Stoiximan Super League

Νταμπλ-σκορ ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΟΚ

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τη βαθμολογική διαφορά που έχουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Πολλά έχουν γραφτεί για τα ρεκόρ που “κυνηγά” ο Ολυμπιακός μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, ωστόσο αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τη βαθμολογική διαφορά που έχουν οι “ερυθρόλευκοι” από τον ΠΑΟΚ.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όταν ξεκινούσε το φετινό πρωτάθλημα τον περασμένο Αύγουστο, ο “δικέφαλος” του Βορρά (μαζί με τον Παναθηναϊκό) ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν οι Πειραιώτες έχουν κατακτήσει εδώ και καιρό τον τίτλο (και μαθηματικά) κι έχουν αυτή τη στιγμή 76 πόντους με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, με 39 πόντους.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο το απόγευμα τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη και αν οι πρωταθλητές πάρουν τη νίκη απέναντι στον “Γηραιό”, τότε θα φτάσουν τους 79 βαθμούς.

Σε μια τέτοια περίπτωση οι “ερυθρόλευκοι” θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ένα μπασκετικό όρο για να περιγράψουν την...απόσταση που θα τους χωρίζει από τον ΠΑΟΚ.

Νταμπλ-σκορ που λένε και στο μπάσκετ και μάλιστα ο Ολυμπιακός θα έχει κι έναν βαθμό “κάβα”, που λέγανε και οι παλιοί στα...μπουζούκια.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι με τον Ολυμπιακό στους 79 βαθμούς (αν κερδίσει το αυριανό ματς με τον Ηρακλή) και τον ΠΑΟΚ στους 39, δεν μπορεί να “ευθύνεται” μόνο η διαιτησία, όπως έλεγε πριν από λίγες μέρες στους συμπατριώτες του ο Μακ.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνά κάποιος ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντραρίστηκαν (μέχρι στιγμής) σε τρία ματς με τους Πειραιώτες να πετυχαίνουν τρεις νίκες, εκ των οποίων οι δύο στην Τούμπα. Κάτι λέει κι αυτό, ίσως όχι στον Μακ, αλλά σε πολλούς άλλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x