Champions League

Του Αγιού ανήμερα…(vid)

Με τέτοια λύτρωση για την Μαρσέιγ από τον Αντρέ Αγιού, οι φίλοι των Γάλλων μάλλον θα πρέπει να του ανάψουν… κερί! Ο εξτρέμ των Γάλλων στην τελευταία φάση του αγώνα σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε την νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 απέναντι στην Ίντερ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Με τέτοια λύτρωση για την Μαρσέιγ από τον Αντρέ Αγιού, οι φίλοι των Γάλλων μάλλον θα πρέπει να του ανάψουν… κερί! Ο εξτρέμ των Γάλλων στην τελευταία φάση του αγώνα σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε την νίκη στην ομάδα του με σκορ 1-0 απέναντι στην Ίντερ, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ομάδα του Ντεσάν είχε την υπεροχή σχεδόν σε όλο το παιχνίδι στο «Βελοντρόμ» αλλά επιθετικά ήταν φλύαρη… «Χώλαινε» στην τελική προσπάθεια και δεν εκμεταλλευόταν ότι οι «νερατζούρι» είχαν περιοριστεί σε παθητικό ρόλο από το πρώτο κιόλας λεπτό της αναμέτρησης. Όλα αυτά μέχρι το 93ο λεπτό του αγώνα… Εκεί ανέλαβε δράση ο Αντρέ Αγιού. Μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, σηκώθηκε ψηλότερα από όλους και νίκησε τον Σέζαρ, κάνοντας το 1-0 και δίνοντας στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της ρεβάνς στο «Μεάτσα».



Η Μαρσέιγ μπήκε με διάθεση να πιέσει την Ίντερ και το έκανε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Με καλή κυκλοφορία στο κέντρο του γηπέδου, ανάγκασε την αντίπαλό της να μείνει σε παθητικό ρόλο για όλο το πρώτο δεκάλεπτο.

Σε εκείνο το σημείο, οι «νερατζούρι» εκμεταλλευόμενοι τους χώρους που βρήκαν από την Μαρσέιγ και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 10΄. Ο Καμπιάσο έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Φορλάν πρόλαβε να βρει την μπάλα. Ο Μανταντά όμως ιδιαίτερα εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 18ο λεπτό, η Μαρσέιγ απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Αθπιλικουέτα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ζούλιο Σέζαρ. Η επόμενη πραγματικά καλή στιγμή για την Μαρσέιγ σημειώθηκε στο 29ο λεπτό. Το γέμισμα που έγινε από αριστερά έφερε την μπάλα σε σημείο που ο Μπραντάο θα μπορούσε απλά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα αλλά ο επιθετικός των Γάλλων μπερδεύτηκε με τον Ενκουλού που μπήκε στην φάση και η ευκαιρία χάθηκε.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το 0-0 έμεινε με την εικόνα του αγώνα όμως να δείχνει ότι πιο επικίνδυνη ήταν η Ίντερ και όχι η Μαρσέιγ που είχε την κατοχή αλλά ήταν… φλύαρη επιθετικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μαρσέιγ μπήκε στο γήπεδο όπως και στο ξεκίνημα. Δυνατά και πιεστικά, προσπαθώντας να βγάλει επιθέσεις από τις πτέρυγες κυρίως με τον Βαλμπουενά. Ο ρυθμός του αγώνα στην συνέχεια έπεσε ξανά…

Η Ίντερ έμεινε στον παθητικό της ρόλο στο γήπεδο ενώ η Μαρσέιγ έψαχνε μία… κάθετη από τον Σεϊρού, μάταια. Οι «νερατζούρι» σε αυτό το διάστημα επικίνδυνοι γίνονταν μόνο από στημένα και εκτελέσεις του Σνάιντερ. Σε μία τέτοια φάση στο 74ο λεπτό ο Στάνκοβιτς έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και ο Μανταντά μπλόκαρε.

Η είσοδος του Αγιού φρέσκαρε την επίθεση της Μαρσέιγ την ώρα που ο Αμαλφιτανό με τον Βαλμπουενά είχαν τον έλεγχο της δεξιάς πλευράς του γηπέδου και έκαναν καλό ματς. Σε μία σέντρα από εκεί, ο φορ των γηπεδούχων στο 79΄ έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά, η Μαρσέιγ αύξησε την πίεση της και τελικά έφτασε στο γκολ με τον Αντρέ Αγιού στο 93ο λεπτό του αγώνα. Ο εξτρέμ των Γάλλων σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά και έκανε το 1-0 στην τελευταία φάση του αγώνα.




szolj hozza: M1-0I



Μαρσέιγ: Μανταντά, Ενκουλού, Μορέλ, Ντιαβαρά, Αθπιλικουέτα (80΄Φανί), Ντιαρά, Αμαλφιτανό, Βαλμπουενά, Σεϊρού (83΄Καμπορέ), Α. Αγιού, Μπραντάο (74΄Τ. Αγιου)

Ίντερ: Σέζαρ, Ζανέτι, Λούσιο, Σάμουελ, Κίβου, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ, Καμπιάσο, Φορλάν, Μαϊκόν (46΄Ναγκατόμο), Ζάρατε (64΄Όμπι).

Παναγιώτης Βανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x