Champions League

Κάν' το όπως με τη Λεβερκούζεν!

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2002-03 ο Ολυμπιακός διέσυρε 6-2 την Λεβερκούζεν. Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» με… οδηγό εκείνη την εμφάνιση υποδέχονται μια άλλη γερμανική ομάδα, την Ντόρτμουντ με στόχο τη νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης και φυσικά ελπίδες για κάτι καλύτερο. (21:45. Μετάδοση σε real time μέσω του www.sport-fm.gr . Ζωντανά από τον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6)

Στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2002-03 ο Ολυμπιακός διέσυρε 6-2 την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Σήμερα οι «ερυθρόλευκοι» με… οδηγό εκείνη την εμφάνιση υποδέχονται μια άλλη γερμανική ομάδα, την Ντόρτμουντ με στόχο μία νίκη που θα τους δώσει προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης και φυσικά ελπίδες ακόμη και για κάτι καλύτερο.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το έργο των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν είναι καθόλου εύκολο, κάτι που έκανε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα το απόγευμα της Τρίτης. Ο Ισπανός προπονητής προέβλεψε ένα παιχνίδι με αρκετά δυνατές μονομαχίες, αλλά και γρήγορο ρυθμό ενώ έπλεξε το εγκώμιο της Ντόρτμουντ. Παρόλα αυτά το… κερασάκι το φύλαγε για το τέλος ξεκαθαρίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες του αγώνα, στόχος του Ολυμπιακού είναι η νίκη. Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Ο Χοσέ Χολέμπας σαν… φρέσκος Έλληνας, αφού πρόσφατα πήρε το ελληνικό διαβατήριο, εμφανίστηκε με περισσότερο… επιθετικό ύφος. «Παίζουμε στην έδρα μας και στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την νίκη», είπε, μεταξύ άλλων, ο ακραίος αμυντικός του Ολυμπιακού. Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του…

Η αποστολή – τα πλάνα
Αρκετά τα προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον καταρτισμό της 11άδας. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Τοροσίδης, Φέισα, Γιέστε και Φουστέρ καθώς και ο Χαβίτο. Το καλό… μαντάτο για τον Ισπανό ήρθε από τον Γιάννη Μανιάτη ο οποίος προπονήθηκε και χθες και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του αγώνα.

Λαμβάνοντας υπόψη την απουσία του Τοροσίδη, ο Μανιάτης είναι αρκετά πιθανό να βρεθεί στην αρχική 11άδα του αγώνα το βράδυ στο Καραϊσκάκη. Ο διεθνής αμυντικός θα καλύψει το ένα άκρο της αμυντικής γραμμής, στο άλλο θα βρεθεί ο Χολέμπας. Στο κέντρο της άμυνας ο Μαρκάνο θα είναι πιθανότατα ο παρτενέρ του Μέλμπεργκ. Κάτω από την εστία θα παραμείνει ο Κοστάντσο.

Στη μεσαία γραμμή η απουσία του Φουστέρ αλλά και αυτή του Φέισα απλοποιεί τα πράγματα. Πιθανότατα ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα επιλέξει δύο αμυντικά χαφ, τον Ορμπάιθ και τον Μοντεστό. Μπροστά τους θα είναι ο Ιμπαγάσα σε ελεύθερο ρόλο. Στα δύο άκρα οι Μιραλάς και Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης ο Τζεμπούρ.

Κλοπ: «Δεν φοβόμαστε το ‘Καραϊσκάκη’»
Σίγουρος πως η ομάδα του δεν θα πτοηθεί από την ατμόσφαιρα στο «Καραϊσκάκη» και πεπεισμένος πως το αποτέλεσμα ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δεν είναι τελικός εμφανίστηκε ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ. Διαβάστε εδώ όλες τις δηλώσεις του προπονητή της γερμαντικής ομάδας.

Ολυμπιακός: Κοστάντσο, Χολέμπας, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Μοντεστό, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Μιραλάς, Τζεμπούρ.

Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε

Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πιστσέκ, Λέβε, Σούμποτιτς, Χούμελς, Μπέντερ, Γκουντογκάν ή Κελ, Γκρόσκροϊτς ή Καγκάουα, Πέρισιτς, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι.

Προπονητής: Γιούργκεν Κλοπ

Τα στατιστικά του αγώνα…
-Ο Ολυμπιακός στην έδρα του τα πηγαίνει καλά με τις γερμανικές ομάδες. Συνολικά έχει δώσει πέντε παιχνίδια εκ των οποίων στα τρία έχει πάρει την νίκη και στα άλλα δύο έχει γνωρίσει την ήττα.

-Καλύτερη στιγμή για να θυμάται; Τη μεγάλη νίκη 6-2 με αντίπαλο τη Λεβερκούζεν για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της αγωνιστικής σεζόν 2002-3.



-Αντίθετα, η μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα είναι το 4-0 από το Αμβούργο για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών της αγωνιστικής σεζόν 1982-83.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στατιστικά στοιχεία καθώς και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x