Champions League

Τα πρώτα… εμπόδια του Παναθηναϊκού

Μία εκ των Σπάρτα Πράγας, Τβέντε, Ντιναμό Μόσχας, Τιμισοάρα και Σίβασπορ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. To www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων των «πρασίνων» στο δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Μία εκ των Σπάρτα Πράγας, Τβέντε, Ντιναμό Μόσχας, Τιμισοάρα και Σίβασπορ θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. To www.sport-fm.gr σάς παρουσιάζει το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων των «πρασίνων» στο δρόμο για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Σε περίπτωση πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει μία εκ των Στουτγκάρδη, Φιορεντίνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σέλτικ και Άντερλεχτ (οι δύο τελευταίες εφόσον περάσουν τον τρίτο προκριματικό γύρο).

Σπάρτα Πράγας

Η Σπάρτα Πράγας ιδρύθηκε το 1893 και είναι ο πιο ιστορικός σύλλογος στην ιστορία του τσεχικού (αλλά και τσεχοσλοβακικού) ποδοσφαίρου με συνολικά 34 πρωταθλήματα και 17 Κύπελλα στην τροπαιοθήκη της. Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στη δεύτερη θέση, έξι βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσα Σλάβια Πράγας. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει αναμετρηθεί τέσσερις φορές με τον Παναθηναϊκό μετρώντας ισάριθμες νίκες, το 2002 για τη δεύτερη φάση των ομίλων του Champions League (2-1, 0-2) και το 2008 στα προκριματικά της ίδιας διοργάνωσης (1-2, 1-0).

Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιόζεφ Χόβανετς, ενώ στο ρόστερ της ομάδας ξεχωρίζουν οι πολύπειροι πρώην διεθνείς Γιάρομιρ Μπλάζεκ (τερματοφύλακας), Τόμας Ρέπκα (αμυντικός) και Πάτρικ Μπέργκερ (μέσος). Έδρα της Σπάρτα είναι η «AXA Arena» στην Πράγα, χωρητικότητας 20.000 θεατών.

Τβέντε

Η Τβέντε ιδρύθηκε το 1965, καθώς προέκυψε από συγχώνευση της Εντσέντε και της Εντσέντε Μπόις. Προέρχεται από μία από τις πιο πετυχημένες σεζόν της ιστορίας της, τερματίζοντας δεύτερη στο ολλανδικό πρωτάθλημα, έντεκα βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Άλκμααρ, αλλά ξεπερνώντας ομάδες με ιστορία όπως Άγιαξ, Φέγενορντ και Αϊντχόφεν. Μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του συλλόγου ως τώρα ήταν τα δύο Κύπελλα και η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου UEFA του 1975 (ήττα με 5-1 από την Γκλάντμπαχ). Η Τβέντε συμμετείχε και πέρυσι στα προκριματικά του Champions League, αλλά αποκλείστηκε από την Άρσεναλ, ενώ μεταφέρθηκε στο UEFA και αποκλείστηκε στη φάση των «32» από τη Μαρσέιγ στα πέναλτι.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Στιβ ΜακΚλάρεν, που έχει εργαστεί ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, καθώς επίσης και στη Μίντλεσμπρο, ενώ υπήρξε συνεργάτης του σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στο δυναμικό της ομάδας ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Μπλεζ Κουφό (Ελβετός) και Κένεθ Πέρεζ (Δανός). Γήπεδο της Τβέντε είναι το «De Grolsch Veste», χωρητικότητας 24.000 θεατών.

Ντιναμό Μόσχας

Η Ντιναμό Μόσχας ιδρύθηκε το 1923. Διαθέτει ένδοξο παρελθόν, έχοντας κατακτήσει 11 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα στην πρώην Σοβιετική Ένωση, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη σκιά της ΤΣΣΚΑ, της Λοκομοτίβ και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση, έξι βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ρούμπιν Καζάν και δύο πίσω από τη δεύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ την τρέχουσα περίοδο μετά από 13 αγωνιστικές είναι έβδομη με απολογισμό 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αντρέι Κομπέλεφ και στο δυναμικό της ξεχωρίζουν ο διεθνής επιθετικός (άλλοτε της Ζενίτ και της Σεβίλλης) Αλεξάντρ Κερζάκοφ, ο πολύπειρος μέσος Ντμίτρι Χοχλόφ και ο αμυντικός Ντένις Κολόντιν. Έδρα της είναι το «Dynamo Stadium», χωρητικότητας 36.500 θεατών.

Τιμισοάρα

Ο ρουμανικός σύλλογος μετρά μόλις επτά χρόνια «ζωής», καθώς γεννήθηκε όταν το 2002 ο πρόεδρος της ομάδας και άλλοτε αμυντικός της ΑΕΚ, Άντον Ντόμπος, μετέφερε την ΑΕΚ Βουκουρεστίου στην Τιμισοάρα. Η ομάδα προέρχεται από την κορυφαία σεζόν στη σύντομη ιστορία της, αφού τερμάτισε δεύτερη στο περασμένο πρωτάθλημα, ενώ ηττήθηκε για δεύτερη συνεχή σεζόν στον τελικό του Κυπέλλου.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Ιοάν Σαμπάου, ενώ στο ρόστερ της υπάρχουν μεταξύ άλλων και οι Αρμένιοι αδερφοί Αρταβάζ και Αρμάν Καραμιάν, που προ επταετίας είχαν αγωνιστεί στην Ελλάδα με τη φανέλα της Παναχαϊκής.

Σίβασπορ

Η Σίβασπορ προέκυψε το 1967 ως… μετεξέλιξη της Σίβας Γκεντσλίκ και εδρεύει στη Σεβάστεια. Η Σίβασπορ αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας από το 2005, καθώς νωρίτερα είχε περάσει από τη δεύτερη, αλλά και το ερασιτεχνικό! Η περασμένη σεζόν ήταν η καλύτερη της ιστορίας της τερματίζοντας στη δεύτερη θέση πίσω από την Μπεσίκτας και αφήνοντας πίσω συλλόγους όπως η Γαλατάσαραϊ και η Φενέρμπαχτσε.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Μπουλέντ Ουιγκούν και μεγάλο αστέρι ο αρχηγός και διεθνής φορ Μεχμέτ Γιλντίζ. Έδρα της Σίβασπορ είναι το «Sivas 4 Eylul», χωρητικότητας 17.000 θεατών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x