Europa League

Do you know… AEKARA;

Πουθενά δεν… κωλώνει η ΑΕΚ! Με ψυχή και τσαμπουκά, η «Ένωση» έμεινε όρθια και στη Βιέννη (0-0 με την Αούστρια) και πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «32», υπενθυμίζει (και) στην Ευρώπη ποια είναι.

Ούτε Ελλάδα, ούτε Ευρώπη, ούτε πουθενά δεν σταματάει η ΑΕΚ!

Δείχνοντας χαρακτήρα στη Βιέννη, η «Ένωση» πήρε αυτό που ήθελε από την Αούστρια (0-0) και μαζί την πρόκριση για τους «32» του Europa League.

Απόλυτα συγκεντρωμένη και άψογα στημένη από τον προπονητή της, η πρωτοπόρος της Σούπερ Λίγκα σφράγισε χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Υποδειγματικό παιχνίδι από τους «κιτρινόμαυρους», που πιέστηκαν μόνο στα τελευταία λεπτά και με κορυφαίους του Σιμόες-Γαλανόπουλο (αλλά και τον εξαιρετικό και πάλι Λιβάγια) πανηγύρισαν δίκαια στο τέλος με τους 2.500 οπαδούς τους.

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μίλαν 11 (13-6)
ΑΕΚ 8 (6-5)
Ριέκα 7 (11-12)
Αούστρια Βιέννης 5 (9-16)

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός παρέταξε τους αναμενόμενους στο «Έρνστ Χάπελ», απαντώντας στο μοναδικό ερωτηματικό για το αρχικό σχήμα με τη χρησιμοποίηση του Χριστοδουλόπουλου (και όχι του Μπακασέτα). Έτσι, το 3-5-2 με το οποίο κατέβηκε και πάλι η ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Ένα τελευταίο «διαγώνισμα» απέμενε στην ΑΕΚ για να περάσει… με άριστα στην επόμενη φάση του Europa League. Και μπήκε να το δώσει απόλυτα διαβασμένη. Σοβαρή και συγκεντρωμένη από το πρώτο λεπτό, η «Ένωση» ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να κλειστεί. Μπλοκάροντας λοιπόν τον κινητήριο μοχλό της Αούστρια που λέγεται Χολτσχάουζερ (και εμποδίζοντας τις γνώριμα επικίνδυνες μπαλιές του) η ομάδα του Χιμένεθ ήλεγξε εξαρχής το παιχνίδι. Και ήταν εκείνη μάλιστα που έχασε τη μόνη πραγματικά καλή ευκαιρία για να προηγηθεί.

Ο Αραούχο ωστόσο ξόδεψε την υπέροχη ενέργεια του Λιβάγια (πλασάροντας αφότου έσκασε η μπάλα). Μπορεί λοιπόν στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ να μην απείλησε άλλη φορά σε τέτοιο βαθμό, αλλά ταυτόχρονα φρόντιζε να μην κινδυνεύει και καθόλου. Διότι οι Σιμόες-Γαλανόπουλος (ειδικά ο δεύτερος) καθάριζαν τα πάντα στον χώρο του κέντρου. Οι Λόπες-Γκάλο απέτρεπαν κάθε πιθανότητα ρηγμάτων από τα άκρα. Κι έτσι οι «κιτρινόμαυροι» έδειχναν ότι θα έπρεπε να… προσπαθήσουν για να δεχθούν γκολ από αυτή την ομάδα.

inner

Ακόμα κι έτσι όμως, ήξεραν ότι δεν έπρεπε να επαναπαυτούν σε αυτό. Ότι θα ήταν μεγάλο ρίσκο να πάνε ως το τέλος με το ρευστό 0-0. Μετά την ανάπαυλα λοιπόν έδειξαν διατεθειμένοι να επιτεθούν περισσότερο. Όχι όμως για πολύ. Γιατί σταδιακά η Αούστρια άρχισε να ανεβαίνει. Να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. και μπορεί να απειλούσε μονάχα με μακρινά σουτ (τα οποία μάλιστα ήταν αρκετά άστοχα) αλλά δημιουργούσε προϋποθέσεις πίεσης. Κάτι που δεν άργησε να αντιληφθεί ο Μανόλο Χιμένεθ…

Θέλοντας λοιπόν να ξαναπάρει την κατοχή της μπάλας που έχανε σταδιακά η ομάδα του, ο Ανδαλουσιανός άλλαξε τον κακό Χριστοδουλόπουλο με τον Μπακασέτα. Και σταδιακά δικαιώθηκε για την επιλογή του. Γιατί αφότου πέρασε ένα μικρό διάστημα πίεσης, με τον Τανζούρι να χάνει τη μόνη πραγματική ευκαιρία της Αούστρια (κεφαλιά άουτ στην επαναφορά έπειτα από απόκρουση του Τσιντώτα) η ΑΕΚ άρχισε να απορροφά την πίεση. Ακόμα λοιπόν κι αν δεν απέφυγε το να κλειστεί τα τελευταία δραματικά λεπτά, άντεξε.

Γιατί οι στόπερ της ήταν ανίκητοι. Οι Σιμόες-Γαλανόπουλος παρέμεναν απροσπέλαστοι. Ο (εξαιρετικός και πάλι) Λιβάγια έδινε πολύτιμες ανάσες, κουβαλώντας με κάθε πιθανό τρόπο την μπάλα. Και βγάζοντας σιγουριά που η ΑΕΚ είχε χρόνια να νιώσει από τερματοφύλακα, ο Τσιντώτας καθάρισε κάθε μπαλιά στην περιοχή του μέχρι το λυτρωτικό σφύριγμα της λήξης. Αυτό που υπέγραψε την δίκαιη πρόκριση της «Ένωσης» και έδωσε το έναυσμα για τρελούς πανηγυρισμούς των 2.500 φίλων της που την ακολούθησαν (και) στη Βιέννη.

inner

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Μοχάμεντ, Τανζούρι (72’ Βενούτο), Αμπντουλαχί, Φρισενμπίχλερ (77’ Μόνσαϊν), Σερμπέστ, Πρόκοπ, Μπλάουενσταϊνερ, Σάλαμον (89’ Σαρκάρια), Χολσχάουζερ, Φελίπε Πιρές

Στον πάγκο έμειναν οι: Χάντζικιτς, Γκλουχάκοβιτς, Λι, Ντε Πάουλα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Λιβάγια (90’ Κονέ), Χριστοδουλόπουλος (64’ Μπακασέτας), Αραούχο (73’ Κλωναρίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ανέστης, Τζανετόπουλος, Αϊντάρεβιτς, Γιακουμάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκρεγκ Πόουσον (Αγγλία)
ΓΗΠΕΔΟ: «Έρνστ Χάπελ», Βιέννη

Τα στιγμιότυπα του αγώνα



Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x