Champions League

Live: Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟ 0-0 (Τελικό)

Πάλεψε, στάθηκε όρθιος, αλλά ο Παναθηναϊκός έψαχνε περισσότερα πράγματα στο παγωμένο Καζάν. Οι «πράσινοι» έπαιξαν αρκετά για να μην ηττηθούν από τη Ρούμπιν, αλλά η νέα «σούπα» (0-0) που σέρβιραν με τους Ρώσους δεν επιτρέπει να αισιοδοξούν για κάτι παραπάνω από το «εισιτήριο» του Europa League. «Προσευχές» για νίκη της Μπαρτσελόνα στην Κοπεγχάγη, ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι λίγες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πάλεψε, στάθηκε όρθιος, αλλά ο Παναθηναϊκός έψαχνε περισσότερα πράγματα στο παγωμένο Καζάν.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν αρκετά για να μην ηττηθούν από τη Ρούμπιν, αλλά η νέα «σούπα» (0-0) που σέρβιραν με τους Ρώσους δεν επιτρέπει να αισιοδοξούν για κάτι παραπάνω από το «εισιτήριο» του Europa League.

«Προσευχές» για νίκη της Μπαρτσελόνα στην Κοπεγχάγη, ώστε να διατηρηθούν ζωντανές οι λίγες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση.



90'+3': Λήξη του αγώνα

85' - Αλλαγή για τη Ρούμπιν: Στη θέση του Κορνιλένκο ο Μεντβέντεφ

84': Μετά από εκτέλεση φάουλ από αριστερά, ο Μάρτινς δεν μπορεί να βρει καλά την μπάλα και τη στέλνει -από κοντά- στην αγκαλιά του Τζόρβα

83': Σειρά του Παναθηναϊκού να χάσει δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό! Πρώτα η σέντρα-ξυραφιά του Σπυρόπουλου από αριστερά πέρασε λίγο έξω από απέναντι δοκάρι και λίγο μετά η κεφαλιά του Γκοβού -έπειτα από σέντρα του Χριστοδουλόπουλου- πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

80' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Καραγκούνη

79': Δύο μεγάλες ευκαιρίες για τη Ρούμπιν μέσα σε ένα λεπτό! Πρώτα ο Ριαζάντσεφ ξεμαρκαρίστηκε και έπιασε το δυνατό σουτ από τη γωνία της μικρής περιοχής, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε δύσκολα με τα πόδια! Αμέσως μετά, δε, ο Καραντενίζ έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, αλλά ο Νάβας -από απόσταση αναπνοής- πλάσαρε πάνω στον Τζόρβα!

78': Κλέψιμο του Σισέ και εξαιρετική μπαλιά για τον Ζιλμπέρτο, αλλά το πλασέ του τελευταίου από πλεονεκτική θέση δεν είναι καλό και καταλήγει στα χέρια του Ριζικόφ!

77': Σε αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο Σιμάο πιάνει το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Ριζικόφ μπλόκαρε

76' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Ο Καραγκούνης ανέκοψε με "άτσαλο" μαρκάρισμα τον Νομπόα, που έβγαινε στην αντεπίθεση. Με αυτή την κάρτα, ο Έλληνας μέσος χάνει το επόμενο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα

73' - Αλλαγές για τη Ρούμπιν: Εκτός αγωνιστικού χώρου οι Κασάεφ και Εντουάρντο και στις θέσεις τους οι Καραντενίζ και Μάρτινς αντίστοιχα

71' - Κίτρινη κάρτα για τον Παναθηναϊκό: Τη βλέπει ο Βύντρα για δυνατό μαρκάρισμα στον Κασάεφ

70' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Ο Γκοβού στη θέση του Γκαρσία

61': Αντεπίθεση για τους Ρώσους, βγάζει τον Κορνιλένκο σε καλή θέση έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει στην αγκαλιά του Τζόρβα

60': Ο Σισέ βγαίνει στην αντεπίθεση από αριστερά και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ριζικόφ

58' - Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό: Σε ένα τάκλιν που επιχείρησε κοντά στη γραμμή του άουτ, ο Μπουμσόνγκ τραυματίστηκε και δεν μπορεί να συνεχίσει. Τη θέση του παίρνει ο Μαρίνος.

52': Ο Ζιλμπέρτο βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Ριζικόφ μπλοκάρει την μπάλα

48': Μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Νομπόα από αριστερά, ο Κορνιλένκο προσπαθεί να πλασάρει από τη μικρή περιοχή, αλλά δεν βρίσκει καλά την μπάλα κι εκείνη περνάει παράλληλα με την εστία του Τζόρβα

46': Έναρξη του β' μέρους

45'+1': Λήξη του ημιχρόνου

44': Μετά από σέντρα του Καραγκούνη και απόκρουση στην περιοχή, ο Σιμάο πιάνει το σουτ στην κίνηση και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

41': Νέα καλή φάση για τη Ρούμπιν! Ο Κορνιλένκο πιάνει άλλη μια κεφαλιά "στην καρδιά" της άμυνας, αλλά η μπάλα φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι

40': Πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι! Ο Καλέσιν έκανε εξαιρετική σέντρα από δεξιά, ο Κορνιλένκο έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας απέκρουσε εντυπωσιακά!

35': Ισορροπημένο μέχρι τώρα το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν επιχειρήσει από 5 σουτ

27': Κόντρες έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού "στρώνουν" την μπάλα στον Ανσάλντι, αλλά το σουτ που πιάνει έξω από την περιοχή, περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

24': Μετά από απόκρουση στην περιοχή της Ρούμπιν, ο Γκαρσία πιάνει σουτ στην κίνηση -έξω από την περιοχή- αλλά η μπάλα κοντράρει σε αμυντικό και περνάει κόρνερ

19': Ο Κασάεφ ταλαιπωρεί τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, "στρώνει" για τον Νομπόα, αλλά το απευθείας σουτ που πιάνει εκείνος -από το ύψος της περιοχής- περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

16': Ο Κορνιλένκο εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας, μπήκε από δεξιά και έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε στην κλειστή του γωνία

15': Ελέγχει το ρυθμό του αγώνα ο Παναθηναϊκός, που δεν έχει κινδυνεύσει καθόλου από τους Ρώσους -και παράλληλα ψάχνει τις αντεπιθέσεις

13': Ο Καραγκούνης βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή και πιάνει το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα περνάει έξω από το αριστερό δοκάρι του Ριζικόφ

8': Μακρινό σουτ του Νομπόα δεν ανησυχεί ιδιαίτερα τον Τζόρβα, που πέφτει και μπλοκάρει.

3': Ο Γκαρσία εκτελεί πλασαριστά για τον Σισέ, εκείνος σουτάρει -από πλάγια θέση και αριστερά- αλλά η μπάλα κοντράρει στο τείχος κι έπειτα καταλογίζεται επιθετικό φάουλ!

2': Έμμεσο φάουλ για τον Παναθηναϊκό -σχεδόν με τη σέντρα! Ο διαιτητής θεώρησε σκόπιμο το γύρισμα του Καλέσιν στον Ριζικόφ -ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα!

1': Έναρξη του αγώνα



ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπάν Μπερντίγιεφ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Νάβας, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (73' Καραντενίζ), Νομπόα, Καλέσιν, Μποκέτι, Νάτσο, Εντουάρντο (73' Μάρτινς), Κορνιλένκο (85' Μεντβέντεφ)

Στον πάγκο: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Σαλουκβάτζε, Μουράφσκι, Μεντβέντεφ, Μάρτινς, Καραντενίζ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Μπουμσόνγκ (58' λ.τ. Μαρίνος), Καντέ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο, Σιμάο, Γκαρσία (70' Γκοβού), Καραγκούνης (80' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ

Στον πάγκο: Καρνέζης, Σαριέγκι, Ιωαννίδης, Πλεσί, Χριστοδουλόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Εμανουέλ Μποϊντενγιέν, Μικαέλ Ανονιέ (Γαλλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Αντονί Γκοτιέ, Ολιβιέ Τουάλ (Γαλλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Τσεντράλνι», Καζάν



Με τις δύο γνωστές -αλλά και βασικές- απουσίες ταξίδεψε και στη Ρωσία ο Παναθηναϊκός. Οι τραυματισμοί των Λέτο και Νίνη τους κράτησαν στην Αθήνα, ενώ το ίδιο έγινε και με τους Δημούτσο και Σεϊταρίδη.

Οι Ρώσοι, από την άλλη, έχουν αντιμετωπίσουν μόνο την απώλεια του (εδώ και καιρό απόντος) Σαρόνοφ, αφού ο Κάρλος Εντουάρντο ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του προπονητή του.

Ένας πόντος στη βαθμολογία -αλλά σίγουρα περισσότεροι στις… εντυπώσεις- χωρίζουν τις δύο ομάδες στον Δ’ όμιλο. Πριν τη μεταξύ τους ισοπαλία (0-0) στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός προερχόταν από «βαριά» ήττα από την Μπαρτσελόνα (5-1) και άλλη μια εντός έδρας από την Κοπεγχάγη (0-2). Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι είχαν ηττηθεί μεν 1-0 στη Δανία, αλλά είχαν αποσπάσει (για δεύτερη σερί χρονιά) ισοπαλία από τους «μπλαουγκράνα» (1-1).

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη-Μπαρτσελόνα

Η βαθμολογία του Δ’ ομίλου (3 αγ.)

Μπαρτσελόνα 7 (8-2)
Κοπεγχάγη 6 (3-2)
Ρούμπιν Καζάν 2 (1-2)
Παναθηναϊκός 1 (1-7)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
Ρούμπιν Καζάν-Κοπεγχάγη

Από νίκες στα εγχώρια πρωταθλήματα τους προέρχονται και οι δύο ομάδες. Μια μέρα πριν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει με 2-1 του Ολυμπιακού στο μεγάλο ντέρμπι, η Ρούμπιν είχε φύγει με το άνετο 2-0 από την έδρα της Κρίλια.

Το πρώτο γκολ του Κορνιλένκο, μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι έβαλε τέλος σε ένα σερί 304 λεπτών χωρίς γκολ (σε όλες τις διοργανώσεις) για την ομάδα του Μπερντίγιεφ. Εκείνη, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται στη δεύτερη θέση -με έξι πόντους διαφορά (και ένα παιχνίδι περισσότερο) από τη Ζενίτ.

Αντάμωση δύο παλιών… γνωστών απόψε στο «Τσεντράλνι»! Εκεί θα συναντηθούν ξανά οι Γιώργος Καραγκούνης και Ομπαφέμι Μάρτινς, οι οποίοι υπήρξαν συμπαίκτες για δύο χρόνια (2003-05) στην Ίντερ!

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ στις 20 Οκτωβρίου ήταν το πρώτο που έγινε ποτέ μεταξύ των δύο ομάδων. Επίσης, ήταν η πρώτη αναμέτρηση της Ρούμπιν με ελληνική ομάδα γενικότερα.

Για τον Παναθηναϊκό, από την άλλη, ήταν το δεύτερο ματς απέναντι σε ρωσική ομάδα, με το πρώτο να χρονολογείται το 2007 στη Λεωφόρο απέναντι στη Λοκομοτίβ Μόσχας (2-0, με γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη).

Ισόπαλα έληξαν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια της Ρούμπιν στην περσινή -πρώτη- παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Επίδοση που κάθε άλλο παρά αμελητέα φαντάζει, δεδομένου ότι οι δύο από τις τρεις ισοπαλίες αποσπάστηκαν από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ίντερ (1-1), την Μπαρτσελόνα (0-0). Η άλλη -επίσης «λευκή»- ήταν με τη Ντιναμό Κιέβου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x