Champions League

Αλμέιδα: «Στο ποδόσφαιρο τα πολύ μικρά λάθη κάνουν τη διαφορά - Μας έλειψε το γκολ»

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ, λέγοντας πως ήθελε πολύ αυτή την πρόκριση, αλλά η ομάδα του δεν ήταν αποτελεσματική.

Για τον αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Αντβέρπ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός τόνισε πως έλειψε το γκολ για την ομάδα του, αλλά θα συνεχίσει σε μία εξίσου σημαντική διοργάνωση, στο Europa League. Παράλληλα, ανέφερε πως ήθελε πολύ την πρόκριση, γιατί για τον ίδιο θα είναι δύσκολο να βρεθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ως προπονητής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Τι έλειψε στην ΑΕΚ να κρατήσει ζωντανό το όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ;

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Τι μας έλλειψε; Κάτι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Τα πολύ μικρά λάθη κάνουν τη διαφορά. Σε αυτές τις διοργανώσεις κάνεις ένα λάθος και μένεις εκτός. Το εχουμε δει πολλές φορές. Η ομάδα σε γενικές γραμμές ήταν καλά. Έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Το γκολ που βάλαμε ήρθε αρκετά αργά, αλλά εκτιμώ πως έδωσαν την ψυχή τους οι παίκτες. Βοήθησε και ο κόσμος. Αυτή τη στιγμή χάθηκε ένα όνειρο, που δεν ξέρω αν ως προπονητής θα μπορέσω να το ξαναέχω».

Για τον υπολογισμό των δυο αγώνων κι αν το πρώτο ματς έπαιξε περισσότερο ρόλο; Αν θα μπορούσε εκεί η ΑΕΚ να πάρει κάτι περισσότερο;

«Τώρα πλέον είναι αργά. Στο πρώτο παιχνίδι κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο τα πήγαμε καλά, αλλά μας έλειψε το γκολ. Εμεις μπορέσαμε να είχαμε τον έλεγχο απέναντι σε έναν αντίπαλο που στο πρωτάθλημά του κάνει τη διαφορά, με το κράτημα της μπάλας. Έπρεπε να προσέξουμε απόψε τις μικρές λεπτομέρειες και το είχαμε συζητήσει. Το πρώτο γκολ που δεχόμαστε ήρθε από ένα πλάγιο. Οποιος θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, δεν επιτρέπεται να γίνονται τέτοια μικρά… μεγάλα λάθη. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Προσπάθησε από παντού, δεξιά, αριστερά και άξονα να κάνει φάσεις. Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες από το ματς του πρωταθλήματος. Αν μπορούμε να το συγκρίνουμε ήταν ιδιο: ένα λάθος, ένα γκολ. Εμεις πολλές ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

Για την απουσία του Λιβάι Γκαρσία κι αν ήταν καθοριστική;

«Ο Λιβάι είναι ο σκόρερ μας. Τόσο στο αποψινο παιχνίδι ο Πόνσε, όσο και ο Φαν Βέερτ στο προηγούμενο παιχνίδι, προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Η αλήθεια είναι πως ο Λιβάι είναι πραγματικά σημαντικός για εμάς».

Πώς ξεπερνάει η ομάδα αυτό το χαμένο όνειρο για να προχωρήσει μπροστά;

«Στο ποδόσφαιρο αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος είναι να συνεχίζει. Αν μας αφήσει να μας επηρεάσει η στεναχώρια θα μας πάει βήματα πίσω. Ολοι κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν τα καταφέραμε, αλλά θα παίξουμε σε άλλη διοργάνωση πολύ σημαντική. Για κάποιο λόγο συμβαίνουν κάποια πράγματα, λέω εγώ… Οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα κάποια άλλη στιγμή να είναι ανταγωνιστικοί και να βρεθούν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι πιο δύσκολο για μένα να συμβεί ως προπονητής! Γι’ αυτό ήθελα αυτό το στόχο. Εχουμε, βέβαια, τώρα το Europa League. Θα προσπαθήσουμε κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως κάνουμε σε κάθε παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε στην Ευρώπη η ΑΕΚ να κερδίζει τον σεβασμό, όπως έκανε και σε αυτό το παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x