Champions League

Σιμεόνε: «Νιώθω την ευθύνη στους ώμους μου»

Η δίψα των οπαδών της Ατλέτικο για την κατάκτηση του Champions League είναι τεράστια όμως ο Σιμεόνε σκέφτεται μόνο τον τελικό με τη Ρεάλ. «Κόστα και ο Τουράν είναι απλά… ονόματα», είπε ο Αργεντινός.

Στην πίεση που υπάρχει στο στρατόπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης για την κατάκτηση του Champions League αναφέρθηκε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου πριν τον τελικό απέναντι στη Ρεάλ, τόνισε πως το μυαλό του είναι στραμμένο μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι του αυριανού τελικού.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη συμμετοχή των Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν στο μεγάλο ματς της Λισαβόνας τονίζοντας πως και οι δύο είναι απλώς ονόματα. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού που θα ακολουθήσει η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, είπε πως η Ατλέτικο είναι προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο και σκοπός της θα είναι να μπλοκάρει τη Ρεάλ και να κοντρολάρει το ματς.

«Όσον αφορά τα κίνητρα και την εξωτερική πίεση, αυτό δεν μας βοηθάει να μένουμε συγκεντρωμένοι. Πρέπει να αγνοήσουμε αυτούς παράγοντες κατά τη διάρκεια του τελικού. Ο Ντιέγκο Κόστα και ο Αρντά Τουράν είναι σημαντικοί παίκτες αλλά είναι μόνο ονόματα, είτε θα παίξουν αυτοί οι δύο είτε θα παίξουν δύο άλλοι που θα ξέρουν ποιοι είναι. Δεν ξέρουμε πως θα παίξει η Ρεάλ, έχουμε δουλέψει για διάφορα ενδεχόμενα και θα προσπαθήσουμε να τους μπλοκάρουμε και να βρούμε τον τρόπο να ελέγξουμε το παιχνίδι», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Για Κόστα και Τουράν: «Αυτοί οι παίκτες μας εντυπωσίασαν τα τελευταία δύο χρόνια με τις εμφανίσεις τους. Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω περισσότερο, έχουν καταφέρει και εκπροσωπούν αυτό που θέλει το προνοητικό τιμ να βλέπει στο γήπεδο - το πάθος, την ενότητα, την αφοσίωση - που τους κάνει να ξεχωρίζουν από τους απλούς αθλητές».

Για την πίεση των οπαδών: «Υπάρχουν άνθρωποι που μας πιστεύουν και νιώθω ότι κουβαλάω την ευθύνη της προσπάθειας στους ώμους μου. Νιώθω καλά, νιώθω υπεύθυνος αλλά σκέφτομαι αποκλειστικά και μόνο το ματς. Αυτό πρέπει να κάνω, συγκέντρωση στον αγώνα και αδιαφορία για οτιδήποτε άλλο. Βλέποντας όλους τους οπαδούς μας καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μεγάλο παιχνίδι».


Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x