Champions League

Απολαμβάνοντας μπάλα με τον προφέσορα Πέδρο Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς έχει δουλέψει πολύ με την ομάδα του δημιουργώντας ένα νέο σκηνικό στο στυλ του Ολυμπιακού. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε χθες βράδυ έναν από τους μεγάλους στόχους του και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, κατακτώντας την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ μεγάλη επιτυχία που δίνει μεγάλη ώθηση στην ομάδα του λιμανιού και για το πρωτάθλημα που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε το εισιτήριο για τα γκρουπ της κορυφαίας διοργάνωσης κι εδώ πρέπει να σταθούμε σε ορισμένα στοιχεία που αφορούν τον προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς.

Πρώτα απ’ όλα οφείλουμε να εστιάσουμε στο ποδόσφαιρο που παίζει ο Ολυμπιακός κι εδώ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μιλάμε για μια ομάδα που απολαμβάνεις το παιχνίδι της.

Απολαμβάνεις να την παρακολουθείς και αυτό ακριβώς αισθάνθηκε όποιος παρακολούθησε και το ματς στην Ρωσία απέναντι στην Κράσνονταρ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε πανάξια και στην έδρα της ρωσικής ομάδας (2-1) και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι είχε τις ευκαιρίες για να βάλει τρία και τέσσερα ακόμα γκολ στην Κράσνονταρ.

Οι πειραιώτες διέλυσαν το αμυντικό πλάνο των Ρώσων και στα δύο ματς σε σημείο που η αντίπαλος του Ολυμπιακού να μην είναι σε θέση να βρει καμιά απάντηση στο επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Ο Μαρτίνς έχει δουλέψει πολύ με την ομάδα του δημιουργώντας ένα νέο «σκηνικό» στο στυλ του Ολυμπιακού. Μια νέα προηγμένη εξέλιξη της περσινής ομάδας.

Κι εδώ πρέπει ν’ αναφερθεί κάποιος στον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσεται ο Ολυμπιακός. Η ταχύτητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό στο επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων και αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει μια ομάδα.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να είναι καλά γυμνασμένη και ο προπονητής φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστος Μουρίκης έχει φροντίσει ώστε οι ερυθρόλευκοι να είναι στο top επίπεδο.

Για να παίξει όμως μια ομάδα με την ταχύτητα που παίζει ο Ολυμπιακός, χρειάζεται να έχει και καλούς παίκτες. Είναι φυσικά μεγάλη η συμβολή του προπονητή και του τεχνικού επιτελείου αλλά για να παίξει καλό ποδόσφαιρο μια ομάδα πρέπει να έχει και καλούς παίκτες.

Και ο φετινός Ολυμπιακός είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Ειδικότερα μάλιστα σε ότι αφορά την ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού θα πρέπει να σταθεί κάποιος σε Γκιγιέρμε – Βαλμπουενά – Ποντένσε οι οποίοι δημιουργούν ένα «τρίγωνο» που… κρύβει την μπάλα.

Ο νέος Ολυμπιακός είναι επίσης μια ομάδα που βγάζει σιγουριά για τις αντιδράσεις της κι αυτό φάνηκε στο ξεκίνημα του αγώνα με την Κράσνονταρ. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν αμέσως στο γκολ των Ρώσων «τελειώνοντας» την πρόκριση και μετά το πρώτο εικοσάλεπτο κυριάρχησαν πλήρως.

Σε ότι αφορά δε, την εικόνα του δευτέρου μέρους, ο Ολυμπιακός έκανε την μία κόντρα επίθεση μετά την άλλη παίζοντας με ρυθμούς που δεν μπορούσαν ν’ ακολουθήσουν οι Ρώσοι.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά πως μπορεί να δημιουργήσει επίθεση με κάθε τρόπο γιατί αυτό κάνει απρόβλεπτους τους ερυθρόλευκους. Η συνέχεια πρέπει να βρει τον Ολυμπιακό σοβαρό γιατί η χρονιά θα είναι πολύ απαιτητική.

Με μεγάλα παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και με δύσκολα ματς στο πρωτάθλημα. Κι όσο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Τα τρία τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός πήγε δύο φορές στους ομίλους μέσω των προκριματικών.

Για να τελειώνει και η ιστορία ότι έπαιρνε τα λεφτά των ομίλων επειδή ήταν πρωταθλητής. Τώρα θα τα πάρει χωρίς να έχει κατακτήσει πέρυσι τον τίτλο, αλλά επένδυσε και απολαμβάνει τους «καρπούς» της επένδυσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x