Champions League

«Όλα τα λεφτά» ο τρόπος που δούλεψε ο Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Πλζεν ότι είναι προπονητής που δουλεύει πολύ. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Ο Ολυμπιακός πέτυχε με εντυπωσιακό τρόπο τον στόχο του κατακτώντας την πρόκριση κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν και η νίκη με το εμφατικό 4-0 αποτελεί μια δικαίωση της προσπάθειας που έκαναν οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού.

Δεν είναι όμως μόνο το σκορ που εντυπωσιάζει αλλά και η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα του Πειραιά κόντρα στους Τσέχους, καθώς ο Ολυμπιακός κυριάρχησε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

Κι εδώ πρέπει να σταθεί κάποιος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ρεβάνς με την Βικτόρια, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Δεν χωρά λοιπόν αμφιβολία ότι ο τεχνικός των ερυθρόλευκων προετοίμασε με μεγάλη προσοχή την ομάδα του για τον χθεσινό αγώνα. Και τούτο φάνηκε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού, από τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός.

Ο Μαρτίνς κατάφερε να περάσει στην ομάδα του την σοβαρότητα με την οποία έπρεπε να δει το ματς. Και οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκε ότι ακολούθησαν το πλάνο του προπονητή τους.

Κι εδώ θα πρέπει να σταθούμε στο ότι υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού, δείγμα και αυτό της δουλειάς που είχε κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός στο Ρέντη.

Επίσης οφείλουμε να επισημάνουμε πως ο 49χρονος κόουτς του Ολυμπιακού είχε «διαβάσει» καλά τον τρόπο παιχνιδιού της Πλζεν και ανέλυσε διεξοδικά στους παίκτες του τις αδυναμίες των Τσέχων.

Φάνηκε από τις επιθέσεις που έκανε ο Ολυμπιακός παίζοντας πολύ από τα δεξιά, για να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα των Τσέχων. Ο Μαρτίνς είχε δείξει μεγάλη προσοχή και στα προκριματικά του περσινού καλοακιριού και ανάλογη τακτική ακολούθησε και απέναντι στην Πλζεν.

Σεβάστηκε την αντίπαλο της ομάδας του κι έκανε αυτό που έπρεπε. Είδε με προσοχή τα «τρωτά» σημεία των αντιπάλων του και φρόντισε να προετοιμάσει σωστά τους ερυθρόλευκους ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Ο Μαρτίνς απέδειξε και στα δύο παιχνίδια με την Πλζεν ότι είναι προπονητής που δουλεύει πολύ. Τόσο σε ότι αφορά την δική του ομάδα όσο και το «διάβασμα» της αντιπάλου του Ολυμπιακού.

Και δεν μπορεί κανείς ν’ αμφισβητήσει ότι έκανε καλό κοουτσάρισμα και στην Τσεχία (με την αλλαγή του Καμαρά) αλλά και χθες, καθώς του βγήκαν όλες οι επιλογές στο αρχικό σχήμα.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό που έχει στον πάγκο του έναν εργατικό προπονητή όπως είναι ο Μαρτίνς και τώρα ο Πορτογάλος καλείται να δώσει μεγάλη προσοχή και στην Μπασάκσεχιρ, ξεκινώντας την «κατασκοπεία» της τουρκικής ομάδας από το σημερινό φιλικό της ΑΕΚ με την ομάδα του Ρομπίνιο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x