Champions League

Οι Γερμανοί ήταν φίλοι τους

Επική ανατροπή και πρόκριση για την Μαρσέιγ που κέρδισε 3-2 την Ντόρτμουντ στην Γερμανία. Αν και το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Γάλλους που έχαναν 2-0 στο μισάωρο «βλέποντας» ακόμη και την... τελευταία θέση του 6ου ομίλου, κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι και προκρίθηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Κλοπ έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ολυμπιακός που κέρδισε 3-1 την Άρσεναλ στο άλλο ματς του ομίλου.

Επική ανατροπή και πρόκριση για την Μαρσέιγ που κέρδισε 3-2 την Ντόρτμουντ στην Γερμανία.

Αν και το ματς ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους Γάλλους που έχαναν 2-0 στο μισάωρο βλέποντας ακόμη και την προοπτική να μείνουν τελευταίοι στον όμιλο, κατάφεραν και γύρισαν το παιχνίδι και προκρίθηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Κλοπ έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ολυμπιακός που κέρδισε 3-1 την Άρσεναλ στο άλλο ματς του ομίλου.

Το πατατράκ που έπαθαν οι Γερμανοί ήταν τεράστιο.

Το ματς ξεκίνησε με πολύ ξύλο και τις δύο ομάδες αρκετά παθιασμένες. Οι ευκαιρίες για την ομάδα της Βεστφαλίας διαδέχονταν η μία την άλλη. Το γκολ… μύριζε και ο Μπλαστσικόφσκι, δικαίωσε όσους το οσμίστηκαν γράφοντας το 1-0 στο 23’. Η Ντόρτμουντ συνέχισε να πιέζει και 7 λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Χούμελ στο 32’ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι Γερμανοί είχαν άλλη μία ώρα παιχνίδιού για να βάλουν δύο γκολ ακόμη και να προκριθούν τουλάχιστον στο Europa League. Έτσι, συνέχισαν να πιέζουν και να χάνουν ευκαιρίες.

Η πιο κρίσιμη στιγμή του παιχνιδιού όμως, όπως αποδείχθηκε, ήταν η φάση του τέταρτου λεπτού των καθυστερήσεων. Ο Ρεμί με όμορφη κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ντόρτμουντ κάνοντας το 2-1, ένα λεπτό πριν λήξει το ημίχρονο. Σημείο, που οι Γάλλοι αναθάρρησαν και το πίστεψαν πρά την εικόνα του παιχνιδιού, ενώ αντίθετα οι Γερμανοί απογοητεύτηκαν μια και έπρεπε να βάλουν τρία γκολ τουλάχιστον για να προκριθούν σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Στο δεύτερο ημίχρονο, το παιχνίδι ήταν... ροντέο, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Στα τελευταία λεπτά, κι ενώ η Ντόρτμουντ άρχισε να σταματάει την έντονη προσπάθεια αφού οι πιθανότητες της ελαχιστοποιήθηκαν, η μοναδική ομάδα που είχε στόχο στο παιχνίδι, ήταν η Μαρσέιγ. Και τα κατάφερε. Ο Αγιού στο 85’ ισοφάρισε στέλοντας τις πρώτες ελπίδες στην ομάδα του και ο Βαλμπουενά με εκπληκτικό σουτ στο 87’ έκανε το 3-2 για την ομάδα του, στέλνοντας τον Ντεσάν και τους συμπαίκτες του στα ουράνια και παράλληλα τον Ολυμπιακό που... περίμενε στα τάρταρα!

Η Τελική βαθμολογία

Άρσεναλ 11 (7-6) Τσάμπιονς Λιγκ
Μαρσέιγ 10 (7-4) Τσάμπιονς Λιγκ
Ολυμπιακός 9 (7-8) Γιουρόπα Λιγκ
Ντόρτμουντ 4 (6-12) -----

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού


szolj hozza: B2-3M

Επιμέλεια: Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x