Champions League

Αλμέιδα: «Είμαστε έτοιμοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε - Δεν πρέπει να μπούμε απεγνωσμένα»

Πεπεισμένοι για την πρόκριση επί της Αντβέρπ είναι στην ΑΕΚ, όπως τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι. Όσα δήλωσε ο Αργεντινός τεχνικός.

Την ετοιμότητα της ΑΕΚ για την ανατροπή επί της Αντβέρπ και την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League, τόνισε ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο τεχνικός των νταμπλούχων Ελλάδος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της ρεβάνς της OPAP Arena και στάθηκε στο τι θα πρέπει να προσέξει η «Ένωση». Επεσήμανε ότι η ομάδα του πρέπει να προσέξει τόσο το να μην μπει απεγνωσμένα για ένα γκολ, όσο και τις αντεπιθέσεις των Βέλγων.

Επίσης, εξήρε την παρουσία του κόσμου, ενώ εξήγησε -με αφορμή τις πολλές χαμένες ευκαιρίες κόντρα στον Πανσερραϊκό- ότι το σύνολό του πρέπει να συνεχίζει να παίζει καλά και πως θα έρθει η στιγμή που θα μπαίνουν τα γκολ.


Αναλυτικά, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για:

-τη ρεβάνς με την Αντβέρπ: «Το αυριανό παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι πρόκρισης για τους ομίλους. Έχουμε παίξει αρκετά προκριματικά τόσο στο Κύπελλο, όσο και στην Ευρώπη. Η νοοτροπία παραμένει πάντα ίδια είτε παίζουμε σε κάποιον τελικό είτε στα προκριματικά και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι».

-το ποιες δύο λέξεις θα μπορούσαν να περιγράψουν το ματς: «Είναι πολύ δύσκολο να το περιγράψω σε δύο λέξεις. Πρώτα από όλα, εμείς είμαστε σε μειονέκτημα αυτήν τη στιγμή. Απέναντι σε μια ομάδα που ένα από τα μεγαλύτερα όπλα της είναι οι αντεπιθέσεις, με την ταχύτητα που έχει. Δεν πρέπει να μπούμε απεγνωσμένα να ψάχνουμε ένα γκολ. Όπως έχω πεις στους παίκτες, εμείς παίζουμε καλά. Θα έρθει κάποια στιγμή που θα μετατρέψουμε τις ευκαιρίες σε γκολ και τότε θα είναι ένα, δύο και τρία γκολ. Να συνεχίσουμε έτσι. Πριν λίγες μέρες ήμασταν εδώ και γιορτάζαμε. Το όνειρό μας παραμένει ζωντανό γιατί ακόμα έχουμε πιθανότητες για κάτι παραπάνω. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι. Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο. Θα έχουμε τη στήριξη του κόσμου και θα είναι ένα πάρα πολύ όμορφο θέαμα».

-το ότι εάν προβληματίζεται που η ΑΕΚ σε όλα τα παιχνίδια έχει βρεθεί πίσω στο σκορ: «Μερικές φορές είναι κάποιες καταστάσεις που μπορούμε να τις αποφύγουμε και κάποιες άλλες που τις δημιουργεί ο αντίπαλος. Εγώ εκτιμώ πολύ ότι στα παιχνίδια που έχουμε παίξει, η ομάδα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα που της έδωσε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Εκτιμώ πολύ όταν σε κάθε ματς δεν βλέπω κανέναν παίκτη να χαλαρώνει. Είναι η συμπεριφορά που δείχνουμε στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο μπορείς να κάνεις μία φάση και να βρεις γκολ ή να δημιουργήσεις 30 ευκαιρίες όπως στο προηγούμενο ματς και να μην σκοράρεις. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε τα πράγματα ίσως διογκώνονται.

Εγώ προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στη δική μου δουλειά. Έχω έναν χρόνο που πλέον σας γνωρίζω όλους και δεν θέλω να το γενικεύσω, αλλά έχω δει σε κάποιους από εσάς όταν κερδίζουμε και μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις να με κοιτάνε στα μάτια και όταν χάνουμε μου κάνουν ερωτήσεις χωρίς να με κοιτάνε. Εμείς θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, με την ίδια ένταση, την ίδια αγάπη. Είμαστε στο ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε και οι παίκτες μου ξέρουν πολύ καλά ότι όταν θα έρθει η μέρα που θα κρίνω τα πάντα με βάση το αποτέλεσμα, εγώ θα φύγω. Πιστεύω ότι μπορούμε να γυρίσουμε ένα παιχνίδι, ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο και πάντα προσπαθώ να βλέπω το θετικό και όχι τόσο το αρνητικό. Στη ζωή όταν βλέπεις τα αρνητικά, τότε τα ελκύεις. Όπως και με τα θετικά. Αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι βλέπουμε και μπορούμε να αναγνωρίσουμε ποιος είναι θετικός και ποιος αρνητικός
».



-το ποια πιστεύει ότι θα είναι η τακτική προσέγγιση της Αντβέρπ: «Δεν το ξέρω, μακάρι να το ήξερα. Θα αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που όταν έπαιζε με έντεκα μπόρεσε και σκόραρε και εμείς προσπαθούσαμε να έχουμε τον έλεγχο και όταν έμεινε με δέκα, άλλαξε το σύστημα και τα πήγε καλά. Αλλά εμείς μπορέσαμε και διεισδύσαμε, φτάσαμε ψηλά στην περιοχή. Από ό, τι έχω δει από τα προηγούμενα ματς τους είναι από τις λίγες φορές που έπαιξαν με τόσους παίκτες πίσω. Δεν αντιστοιχεί στον τρόπο παιχνιδού τους. Εμείς πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με εξυπνάδα, με ποδοσφαιρική ευφυΐα, με ηρεμία, αλλά δείχνοντας πάρα πολύ πάθος και αγάπη. Και αυτό θα κάνουμε. Δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι και αδύνατο. Καταφέραμε να βρισκόμαστε εδώ, επειδή σε 5' πετύχαμε δύο γκολ. Κάποια στιγμή στον τελικό μείναμε με δέκα παίκτες και πετύχαμε δύο γκολ. Οπότε πάντα σεβόμενοι τον αντίπαλο που έχει πολύ καλά στοιχεία (ταχύτητα, κάθετες πάσες κτλ), μπορούμε να το καταφέρουμε και σίγουρα θα το προσπαθήσουμε».

-το τι μήνυμα θα έστελνε στον κόσμο: «Αυτό που λέω πάντα. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Ο κόσμος είναι σημαντικός. Κερδίσαμε ένα πρωτάθλημα και ένα Κύπελλο και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Εγώ μιλούσα γι' αυτό το γήπεδο πριν ακόμη τελειώσει. Και μετά όταν το έβλεπα με κόσμο, μιλούσα για την ενέργεια που έχει αυτός εδώ ο χώρος. Περνάει ο καιρός και όταν κερδίζει πράγματα μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι η ενέργεια φεύγει. Η ενέργεια που υπάρχει εδώ, είναι όπως ήταν την πρώτη μέρα που ήμασταν εδώ. Γιατί έτσι κάναμε τη διαφορά από τους υπόλοιπους. Δείξαμε τον προηγούμενο χρόνο ότι ήμασταν διαφορετικοί από τους υπόλοιπους μαχόμενοι σε πολλά μέτωπα, οπότε πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Κανείς να μην μπερδεύει τον άλλον. Υπάρχει μια ομάδα που είναι ανταγωνιστική, που τιμάει αυτήν τη φανέλα. Άλλες φορές θα παίξει καλά, άλλες έτσι και έτσι, άλλες πολύ καλά και άλλες άσχημα. Αλλά εδώ και έναν χρόνο και λίγο παραπάνω, η ομάδα πάντα έδειξε αγάπη και σεβασμό και αυτό μας δίνει έξτρα δύναμη».

-το εάν φαντάζεται αύριο ακόμα ένα θρίλερ μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο: «Μακάρι να μη γίνει αυτό, επειδή στο τέλος θα πεθάνουμε όλοι από καρδιά (σ.σ. γελάει). Εάν μας βοηθήσει να περάσουμε στο τέλος θα το αντέξουμε. Ελπίζουμε ότι με ηρεμία θα προσπαθήσουμε να ισοφαρίσουμε το αποτέλεσμα και μετά να είναι ένα νορμάλ παιχνίδι. Αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι γιατί η απόγνωση μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ».

-το εάν θα βοηθήσει την ΑΕΚ ότι θα έχει παραπάνω μέρες ξεκούρασης σε σχέση με το πρώτο ματς: «Επειδή δεν χρησιμοποιήσαμε δικαιολογίες σε εκείνο το παιχνίδι, ούτε και τώρα θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε κάτι υπέρ μας. Αυτή τη στιγμή χάνουμε 1-0 και το παιχνίδι έχει ήδη ξεκινήσει. Θα προσπαθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την ανατροπή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x