Champions League

Να κάνει και το δεύτερο βήμα

Την πρόκριση στα πλέι οφ των προκριματικών του Champions League θέλει να πάρει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Οντένσε στο ΟΑΚΑ (21:45/Conn-X, NovaΣΠΟΡ FM 94.6). Οι «πράσινοι» καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμα που έχουν μετά το 1-1 στη Δανία και να κάνουν και το δεύτερο βήμα προς τον επόμενο γύρο. Πετρόπουλος ή Τοτσέ για την κορυφή της επίθεσης το μοναδικό δίλημμα του Φερέιρα για τον αποψινό αγώνα, πριν την έναρξη του οποίου θα βραβευθεί ο Γιώργος Καραγκούνης.

Την πρόκριση στα πλέι οφ των προκριματικών του Champions League θέλει να πάρει σήμερα ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Οντένσε στο ΟΑΚΑ (21:45/Conn-X, NovaΣΠΟΡ FM 94.6).

Οι «πράσινοι» καλούνται να υπερασπιστούν το προβάδισμα που έχουν μετά το 1-1 στη Δανία και να κάνουν και το δεύτερο βήμα προς τον επόμενο γύρο.

Τον τίτλο του φαβορί πρέπει να δικαιολογήσει ο Παναθηναϊκός για να προκριθεί στην επόμενη φάση και να βρεθεί πιο κοντά στους ομίλους του Champions League. Το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο Λέτο στη Δανία δίνει στο «τριφύλλι» την… άνεση να κυνηγά και το 0-0, αν και στόχος όλων στην ομάδα είναι η νίκη. Οι «πράσινοι» θα έχουν τη συμπαράσταση 25.000-30.000 φιλάθλων στην εξέδρα, αλλά και την υποστήριξη του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ θέλοντας να βοηθήσει με την παρουσία του την πρώην ομάδα του.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει καταλήξει στα πρόσωπα που θα συνθέσουν το 4-3-3 που θα παρατάξει, με το μοναδικό ερωτηματικό στο μυαλό του να είναι ο παίκτης που θα ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης. Ο Πορτογάλος σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον Τοτσέ, λόγω της ανετοιμότητας του Έλληνα στράικερ, ο οποίος έχασε αρκετές προπονήσεις όλη την εβδομάδα εξαιτίας των ενοχλήσεων που είχε στο πόδι. Η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί το απόγευμα, με τον Ισπανό πάντως να διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα.

Οι υπόλοιποι βασικοί θα είναι, όπως όλα δείχνουν, οι Τζόρβας στο τέρμα, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος στην άμυνα, Σιμάο, Νίνης, Κατσουράνης στα χαφ και Λέτο, Μαρίνος στα πλάγια. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Βιτόλο και Κουίνσι.

Πριν την έναρξη του αγώνα θα βραβευθεί ο Γιώργος Καραγκούνης για τη συμπλήρωση 100 ευρωπαϊκών συμμετοχών. Την τιμητική πλακέτα στον Έλληνα μέσο θα δώσει ο Τζόνι Βεκρής, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν είχε ενημερώσει επίσημα ότι θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ, είναι πολύ πιθανό να τιμηθεί και αυτός για την προσφορά του στο σύλλογο τα δύο τελευταία χρόνια.

«Δεν πλησιάσαμε τον Μπλάνκο»

Τις δηλώσεις του Μπλάνκο στη Sportday, ότι αρνήθηκε πρόταση του Παναθηναϊκού, διέψευσε ο Δημήτρης Γόντικας. Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος των «πράσινων» υποστήριξε: «Από εμάς δεν υπήρξε προσέγγιση στον Μπλάνκο, ούτε και ο προπονητής έχει εισηγηθεί κάτι».

Από την άλλη πλευρά, για το ενδεχόμενο να κινηθεί το «τριφύλλι» για την απόκτηση ποδοσφαιριστών που ανήκουν στα ρόστερ των Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, εφόσον αυτές υποβιβαστούν στη Football League, ξεκαθάρισε: «Εξαρτάται. Αν υπάρξουν ελεύθεροι παίκτες, θα ερωτηθεί ο προπονητής και θα δούμε. Εγώ, πάντως, δεν θα έπαιρνα παίκτη από τον Ολυμπιακό Βόλου».

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά, ο Φερέιρα είναι πολύ πιθανό να ζητήσει την απόκτηση ενός αριστερού μπακ, εφόσον υπάρξουν οι οικονομικές δυνατότητες, αφού δεν υπολογίζει τον Γιώργο Ιωαννίδη. Μία περίπτωση που εξετάζεται είναι του Λευτέρη Σακελλαρίου από τον ΠΑΟΚ, για τον οποίο οι «πράσινοι» θα κινηθούν μόνο αν μείνει ελεύθερος από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Τον μεσοεπιθετικό Μπρούνο, ο οποίος είχε δοκιμαστεί πέρυσι στους Νέους του ΠΑΟ, θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός, αφού ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ. Επίσης, πολύ καλές είναι οι εντυπώσεις που έχει αφήσει και ο Σαντιάγκο Ντίας που δοκιμάζεται. Για τον 18χρονο χαφ, ο οποίος ανήκει στις ακαδημίες της Ρίβερ Πλέιτ και ήταν στην προεπιλογή για το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων αλλά την τελευταία στιγμή κόπηκε από την αποστολή, θα γίνουν προσπάθειες να αποκτηθεί, αν και δεν είναι εύκολη περίπτωση.

Νέα ΓΣ για να βγει ΔΣ

Στα γραφεία της ΠΑΕ θα γίνει σήμερα το πρωί η Γενική Συνέλευση, ώστε να προκύψουν τα 20 μέλη που απαιτούνται για να συγκροτηθεί Διοικητικό Συμβούλιο και να μην πάει η ομάδα σε λύση πρωτοδικείου. Ο Γιάννη Βαρδινογιάννης, ο οποίος δεν θα δώσει το «παρών» θα ορίσει έξι μέλη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι εμμένει στην απόφασή του να λειτουργεί ως μέτοχος του 30% και όχι του 54,7%.

Άλλες έξι θέσεις θα οριστούν από τον Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος επίσης θα έχει μία θέση, αφού απολαμβάνει της στήριξης όλων των μετόχων. Από τις υπόλοιπες οκτώ θέσεις που απομένουν, τη μία θα έχει ο Δάβαρης, μία ο Παύλος Γιαννακόπουλος, μία ο Αδαμάντιος Πολέμης, μία ο Δομάζος ως εκπρόσωπος του Ζολώτα, μία ο Θανάσης Γιαννακόπουλος από τον Ερασιτέχνη και δύο οι εκπρόσωποι του Βγενόπουλου. Ο Νικόλας Πατέρας, μετά την παραίτηση του Αντωνιάδη είναι άγνωστο τι θα πράξει, με «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να μην ορίσει και πάλι εκπρόσωπο.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x