Europa League

Ντάλι: «Κορυφαία ομάδα η ΑΕΚ»

Ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Τζον Ντάλι, ωστόσο ο Ιρλανδός επιθετικός της Νταντί Γιουνάιτεντ εξέφρασε στον Τύπο της Σκωτίας («Herald») την πεποίθηση πως η ομάδα του είναι ικανή για μία νίκη με «καθαρό» σκορ.

Ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Τζον Ντάλι, ωστόσο ο Ιρλανδός επιθετικός της Νταντί Γιουνάιτεντ εξέφρασε στον Τύπο της Σκωτίας («Herald») την πεποίθηση πως η ομάδα του είναι ικανή για μία νίκη με «καθαρό» σκορ.

«Ο αγώνας δεν θα έχει καμία σχέση με αυτούς του σκωτσέζικου πρωταθλήματος και η μπάλα δεν θα πηγαίνει πάνω-κάτω. Στα Κύπελλα Ευρώπης το στυλ του ποδοσφαίρου είναι τελείως διαφορετικό και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες. Εμείς δεν θα αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας. Δεν θέλουμε να τους επιτρέψουμε να έχουν πολλή ώρα την μπάλα στα πόδια τους, γιατί έχουν έμπειρους παίκτες με την ικανότητα να ανοίξουν την άμυνά μας. Πρέπει να πρεσάρουμε για να τους υποχρεώσουμε να κάνουν λάθη. Πιστεύω ότι μπορούμε να κρατήσουμε το μηδέν στα μετόπισθεν και να σκοράρουμε», δήλωσε σε μία συνέντευξη στην σκωτσέζικη εφημερίδα με τίτλο «Ελληνική Οδύσσεια» (φωτο).

Ο ταχύς φορ της Νταντί θα είναι αρχηγός στο παρθενικό ευρωπαϊκό παιχνίδι της καριέρας του. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Ευρώπη. Για πολλούς από μας θα είναι η πρώτη μας εμπειρία σε τέτοιο ματς και ανυπομονούμε να τη ζήσουμε. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που θα είμαι αρχηγός, ιδιαίτερα σε μία τέτοια βραδιά. Ελπίζω να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε», τόνισε.

Ο 27χρονος άσος τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να έχει… ελεγχόμενο πάθος, καθώς ο διαιτητής του αγώνα, ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια, βγάζει με ευκολία τις κάρτες από το τσεπάκι του. «Ο διαιτητής του αγώνα δίνει 6-7 κάρτες ανά αγώνα και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί κινδυνεύουμε να μείνουμε με δέκα παίκτες. Δεν πρέπει να παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό που θα μας μεταδώσει ο κόσμος. Θα μιλήσω στους συμπαίκτες μου πριν τον αγώνα και πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει και ο προπονητής μας, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να δώσουμε ανόητα φάουλ στους αντιπάλους. Άλλωστε έχω διαπιστώσει πως η ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη στις στημένες φάσεις. Έχω παρακολουθήσει αγώνες της και είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για κορυφαία ομάδα».

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x