Europa League

Τι… χαρακίρια και αηδίες!

Ούτε πως… αυτοκτόνησε δεν μπορεί να ισχυριστεί! Η λίγη ΑΕΚ δεν συνήλθε ποτέ από την απώλεια του πέναλτι του Μπλάνκο και τιμωρήθηκε σκληρά γι’ αυτό (0-3) απ’ την εξαιρετική Ζενίτ! Ανάξια των περιστάσεων η «Ένωση» -όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τον πόντο που χρειαζόταν για να προκριθεί, αλλά διασύρθηκε κιόλας από μια ομάδα που έχει ξεκινήσει ήδη διακοπές.

Ούτε πως… αυτοκτόνησε δεν μπορεί να ισχυριστεί!

Η λίγη ΑΕΚ δεν συνήλθε ποτέ από την απώλεια του πέναλτι του Μπλάνκο και τιμωρήθηκε σκληρά γι’ αυτό (0-3) απ’ την εξαιρετική Ζενίτ!

Ανάξια των περιστάσεων η «Ένωση» -όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει τον πόντο που χρειαζόταν για να προκριθεί, αλλά διασύρθηκε κιόλας από μια ομάδα που έχει ξεκινήσει ήδη διακοπές.

Ηχηρή απάντηση, για το αν θα «χτυπούσε» το ματς, έδωσε το -άλλου επιπέδου- σύνολο του Σπαλέτι, που πέρασε με το απόλυτο (και… συνοδό την Άντερλεχτ) στην επόμενη φάση του Europa League.


Πώς έπαιξε

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις στα πρόσωπα -και με την πετυχημένη «συνταγή» των ντέρμπι- παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Μανόλο Χιμένεθ χρησιμοποίησε τελικά το 4-3-3, με τον Σάββα Γκέντσογλου να προτιμάται από τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και τον Ίσμαελ Μπλάνκο να ξεκινά στο δεξί άκρο της επιθετικής τριπλέτας.

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γιάχιτς. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μάκος-Καφές-Γκέντσογλου και στην τριάδα μπροστά τους οι Σκόκο (αριστερά), Λυμπερόπουλο (κέντρο) και Μπλάνκο (δεξιά).



«Έμφραγμα» και… τιμωρία!

Όσο τσουχτερό κι αν ήταν το κρύο στο ΟΑΚΑ, δεν πλησίασε καν την… ψυχρολουσία που απλώθηκε σ’ αυτό πριν την ανάπαυλα. Ενώ το παιχνίδι για 40 λεπτά εκτυλισσόταν… δυσφημιστικά για το άθλημα (ένα μόλις σουτ του Λυμπερόπουλου), αλλά και ονειρικά για την ΑΕΚ (που δεν κινδύνευε σχεδόν καθόλου), έφτανε ένα πεντάλεπτο για να μετατραπεί σε «εφιάλτη».

Διότι δεν φτάνει που ο Μπλάνκο «σπατάλησε» το πέναλτι που κέρδισε ο Σκόκο -και μαζί την ευκαιρία να γεμίσει άνεση την ΑΕΚ. Ήρθε και ο Μπουκάροφ να… συνδυαστεί με το λάθος του Λυμπερόπουλου και την κόντρα του Μανωλά και όλα μαζί να τιμωρήσουν… οδυνηρά άμεσα την «Ένωση».

Έχασε και το… άλλοθι!

Το χειρότερο από το γκολ του Μπουκάροφ δεν ήταν πως άφησε πίσω στο σκορ την ΑΕΚ. Το χειρότερο ήταν πως την άφησε τόσο… κάγκελο, που δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ. Παρόλο που το προσπάθησαν (με όση ψυχραιμία μπορούσαν να συγκεντρώσουν), τα… χιλιόβαρα πόδια των «κιτρινόμαυρων» δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που έφτιαξαν σε ένα πεντάλεπτο (φάουλ Σκόκο, γύρισμα Λυμπερόπουλου, σουτ Μπερνς).

Κι έμελλε ξανά να το πληρώσουν… Το (εκνευριστικά αριστοτεχνικό) πλασέ του Ρόσινα χτύπησε την ΑΕΚ ακριβώς τη στιγμή που φάνηκε να συνέρχεται και έκανε αδιαπέραστο το «βουνό» -που ούτως ή άλλως είχε μπροστά της. Εκτός του ότι σκότωσε, δε, και τις τελευταίες ελπίδες της για ανατροπή, της αφαίρεσε (μαζί με τη χαριστική βολή του Ντενίσοφ λίγο αργότερα) ακόμα και το δικαίωμα να τα βάζει με την τύχη της.

Δείτε το φιλμ του αγώνα



ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιόπ), Γιάχιτς, Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Γκέντσογλου (55' Μπερνς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Νασούτι, Αργυρίου, Λαγός

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Άλβες, Λόμπερτς, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουκάροφ (83' Κανουνίκοφ), Χουμπόκαν, Σιρόκοφ, Ρόσινα, Ζιριάνοφ (78' Ιόνοφ), Λούκοβιτς, Ντενίσοφ

Στον πάγκο έμειναν οι: Ζεβνόφ, Μέιρα, Φεϊζούλιν, Σέμακ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σαΐντ Ενζιμί (Γαλλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Φρεντερίκ Κανό, Φρετζί Χαρσέ (Γαλλία)
ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Ολιβιέ Τουάλ, Ρουντί Μπουκέ (Γαλλία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x