Champions League

Όλα για όλα στη Γαλλία!

Στη Μασσαλία θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού, ύστερα από την ήττα () στην έδρα της Ντόρτμουντ. Το γκολ που δέχθηκαν στην αρχή της αναμέτρησης και οι αποφάσεις του Μπεζμπορόντοφ κόστισαν στους Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται σε τρεις εβδομάδες (μεσολαβούν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων) να πάνε στη Γαλλία και να νικήσουν τη Μαρσέιγ. Ποια τα πιθανά σενάρια πρόκρισης για τους «ερυθρόλευκους».

Στη Μασσαλία θα κριθεί το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού, ύστερα από την ήττα (1-0) στην έδρα της Ντόρτμουντ. Το γκολ που δέχθηκαν στην αρχή της αναμέτρησης και οι αποφάσεις του Μπεζμπορόντοφ κόστισαν στους Πειραιώτες, οι οποίοι καλούνται σε τρεις εβδομάδες (μεσολαβούν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων) να πάνε στη Γαλλία και να νικήσουν τη Μαρσέιγ.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μαθηματικές ελπίδες να προκριθούν στην επόμενη φάση του Champions League, αφού όλα τα σενάρια είναι πιθανά…

Τα σενάρια πρόκρισης

Τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα στον έκτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά την ήττα του Ολυμπιακού στη Γερμανία και την ισοπαλία (0-0) στο Άρσεναλ-Μαρσέιγ. Αν νικήσουν οι «κανονιέρηδες» την Ντόρτμουντ και οι Πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν έστω την ισοπαλία στο Βελοντρόμ, τότε το «Χ» στο Emirates μπορεί να αποδειχθεί και καλό!

Αν έρθουν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, τότε τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου θα πάρουν η Άρσεναλ και η Μαρσέιγ, ενώ ο Ολυμπιακός – σε περίπτωση ισοβαθμίας – υπερτερεί των Γερμανών ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής του Champions League.

Πλέον οι πρωταθλητές Ελλάδας φαίνεται ότι παλεύουν να συνεχίσουν στους «32» του Europa League, όμως αν την 5η αγωνιστική της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Πειραιώτες νικήσουν τη Μαρσέιγ και η Ντόρτμουντ επικρατήσει της Άρσεναλ στο Λονδίνο τότε θα γίνει ο κακός χαμός στον όμιλο και τα πάντα θα κριθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Θέση Ομάδα Βαθμοί (Διαφορά τερμάτων)

1. Άρσεναλ 8 (4-2)
2. Μαρσέιγ 7 (4-1)
3. Ντόρτμουντ 4 (3-7)
4. Ολυμπιακός 3 (4-5)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική 23/11/11

Μαρσέιγ-Ολυμπιακός
Άρσεναλ-Ντόρτμουντ

Η τελευταία αγωνιστική (06/12/11)

Ολυμπιακός-Άρσεναλ
Ντόρτμουντ-Μαρσέιγ

Κέρδισε τον Μέγερι

Θετική ήταν η απόδοση του Μπάλαζ Μέγερι, ο οποίος ικανοποίησε με την πρώτη του εμφάνιση στην εστία του Ολυμπιακού. «Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή του, πιστεύω ότι ήταν καλός, όμως θα το δούμε παιχνίδι με το παιχνίδι», δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε για τον Ούγγρο τερματοφύλακα. «Ο Μέγερι ήταν έτοιμος, πήρε την ευκαιρία που άξιζε, στάθηκε πολύ καλά και πιστεύω ότι το μέλλον του ανήκει», το σχόλιο του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Από την πλευρά του, ο 21χρονος γκολκίπερ τόνισε: «Είχα αυτοπεποίθηση, παρ' ότι έπαιξα σε μία πολύ καυτή έδρα. Είχα πολύ καλούς παίκτες μπροστά μου. Σε ό,τι αφορά τη φάση του γκολ, την μπάλα την είδα την τελευταία στιγμή, διότι υπήρχε πολύς κόσμος μπροστά μου. Θεωρώ ότι παρά την ήττα, μπορούμε ακόμα να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Άλλωστε, αυτό είναι το σχέδιό μας».

Προέχει, όμως, το πρωτάθλημα

Μέχρι τις 23 Νοεμβρίου υπάρχουν δύο αγώνες για τη Σούπερ Λίγκα, αν και πριν από το ντέρμπι (19/11) με τον Παναθηναϊκό μεσολαβούν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ο Ολυμπιακός καλείται να επιστρέψει στις νίκες την Κυριακή απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και να πάρει τους τρεις βαθμούς πριν από το παιχνίδι με τους «πράσινους» στο Καραϊσκάκη.

Δεν αποκλείεται στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Θεσσαλονικείς να επιστρέψει ο Φραν Γέστε, ο οποίος ήταν έτοιμος από ιατρικής πλευράς, αλλά ο προπονητής δεν θέλησε να ρισκάρει με τη συμμετοχή του. Από εκεί και πέρα, ο Φουστέρ όλα δείχνουν πως θα είναι έτοιμος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε περίπου δύο εβδομάδες.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x