Euro 2016 Ομάδες

Ισπανία

Έτοιμη για το Euro 2016 είναι η Ισπανία και το sportfm.gr παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τη συμμετοχή της στα γήπεδα της Γαλλίας.

Το 2008 και το 2012 το σήκωσαν και το πήραν σπίτι τους, κάτι που θέλουν να επαναλάβουν και φέτος οι «φούριας ρόχας» που τα τελευταία χρόνια είναι καταδικασμένοι να πρωταγωνιστούν.

Σίγουρα είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση, αλλά σε αντίθεση με άλλες χρονιές η Ισπανία έχει και άλλες δυνατές ομάδες που μπορούν να την κοντράρουν στα ίσα.

Πάντως το three peat αποτελεί πρόκληση για την ομάδα του Ντελ Μπόσκε, που επέλεξε παίκτες που θεωρεί ετοιμοπόλεμους, αφήνοντας εκτός βαριά ονόματα.

Το ρόστερ της παραμένει δυνατό, ποιοτικό, αλλά τα τεράστια ονόματα των προηγούμενων ετών απουσιάζουν. Φερνάντο Τόρες, Μάτα και Ντιέγκο Κόστα είναι αυτοί που θα απουσιάσουν, όπως και ο τραυματίας Καρβαχάλ, τη θέση του οποίου πήρε την τελευταία στιγμή ο Μπεϊγερίν.

Ο προπονητής

inner

Βιθέντε ντελ Μπόσκε

Σταθερός εδώ και χρόνια στο τιμόνι της Ισπανίας ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που διανύει την ένατη χρονιά του στο τιμόνι της «κόκκινης οργής», έχοντας καταφέρει να σηκώσει... τα πάντα.

Αποτελεί τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία της Ισπανίας, με δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στο παλμαρέ του. Μάλιστα, ο βασιλιάς της Ισπανίας του έχει απονείμει τον τίτλο του «Μαρκήσιου».

Το αστέρι

inner

Αλβάρο Μοράτα

Αστέρια στο ρόστερ των «φούριας ρόχας» υπάρχουν πολλά. Όμως ο Αλβάρο Μοράτα είναι ο παίκτης που θα κληθεί να πάρει μεγάλο μέρος του σκοραρίσματος.

Ο παίκτης της Γιουβέντους που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Ρεάλ, γίνεται καλύτερος καιρό με το καιρό και αποτελεί το «όπλο» στην επίθεση του Ντελ Μπόσκε, από τη στιγμή που δεν έχει Ντιέγκο Κόστα και Τόρες.

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

Ίκερ Κασίγιας (Πόρτο) [Captain]

Νταβίντ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Σέρχιο Ρίκο (Σεβίλλη)

Αμυντικοί

Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)

Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα)

Μαρκ Μπάρτρα (Μπαρτσελόνα)

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

Μίκελ Σαν Χοσέ (Μπιλμπάο)

Έκτορ Μπεγιερίν (Άρσεναλ)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Χουάνφραν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Μέσοι

Μπρούνο Σοριάνο (Βιγιαρεάλ)

Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν Μονάχου)

Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα)

Νταβίντ Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι)

Θεσκ Φάμπρεγκας (Τσέλσι)

Κόκε (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Λούκας Βάθκεθ (Ρεάλ)

Πέδρο (Τσέλσι)

Επιθετικοί

Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

Νολίτο (Θέλτα)

Άλβαρο Μοράτα (Γιουβέντους)

Δ’ Όμιλος

Ισπανία
Τσεχία
Τουρκία
Κροατία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x