Champions League

Μπόλονι: «Φαβορί για τη δεύτερη θέση ο Ολυμπιακός»

Αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου ή προσπάθεια να τον… αποπροσανατολίσει; Όπως και να έχει, ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Λάζλο Μπόλονι, έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για την αναμέτρηση της Τρίτης για το Champions League, αλλά και για τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στους «16».

Αναγνώριση της αξίας του αντιπάλου ή προσπάθεια να τον… αποπροσανατολίσει; Όπως και να έχει, ο προπονητής της Σταντάρ Λιέγης, Λάζλο Μπόλονι, έχρισε φαβορί τον Ολυμπιακό για την αναμέτρηση της Τρίτης για το Champions League, αλλά και για τη δεύτερη θέση του ομίλου, που οδηγεί στους «16».

«Είμαι χαρούμενος που είμαι στην Ελλάδα. Έχω ξαναέρθει για διακοπές, αλλά και για δουλειά. Είναι μία πάρα πολύ όμορφη χώρα», τόνισε ο Ρουμάνος προπονητής και πρόσθεσε: «Θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα που πιθανότατα θα πάρει το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου για τους 16. Ο Ολυμπιακός έχει συνεχή παρουσία στην Ευρώπη, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και καταπληκτικό κοινό. Οι δικοί μας οπαδοί πάντως είναι καλύτεροι. Είναι μια σοβαρή ομάδα με παίκτες που διαθέτουν εμπειρία και δύναμη. Ξεχωρίζω τους Μαρέσκα, Μέλμπεργκ, Γκαλέτι, Ζεβλάκοφ και Νικοπολίδη. Γνωρίζω καλά τον Ζαϊρί, όπως και τον Ντουντού από τη θητεία μου στη Γαλλία».

Ο 56χρονος τεχνικός δεν δίστασε να παραταχθεί πως πρώτο μέλημα της ομάδας του είναι να μη χάσει. «Θα παίξουμε αμυντικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να έχουμε κουράγιο και να παρουσιαστούμε καλύτεροι από ό,τι στο ματς με την Άλκμααρ. Φοβάμαι μην υπάρχει κάποιο νεκρό διάστημα στο παιχνίδι μας, γιατί μπορεί να το πληρώσουμε».

Ερωτηθείς για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού και αυτά της ομάδας του, είπε: «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι η εμπειρία των παικτών του, αλλά το δικό μας ότι μπορούμε να εκπλήσσουμε τους αντιπάλους μας. Δεν μπήκαμε στον όμιλο σαν φαβορί, αλλά στο ποδόσφαιρο ακόμη και οι μικρές ομάδες έχουν πιθανότητες και εμείς θα τις κυνηγήσουμε. Εμείς δεν έχουμε πλεονεκτήματα απέναντι στον Ολυμπιακό (γέλια). Στο κέντρο ο Ολυμπιακός έχει τον Ντουντού και τον Μαρέσκα, ενώ εμείς δύο παίκτες 19 και 20 ετών».

Όσο για το αν ενδεχόμενη ήττα θα σημάνει πως χάνεται για την ομάδα του κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «16», είπε: «(χτύπησε ξύλο). Θα το δούμε αυτό. Πιστεύω πως η Άρσεναλ θα περάσει σίγουρα, ο Ολυμπιακός κατά 60%, ενώ οι πιθανότητες για μας και την Άρσεναλ είναι μοιρασμένες».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν υπολογίζεται ο Ολιβιέ Ντακούρ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μανγκαλά και Ντε Καμάργκο, που προέρχονται από τραυματισμούς.

Ο τελευταίος, που εκπροσώπησε τους παίκτες των πρωταθλητών Βελγίου, είπε: «Διαφορετικό ματς από ό,τι αυτό του πρωταθλήματος. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο σε αυτό το παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x