Champions League

Βιεϊρίνια: «Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί ο ΠΑΟΚ»

Την πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League κόντρα στη Σάλκε εξέφρασε ο Βιεϊρίνια.

Την άποψη ότι αν ο ΠΑΟΚ παρουσιαστεί με το ευρωπαϊκό του πρόσωπο δεν έχει να φοβηθεί τη Σάλκε εξέφρασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, στο πλαίσιο της μεταξύ τους αναμέτρησης γα τα πλει οφ του Champions League.

Ο Πορτογάλος εξτρεμ της Βόλφσμπουργκ δήλωσε αισιόδοξος ότι ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να τα καταφέρει και να βρεθεί στους ομίλους του Champions League, προσπερνώντας το εμπόδιο των Γερμανών.

Ωστόσο, αναφερόμενος στην Σάλκε τη χαρακτήρισε σπουδαία ομάδα ικανή για μεγάλα πράγματα, ενώ δήλωσε πως ίσως χρειάζεται χρόνο για να βρει τον περσινό ρυθμό της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στα «Σπορ του Βορρά»:

Για το αν πάει στο παιχνίδι στο Γκελζενκίρχεν:
«Το θέλω πολύ και προσπαθώ να βρω τρόπο θα έρθω στο ματς. Περιμένω το πρόγραμμα της ομάδας μου για την τρέχουσα εβδομάδα και εφόσον βολεύουν οι ώρες με τις προπονήσεις θα έρθω».

Για τις διαφορές των γερμανικών ομάδων από τις ελληνικές:
«Διαφορές υπάρχουν αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. Ο ΠΑΟΚ που ξέρω, πάντα στην Ευρώπη έπαιζε καλύτερα απέναντι στους μεγαλύτερους αντιπάλους που έβρισκε στο δρόμο του. Όλοι ξέρουμε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού ποδοσφαίρου. Όπως επίσης ξέρουμε και τι κάνει συνήθως ο Ολυμπιακός στο Champions League, όπου δεν τα καταφέρνει τόσο καλά. Ενώ ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη έχει πολύ καλή παρουσία. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απέναντι στη Σάλκε, αλλά πρέπει να δείξει το σεβασμό που απαιτεί ένας μεγάλος αντίπαλος. Το γερμανικό ποδόσφαιρο έχει περισσότερο τρέξιμο, πιο γρήγορο ρυθμό, περισσότερες σωματικές επαφές και μεγαλύτερη ποιότητα αλλά σε δύο νοκ άουτ αγώνες όλα μπορούν να γίνουν. Και ξαναλέω: Ο ΠΑΟΚ έπαιζε πάντα καλύτερα απέναντι στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Γι’ αυτό είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Για την αγωνιστική κατάσταση:
«Η αλήθεια είναι ότι στα δύο πρώτα ματς στο πρωτάθλημα η Σάλκε δεν ξεκίνησε καλά. Αρχικά είχε το 3-3 με το Αμβούργο στην έδρα της, και μετά έχασε με 4-0 από εμάς. Αλλά εμείς έχουμε καλή ομάδα. Δεν είναι ότι δεν έπαιξε καλά με μας, αλλά εμείς ήμασταν καλοί. Επίσης στο μεταξύ μας παιχνίδι είχε ένα άλλο θέμα: την κούραση αρκετών διεθνών παικτών. Όπως ο Φαρφάν, με τον οποίο μίλησα και μου είπε ότι είχε ταξίδι στην Ιαπωνία δύο μέρες πριν από το παιχνίδι μας. Οπότε ίσως δεν ήταν η κανονική εικόνα της Σάλκε αυτή που είδαμε στο ματς με εμάς. Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας μία πολύ δυνατή ομάδα η οποία είναι ικανή για μεγάλα πράγματα».

Για τη σύγκριση της περσινής Σάλκε με τη φετινή:
«Νομίζω ότι είναι στα ίδια με πέρυσι. Δεν έχει πολλές αλλαγές ως ομάδα. Ωστόσο ίσως χρειάζεται χρόνο για να βρει τη φόρμα που είχε πέρυσι και την οδήγησε στο Champions League».

Για το φετινό ΠΑΟΚ σε σχέση με τον περσινό:
«Ναι, είναι καλύτερος από πέρυσι. Είδα το ματς με την Ξάνθη όπως και τα προηγούμενα και είδα μία πολύ δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι μέσα στη Γερμανία και να πάρει αποτέλεσμα. Άλλωστε έχει και ένα μεγάλο ατού, τον προπονητή του, τον κ. Στέφενς, ο οποίος ξέρει πολύ καλά τη Σάλκε όπου δούλευε μέχρι πέρυσι. Αυτός ξέρει καλύτερα απ’ όλους πώς να προετοιμάσει τον ΠΑΟΚ για το ματς της Τετάρτης. Αν ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ της Ευρώπης που γνωρίζω εγώ και παίξει με το γνωστό του πάθος, τότε μπορεί να πάρει αποτέλεσμα και μέσα στη Γερμανία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x