Euro 2016 Ομάδες

Γαλλία

Έτοιμη για το Euro 2016 είναι η Γαλλία και το sportfm.gr παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συμμετοχή της οικοδέσποινας της φετινής διοργάνωσης.

Οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης, το 1984 και το 2000, αποτελούν ένα από τα φαβορί για τον τίτλο και θέλουν να το επιβεβαιώσουν μέσα στο «σπίτι» τους.

Οι «τρικολόρ» διαθέτουν ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ της κατηγορίας και σίγουρα όπλο τους αποτελεί η μεσαία γραμμή η οποία είναι ίσως η κορυφαία του τουρνουά.

Σαφώς ως διοργανωτές δεν έδωσαν προκριματικά, αλλά η παρουσία τους στα φιλικά με 8 νίκες σε 12 ματς, μόνο άσχημη δεν ήταν.

Σίγουρα οι Γάλλοι στιγματίζονται από τις σημαντικές απουσίες, με πρώτη αυτή του Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος στράικερ αποκλείστηκε από την αποστολή των «τρικολόρ» εξαιτίας του σκανδάλου Βαλμπουενά και σίγουρα η ομάδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του.

Οι Ζιρού, Μαρσιάλ, Κομάν και Γκριεζμάν θα πάρουν την ευθύνη της επίθεσης και θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό που αφήνει ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο προπονητής

inner

Ντιντιέ Ντεσάν

Βρίσκεται στο τιμόνι της εθνικής Γαλλίας από το 2012, όταν αντικατέστησε τον Λοράν Μπλαν. Στα 46 του θέλει να οδηγήσει τους «τρικολόρ» στο τρίτο ευρωπαϊκό και έχει το ρόστερ να το πετύχει. Σίγουρα για τον άνθρωπο που ήταν εκείνος που σήκωσε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 είναι μεγάλη πρόκληση το να καταφέρει να οδηγήσει τη Γαλλία στον τίτλο μετά από 16 χρόνια.

Το αστέρι

inner

Πολ Πογκμπά

Μαζί με τον Γκριεζμάν, ο Πολ Ποκγμπά αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ομάδας του Ντεσάν. Στα 23 του συνεχώς εξελίσσεται και ωριμάζει ποδοσφαιρικά και μετατρέπεται σε έναν φύση και θέση ηγέτη για την ομάδα του, κάτι που βλέπουμε στη Γιουβέντους. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 είχε αναδεχθεί ως ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

1. Ουγκό Λορίς (Τότεναμ) [Captain]

16. Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ)

23. Μπενουά Κοστίλ (Ρεν)

Αμυντικοί

2. Κριστόφ Ζαλέ (Λιόν)

3. Πατρίς Εβρά (Γιουβέντους)

4. Αντίλ Ραμί (Σεβίλλη)

13. Ελιακίμ Μανγκαλά (Μάντσεστερ Σίτι)

17. Λουκά Ντιν (Ρόμα)

19. Μπακαρί Σανιά (Μάντσεστερ Σίτι)

21. Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ)

22. Σαμουέλ Ουμτιτί (Λιόν)

Μέσοι

5. Εν'Γκολό Καντέ (Λέστερ)

6. Γιοάν Καμπάιγ (Κρίσταλ Πάλας)

8. Ντιμιτρί Παγέτ (Γουέστ Χαμ)

12. Μοργκάν Σνιντερλέν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

14. Μπλεζ Ματουιντί (Παρί Σεν-Ζερμέν)

15. Πολ Πογκμπά (Γιουβέντους)

18. Μουσά Σισοκό (Νιούκαστλ)

Επιθετικοί

7. Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

9. Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

10. Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ (Τίγκρες)

11. Αντονί Μαρσιάλ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

20. Κίνγκσλεϊ Κομάν (Μπάγερν)

‘Α Όμιλος

Γαλλία
Ρουμανία
Αλβανία
Ελβετία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x