Champions League

Hat-trick heroes

Ο Γιασίν Μπραχίμι έγινε ο έβδομος παίκτης που πετυχαίνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στο Champions League. Μεγάλωσε η λίστα των… τρίποντων. Ποιες οι ελληνικές παρουσίες.

Ο έβδομος παίκτης στην ιστορία του Champions League, ήτοι από το 1992 και μετά, που πετυχαίνει χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση έγινε ο Γιασίν Μπραχίμι.

Ο Αλγερινός άσος της Πόρτο στη νίκη με 6-0 επί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ πέτυχε τα μισά γκολ της ομάδας του και προστέθηκε σε ένα κλαμπ εκλεκτών που τα έχουν καταφέρει στην πρώτη τους εμφάνιση στο θεσμό. Σε αυτό ανήκουν ακόμη οι Μάρκο Φαν Μπάστεν (1992), Φαουστίνο Ασπρίγια (1997), Γιακούμπου Αγεγκμπένι (2002), Γουέιν Ρούνεϊ (2004), Βιντσέντσο Ιακουίντα (2005) και Γκραφίτε (2009).

Το χθεσινό χατ-τρικ ήταν το 90ο στην ιστορία του Champions League, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει τα πρωτεία με τέσσερα και τους Μάριο Γκόμεζ και Πίπο Ιντζάγκι να ακολουθούν με τρία, ενώ έντεκα έχουν από δύο.

Από ελληνικής πλευράς έχουν σημειωθεί δύο χατ-τρικ, αμφότερα από τον Ολυμπιακό. Το πρώτο από τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο 6-2 επί της Λεβερκούζεν στις 18 Σεπτεμβρίου του 2002 και το δεύτερο από τον Κώστα Μήτρογλου στο 3-0 επί της Άντερλεχτ στις 2 Οκτωβρίου του 2013.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x