Europa League

Μόνο με… αυτοκτονία!

Με το… ενάμισι πόδι στη φάση των «16» του Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη () επί της Ρούμπιν Καζάν. Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την παγωμένη Μόσχα. Πλέον μόνο με… αυτοκτονία θα χαθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Με το… ενάμισι πόδι στη φάση των «16» του Europa League βρίσκεται ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη (1-0) επί της Ρούμπιν Καζάν. Οι Πειραιώτες έδειξαν χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κατάφεραν να φύγουν με το «διπλό» από την παγωμένη Μόσχα. Πλέον μόνο με… αυτοκτονία θα χαθεί η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και οι Ρώσοι μπορούν να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς, αφού γλίτωσαν με μόνο ένα γκολ. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός πως στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού κάθε αγώνας έχει διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Ωστόσο, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει περάσει τη φιλοσοφία που ήθελε στην ομάδα. Οι Πειραιώτες παίζουν στο στυλ των ισπανικών ομάδων, οι οποίες παίζουν ψηλά, οι γραμμές τους είναι κοντά και πιέζουν ασφυκτικά τον αντίπαλο.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως διεκδικούν με τις ίδιες αξιώσεις μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Αυτό οφείλεται στη στάση που κρατούν οι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θέλουν να διακριθούν και να οδηγήσουν όσο ψηλά γίνεται την ομάδα.

Πρωταγωνιστές της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ο Κάρολ, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Νάτσο, και ο Παπάζογλου, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το κενό του Μέλμπεργκ.

Πάντως, τη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός έχει εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τη Μαρσέιγ που ήταν ανέτοιμος, σε όλα τα υπόλοιπα ματς η ομάδα έχει προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και δεν τα παρατάει.

Και τώρα ο Πανιώνιος

Αποστολή εξετελέσθη για τον Ολυμπιακό, ο οποίος καλείται να προσγειωθεί στην ελληνική… πραγματικότητα και το κυριακάτικο (19/02, 17:15) παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στο κυνήγι του Παναθηναϊκού και εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Σήμερα οι Πειραιώτες έχουν ρεπό, αφού ο Ερνέστο Βαλβέρδε αποφάσισε να επιβραβεύσει με μία μέρα ξεκούραση τους ποδοσφαιριστές του. Έτσι, από την Πέμπτη θα ξεκινήσει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για τον αγώνα με τους Νεοσμυρνιώτες.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν ο Ισπανός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τον Όλοφ Μέλμπεργκ σε αυτό το ματς, ύστερα από την ελαφρά διάσειση που υπέστη ο Σουηδός αμυντικός στο χθεσινό παιχνίδι.

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x