Champions League

Σαμαράς...36 χρόνια μετά

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ο τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκόραρε μέσα στο «Καμπ Νου» επί της Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χρειάστηκε να περάσουν 36 ολόκληρα χρόνια για να πανηγυρίσει Έλληνας ποδοσφαιριστής μπροστά στους Καταλανούς. Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για τη Σέλτικ μέσα στη Βαρκελώνη, σε μια στιγμή, η οποία σίγουρα θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην καριέρα του.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης ήταν ο τελευταίος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκόραρε μέσα στο «Καμπ Νου» επί της Μπαρτσελόνα σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Χρειάστηκε να περάσουν 36 ολόκληρα χρόνια για να πανηγυρίσει Έλληνας ποδοσφαιριστής μπροστά στους Καταλανούς.

Ο Γιώργος Σαμαράς άνοιξε το σκορ για τη Σέλτικ μέσα στη Βαρκελώνη, σε μια στιγμή, η οποία σίγουρα θα αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς στην καριέρα του.

Την περίοδο 1975-1976, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Ο Γιώργος Κούδας με γκολ στο 72ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην ελληνική ομάδα όμως στον επαναληπτικό η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα με σκορ 6-1. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε μειώσει προσωρινά σε 5-1 με τέρμα στο 69ο λεπτό.

Από τότε άλλη μια ελληνική ομάδα κατάφερε να βρει δίχτυα στο «Καμπ Νου» και μάλιστα δύο φορές αλλά ο σκόρερ δεν ήταν Έλληνας. Το εκπληκτικό γκολ του Μιχάλη Κωνσταντίνου το 2002 αλλά και αυτό του Σίντνεϊ Γκοβού το 2010 στις ήττες του Παναθηναϊκού με σκορ 3-1 και 5-1 αντίστοιχα.

Μέχρι σήμερα, όπου ο Γιώργος Σαμαράς με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές και έγινε ο πρώτος Έλληνας μετά από 36 χρόνια που σκοράρει σε ένα από τα πιο επιβλητικά γήπεδα του κόσμου, αυτή τη φορά για την πρώτη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πηγή: England365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x