Europa League

Μεσαίωνας

Ένας Ολυμπιακός εκτός τόπου και χρόνου γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και μένει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο! Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 1-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία τους. Το σημερινό αποτέλεσμα γύρισε πολλά χρόνια πίσω τον Ολυμπιακό και όπως γίνεται αντιληπτό θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Φεύγει ο Λίνεν, έρχεται ο Βαλβέρδε.

Ένας Ολυμπιακός εκτός τόπου και χρόνου γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και μένει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο! Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν 1-0 από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, γράφοντας μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία τους.

Το σημερινό αποτέλεσμα γύρισε πολλά χρόνια πίσω τον Ολυμπιακό και όπως γίνεται αντιληπτό θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απομάκρυνση του Έβαλντ Λίνεν, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε να είναι το φαβορί να τον αντικαταστήσει. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Ντιόγο.

Το ματς:

Με δεδομένο το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκη», η Μακάμπι χρειαζόταν ένα αναπάντητο γκολ για να πάρει την πρόκριση στα play-off του Europa League. Για να σκοράρεις όμως πρέπει να ανοιχτείς και να πιέσεις.

Οι Ισραηλινοί μπήκαν μεν δυνατά όπως υποδείκνυε η λογική λόγω της ανάγκης τους να πετύχουν ένα τέρμα, αλλά δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Είχαν τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν σοβαρές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Νικοπολίδη.

Όπως και στον πρώτο αγώνα στο φαληρικό γήπεδο, ο Ζαϊρί σκόραρε μετά από μία εξαιρετική ατομική ενέργεια, η υπόδειξη όμως για χέρι του Μαροκινού στην αρχή της φάσης έδωσε τέλος στα πανηγύρια πριν καν αρχίσουν, ενώ στο 42’ ο Κολαούτι έδωσε το προβάδισμα στη Μακάμπι και ανέβασε την αγωνία στο κόκκινο!



Σε πολύ κακή ημέρα το κέντρο του Ολυμπιακού και γενικά η επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών. Η μπάλα δεν έφτανε ούτε με… αίτηση στα άκρα, ενώ ο Ντιόγο έδειχνε «άκακο λιονταράκι» στην επίθεση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λίνεν έκανε κάποιες αλλαγές στην σκακιέρα, χωρίς όμως να καταφέρει να αλλάξει στο ελάχιστο την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Έτσι μοιραία έμεινε το 1-0 υπέρ της Μακάμπι, αποτέλεσμα που στέλνει τους Ισραηλινούς στα play-off του Europa League και τους πάικτες του Ολυμπιακού ντροπιασμένους σπίτι τους.

Η απαράδεκτη συμπεριφορά του Ντιόγο, ο οποίος χτύπησε αναίτια τον Στράουμπερ και αποβλήθηκε, σε συνδυασμό με την μηδενική προσφορά του, ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι στις σχέσεις του Βραζιλιάνου επιθετικού με τον Ολυμπιακό και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν.

Δείτε το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Γκάφνι, Νιβάλντο, Στρουλ, Σαμπάν, Σιντιμπέ, Γιένι, Ιτζχάκι (80' Άβιντορ), Ζιβ, Μεντούνγιανιν, Κολαούτι (68' Μπουζάγκλο).

Ολυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Χολέμπας, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (46' Τοροσίδης), Ντουντού, Μαρέσκα (70' Μήτρογλου), Ζαϊρί (58' Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x