Europa League

Πρόκριση από το πρώτο ματς

«Φτιαγμένοι» για ακόμη μία μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά στην Ευρώπη παρουσιάζονται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες θέλουν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις σε Μασσαλία και Μόσχα, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μέταλιστ με το οποίο θα βάζουν τις βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Europa League. Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανταπεξέρθουν στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ουκρανικής ομάδας και να σταματήσουν την ιδιαίτερα απειλητική επίθεσή της.

«Φτιαγμένοι» για ακόμη μία μεγάλη ποδοσφαιρική βραδιά στην Ευρώπη παρουσιάζονται οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες θέλουν να επαναλάβουν τις εμφανίσεις σε Μασσαλία και Μόσχα, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα στην έδρα της Μέταλιστ με το οποίο θα βάζουν τις βάσεις για την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να ανταπεξέρθουν στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της ουκρανικής ομάδας και να σταματήσουν την ιδιαίτερα απειλητική επίθεσή της.

Το δυνατό «όπλο» των πρωταθλητών Ελλάδας τη φετινή σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η άμυνά τους και σε αυτή θα βασιστεί για να πει «στοπ» στους… λάτιν επιθετικούς των Ουκρανών.

Συγκεκριμένα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει οι παίκτες του να συνεχίσουν το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούν στους αντίπαλους στα τελευταία ματς και να μην αφήσουν τη Μέταλιστ να κάνει το παιχνίδι της, μπλοκάροντας στο κέντρο τις δημιουργικές της βλέψεις.

Στη συνέχεια, ο Ισπανός θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους, κάτι που θα αποσυντονίσει σε μεγάλο βαθμό τους παίκτες της ουκρανικής ομάδας.

Επίσης, ο 48χρονος προπονητής θέλει οι κεντρικοί αμυντικοί να μην έχουν αποστάσεις και να μένουν τα ακραία μπακ στις θέσεις τους (στη Μόσχα ανέβαιναν πολύ και ο Ορμπάιθ γινόταν πολλές φορές τρίτος στόπερ).

Το αδύναμο σημείο των Ουκρανών είναι η άμυνά τους και σχεδόν στα περισσότερα ματς δέχεται δέχονται γκολ μέσα στην έδρα τους. Από την πλευρά του, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί τους γρήγορους επιθετικούς που έχει και να προσπαθήσει να σκοράρει στο Χάρκοβο.

Όσον αφορά την ενδεκάδα, επιστρέφουν ο Μανιάτης (που πήρε «ανάσες» στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ) και ο Τζεμπούρ (που ήταν τιμωρημένος), ενώ δύο θέσεις στο αρχικό σχήμα παίζονται ανάμεσα στους Χολέμπας, Μαρκάνο και Φουστέρ.

Συγκεκριμένα, όλα δείχνουν ότι κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μέγιερι, οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο (ή Χολέμπας). Πιο μπροστά θα παίξουν οι Ορμπάιθ, Μανιάτης και Μακούν (ή Ιμπαγάσα). Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μιραλάς, Τζεμπούρ και Φουστέρ. Πάντως, δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη και ο Μοντέστο να παίξει ως δεξί μπακ.

Στη σημερινή σύσκεψη θα αποφασιστεί αν θα υπάρξει αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής της αυριανής (20:00) αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μέταλιστ. Οι Πειραιώτες εκτιμούσαν ότι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά και δύσκολα θα αλλάξει ώρα στη Μόσχα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x