Μαδριλένους, που έχασαν τη συγκέντρωσή τους, μπλοκαρίστηκαν υποδειγματικά και η Γιουβέντους έδειχνε πλέον να ελέγχει απόλυτα τον αγώνα…

inner

Ενδεικτικό είναι πως σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η Ρεάλ είχε ουσιαστικά δύο φάσεις, με τον Κριστιάνο στην πρώτη να μην βρίσκει δίχτυα, αλλά… αέρα σε κοντινή προβολή και τον Κρόος στην άλλη να σημαδεύει ψηλά άουτ. Ο Αλέγκρι έκανε κίνηση-ματ, γυρίζοντας σε 3-5-3 το σχήμα του και εκεί… μπλόκαρε για τα καλά η «βασίλισσα». Δεν μπορούσε όχι φάση να κάνει, αλλά ούτε καν να απειλήσει. Τα λεπτά περνούσαν, η Γιούβε κρατούσε το προβάδισμα και δεν αισθανόταν την παραμικρή πίεση (με τον Ράμος να ‘ναι τραγικός και τον Αντσελότι να χρεώνεται την επιλογή να τον βάλει αμυντικό χαφ και τους Μπέιλ-Κριστιάνο… χαμένους στη μετάφραση). Και δεν ήθελε πολύ οι Ιταλοί να πάρουν μεγαλύτερο σκορ πρόκρισης, αλλά ο Κασίγιας ενστικτωδώς στο τέλος και με τη βοήθεια του… κεφαλιού, είπε όχι στην κεφαλιά του Γιορέντε και κράτησε το αναστρέψιμο 2-1.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχτστάινερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιδάλ, Στουράρο (65’ Μπαρτζάλι), Τέβεζ (85’ Περέιρα), Μοράτα (78’ Γιορέντε)

Στον πάγκο: Στοράρι, Παντόιν, Πέπε, Μάτρι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Βαράν, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Ρονάλντο, Κρόος, Χάμες, Μπέιλ (86’ Χεσέ), Μαρσέλο, Καρβαχάλ, Ίσκο (63’ Τσιτσαρίτο)

Στον πάγκο: Νάβας, Κοεντράο, Λούκας Σίλβα, Αρμπελόα, Ιγιαραμέντι

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x