Europa League

Μπάγεβιτς: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για το Europa League (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). «Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Και η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σερβοέλληνας προπονητής.

Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς την αναμέτρηση της Πέμπτης απέναντι στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» για το Europa League (22:05, ΑΝΤ1 και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Ο Σερβοέλληνας τεχνικός αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, αλλά τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει να χάσει τίποτα και χαρακτήρισε θετικό αποτέλεσμα μία ενδεχόμενη ισοπαλία.

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και θα προσπαθήσουμε για ένα καλό αποτέλεσμα. Η εικόνα μας θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο. Δεν θέλουμε να κλειστούμε στην άμυνα, αλλά να κάνουμε το παιχνίδι μας. Περιμένουμε κάτι καλό στο Europa League και θα δούμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος στη συνέχεια. Η ισοπαλία θα είναι ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αλλά θα δούμε τι θα κάνουμε. Δεν με ανησυχεί τίποτα από την ομάδα μου, παρά μόνο το αποτέλεσμα», τόνισε ο 61χρονος προπονητής, που κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Δεν ξέρουμε αν θα παίξουμε επιθετικά ή αμυντικά. Θα εξαρτηθεί και από τα περιθώρια που θα μας αφήσει η Έβερτον», τόνισε.

Όσον αφορά στα προβλήματα στην άμυνα λόγω των απουσιών που υπάρχουν, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε: «Ο Μαϊστόροβιτς είναι τιμωρημένος, ενώ ο Άρσε δεν ξέρουμε αν θα είναι διαθέσιμος, αφού ακόμη δεν έχει έρθει η μπλε κάρτα του. Πιστεύω πάντως πως θα βρούμε λύσεις στο κέντρο της άμυνας και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις», ενώ όταν του θύμισαν πως ήταν ο τελευταίος παίκτης της ΑΕΚ που σκόραρε επί αγγλικού εδάφους είπε: «Πιστεύω πως κάποιος θα βάλει γκολ και δεν θα έχω πλέον αυτή τη θέση».

Μιλώντας για την αντίπαλο, είπε: «Η Έβερτον κυριαρχεί στην άμυνα, είναι από τις καλύτερες ομάδες της Αγγλίας στον τομέα αυτό. Πιέζει πολύ, βγαίνει γρήγορα μπροστά και είναι επικίνδυνη στην επίθεση. Γενικά είναι πολύ καλή ομάδα και παρά τις απουσίες της περιμένουμε να μας δυσκολέψει πολύ».

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα λειτουργήσει η καινοτομία με δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητή. «Θα ήθελα μία καλύτερη ενημέρωση από την UEFA για να ξέρουμε τι ακριβώς θα γίνει», είπε.

Από πλευράς παικτών, ο Γρηγόρης Μάκος αναφέρθηκε στη δική του παρουσία, αλλά και τη σταδιακή βελτίωση της ομάδας. «Αγώνα με αγώνα βελτιώνομαι, όπως και η ομάδα. Όλη η ομάδα γίνεται καλύτερη και περιμένουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Η Έβερτον με την Μπενφίκα είναι πιο δυνατές ομάδες του ομίλου, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», ενώ αναφέρθηκε στην καινούρια μπάλα λέγοντας: «Αυτό που μου έχουν πει οι συμπαίκτες μου είναι πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι τερματοφύλακες, επειδή η μπάλα αλλάζει πορεία. Ίσως θα πρέπει να δοκιμάσουμε μακρινά σουτ».

Όλα δείχνουν 4-3-3

Ο προπονητής της ΑΕΚ στο δίτερμα της χθεσινής προπόνησης δοκίμασε σύστημα 4-2-3-1, τσεκάροντας με τους βασικούς τον Χέρσι, ο οποίος ήταν εκτός αποστολής την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έκανε μία αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Ολλανδό με τον Ενσαλίβα, γυρίζοντας ταυτόχρονα το σύστημα σε 4-3-3 με κεντρικούς χαφ τους Καφέ, Μάκο και τον Καναδό. Η τετράδα της άμυνας θα είναι Αραούχο, Ζεράλντο, Γιάχιτς και Χουανφράν, ενώ ερωτηματικό αποτελεί η τριάδα της επίθεσης, με τους Σκόκο, Λεονάρντο και Μπλάνκο να έχουν τον πρώτο λόγο, αλλά τους Νέμεθ και Μαντούκα να διεκδικούν επίσης θέση. Αν έρθει εγκαίρως η μπλε κάρτα του Άρσε, ίσως πάρει τη θέση του Γιάχιτς στην άμυνα και ο Βόσνιος να μετατεθεί στο κέντρο, με τον Ενσαλίβα να μένει στον πάγκο.

Η αποστολή της «Ένωσης» απαρτίζεται από τους: Σάχα, Αραμπατζή, Ζεράλντο, Καφέ, Λεονάρντο, Ταχτσίδη, Χουανφράν, Αραούχο, Χέρσι, Ιορντάκε, Γιάχιτς, Σκόκο, Παυλή, Ενσαλίβα, Γεωργέα, Μαντούκα, Μάκο, Μπλάνκο, Άρσε, Γιαχάγια και Νέμεθ. Στην Αθήνα έμειναν οι Μαϊστόροβιτς, Γκερέιρο, Καράμπελας και οι Γκέντσογλου, Κουτρομάνος, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από μικροπροβλήματα τραυματισμών μετά τη συμμετοχή τους στον αγώνα της δεύτερης ομάδας.

*Η αποστολή της ΑΕΚ συνάντησε θερμοκρασία 18 βαθμών, αλλά αρκετά σύννεφα στο Λίβερπουλ.

** Στους αγώνες του Europa League θα χρησιμοποιηθεί μία καινούρια μπάλα, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των ποδοσφαιριστών κάνει πιο δύσκολη τη ζωή των τερματοφυλάκων. Η UEFA είχε στείλει μπάλες στην ΑΕΚ για να εξοικειωθούν οι ποδοσφαιριστές τους με τις νέες συνθήκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x