Europa League

Στη Ρωσία με… ανάγκη!

Όχι τόσο για τη νίκη -που ούτως ή άλλως μοιάζει δύσκολη υπόθεση. Αλλά κυρίως για μια εμφάνιση που θα συνεχίσει την αντιστροφή εντυπώσεων μετά το ντέρμπι. Η ΑΕΚ βρίσκεται απ’ την Τρίτη στη παγωμένη Μόσχα και ο Νίκος Κωστένογλου έχει διπλό κουίζ να λύσει ενόψει του ματς της Πέμπτης: ΚΑΙ πώς θα καλύψει τη μισή ομάδα που λείπει ΚΑΙ πως η… άλλη μισή θα παρουσιαστεί έτοιμη ν’ αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένη» στο Europa League.

Όχι τόσο για τη νίκη -που ούτως ή άλλως μοιάζει δύσκολη υπόθεση.

Αλλά κυρίως για μια εμφάνιση που θα συνεχίσει την αντιστροφή εντυπώσεων μετά το ντέρμπι.

Η ΑΕΚ βρίσκεται απ’ την Τρίτη στη παγωμένη Μόσχα και ο Νίκος Κωστένογλου έχει διπλό κουίζ να λύσει ενόψει του ματς της Πέμπτης:

ΚΑΙ πώς θα καλύψει τη μισή ομάδα που λείπει ΚΑΙ πως η… άλλη μισή θα παρουσιαστεί έτοιμη ν’ αποδείξει ότι δεν είναι «τελειωμένη» στο Europa League.

Μετά τις ήττες στα δύο πρώτα ματς του ομίλου (ιδίως εκείνη απ’ τη Στουρμ στο ΟΑΚΑ) η ΑΕΚ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει πολλές ελπίδες πρόκρισης. Όσες έχει, όμως, ο Νίκος Κωστένογλου είναι αποφασισμένος να τις χτυπήσει με ό,τι «όπλα» έχει στα χέρια του. Έστω κι αν αυτά, δεν θα είναι -ειδικά στο αυριανό παιχνίδι- πολλά.

Με τους τραυματίες Γκούντγιονσεν-Γεωργέα, λοιπόν, τους τιμωρημένους Μάκο-Δέλλα και τον κουρασμένο Λυμπερόπουλο να μην συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν, η αποστολή της «Ένωσης» βρίσκεται απ’ την Τρίτη (κι αφού ταλαιπωρήθηκε αρκετά λόγω της προσγείωσης ενδιάμεσα του αεροπλάνου της στο Κιέβο για ανεφοδιασμό) στη Μόσχα.

Εκεί όπου η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν το ματς (απόψε το βράδυ) δεν θα δείξει τις τελικές σκέψεις του Κωστένογλου (όπως γίνεται συνήθως), αλλά πιθανότατα θα… επιβεβαιώσει αυτές που είναι ήδη γνωστές.

Με τα «κουκιά» μετρημένα, λοιπόν εξαιτίας των απουσιών, ο τεχνικός θεωρείται βέβαιο ότι θα διατηρήσει το 4-3-3, αλλά και ίδια την αμυντική του γραμμή (με μοναδική αλλαγή τον Κοντοέ στη θέση του τραυματία Γεωργέα). Αυτό που δεν θεωρείται βέβαιο είναι το αν θα ξεκουράσει ΚΑΙ τον Φαμπιάν Βάργκας εκτός του Λεονάρντο (για τον οποίο μοιάζει ήδη να έχει αποφασίσει την «προστασία» του ενόψει και του ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο).

Σε περίπτωση που το κάνει, λοιπόν, δίπλα στον «σίγουρο» Γκέντσογλου και τον «πιθανότατο» Λαγό θα βρεθεί ένας εκ των Καφέ-Γκερέιρο, ενώ ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και για την επίθεση. Εκεί όπου ο Μπέλεκ… αποκλείεται να μην βρεθεί στην κορυφή και οι Μπερνς, Κάρλος και Σιαλμάς (με τον τελευταίο αουτσάιντερ) θα διεκδικήσουν τις δυο θέσεις στα άκρα.

Όλοι αυτοί φυσικά με ρητή εντολή να δώσουν προτεραιότητα στο ανασταλτικό κομμάτι -και τον περιορισμό της πολύ δυνατής μεσοεπιθετικής λειτουργίας της Λοκομοτίβ- και προφανή στόχο (με τη χρησιμοποίηση και των δύο γρήγορων ακραίων) η ΑΕΚ να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x