Europa League

Προκρίσεις για τη... διπλή Ρόμα και την αήττητη Λεβερκούζεν - Δεν έδωσε συνέχεια στο «καυτό» της ξεκίνημα η Λίβερπουλ

Η Ρόμα ντούμπλαρε τις νίκες της (2-1) με τη Μίλαν και πέρασε στους «4». Διατήρησε το αήττητο (1-1) και προκρίθηκε η Μπάγερ. Δεν έφτασε στη Λίβερπουλ το καυτό ξεκίνημα (0-1) στο Μπέργκαμο.

Κλείδωσαν οι τρεις πρώτες θέσεις για τα ημιτελικά του Europa League, με το τέταρτο εισιτήριο να παραμένει ανοικτό.

Κι αυτό διότι η Μαρσέιγ επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα, ισοφάρισε το εις βάρος της σκορ (2-1) του πρώτου αγώνα και έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο νικητής του εν λόγω ζευγαριού θα βρει απέναντι της την Αταλάντα. Οι «μπεργκαμάσκι» είδαν τη Λίβερπουλ να ξεκινά εντυπωσιακά και να προηγείται μόλις στο 7' με πέναλτι του Σαλάχ. Ωστόσο, με... καβάτζα το 3-0 του «Άνφιλντ», άντεξαν και δεν επέτρεψαν στους «κόκκινους» να ολοκληρώσουν μια ακόμα επική ανατροπή στην ιστορία τους, με το σκορ να μένει μέχρι το φινάλε στο 0-1.

Την ίδια ώρα, η Ρόμα ντούμπλαρε τις νίκες της (2-1, μετά το 1-0 της Ρώμης) κόντρα στη Μίλαν παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Εκεί που θα αντιμετωπίσει τη Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Γουέστ Χαμ υπερασπιζόμενη το υπέρ της 2-0 από τη Γερμανία. Μάλιστα -συνεχίζοντας την πορεία της προς το θρυλικό τρεμπλ- διατήρησε και το αήττητό της ισοφαρίζοντας στο 89' με τον Φρίμπονγκ.

Αταλάντα-Λίβερπουλ 0-1



Τρομερό μπάσιμο στην αναμέτρηση από τους «κόκκινους», οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι με το... καλησπέρα, με τον Ρουγκέρι να κάνει χέρι μετά από γύρισμα του Αλεξάντερ-Άρνολντ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σαλάχ, ο οποίος άνοιξε το σκορ μόλις στο 7'!



Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ της, έχοντας τις ευκαιρίες με τους Λουίς Ντίας (13') και Σαλάχ (39'), ενώ τις στιγμές τους είχαν και οι γηπεδούχοι.

Παρόλα αυτά, το σκηνικό δεν συνεχίστηκε ούτε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους, ούτε στο δεύτερο, με την Αταλάντα να αντέχει και να παίρνει τη μεγάλη πρόκριση και τους φίλους της να στήνουν πάρτι!





Ρόμα-Μίλαν 2-1



Έχοντας «καβάτζα» το 1-0 του Μιλάνου, η Ρόμα έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα και στο «Ολίμπικο»!

Το σύνολο του Τζουζέπε Ντε Ρόσι βρήκε προβάδισμα δύο τερμάτων στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Πρώτο «χτύπημα» από τον Μανσίνι στο 12', ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ» μετά από σουτ του Πελεγκρίνι στο δοκάρι. Και αφού ο Λόφτους-Τσικ στο 20' απάντησε στα δοκάρια όχι όμως και στα γκολ, ήρθε ο Ντιμπάλα στο 22' να διαμορφώσει με πλασεδάρα το 0-2.





Στο 29' ο Ντε Ρόσι προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Έιμπραχαμ να αντικαθιστά τον Λουκάκου, ενώ τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 31', όταν άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες, με τον Τσελίκ να αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα και τη Ρόμα να μένει με δέκα παίκτες.



Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι όχι μόνο άντεξαν, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο είχαν και μεγάλες φάσεις με Σπινατσόλα (58') και Έιμπραχαμ (65'). Ενώ, δεν αγχώθηκαν ούτε όταν στο 85' ο Γκάμπια μείωσε στο τελικό 2-1.







Γουέστ Χαμ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1



Εξαιρετικό ξεκίνημα και από τη Γουέστ Χαμ, η οποία είχε να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 από το Λεβερκούζεν.

Εάν και η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Τέλα (11'), οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν δίχτυα στο 13'. Βέβαια, χρειάστηκε και η λάθος εκτίμηση του αντίπαλου πορτιέρε, με τον Κόβαρ να μην εκτιμά σωστά τη σέντρα του Μπόουεν, με τον Μάρκος Αντόνιο να εκμεταλλεύεται τη λανθασμένη έξοδο του αντιπάλου του για να σκοράρει με κεφαλιά.

Τα «σφυριά» έφτασαν κοντά στο 2-0 στο 25', όμως σ' αυτήν τη περίπτωση ο Κόβαρ έβαλε το «στοπ» στο τελείωμα του Μπόουεν. Ο ίδιος παίκτης, ο οποίος αποτελούσε κινητήριο μοχλό της ομάδας του, είχε και τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 60' με σουτ από πλεονεκτικό σημείο.



Η Γουέστ Χαμ χρειαζόταν ακόμα ένα γκολ για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Είχε τις ευκαιρίες της, όπως τις είχε και η Λεβερκούζεν. Κύριος εκφραστής των φιλοξενούμενων ο Φρίμπονγκ, ο οποίος ήταν και εκείνος που βρήκε δίχτυα στο 89' για το τελικό 1-1, σφραγίζοντας την πρόκριση και διατηρώντας και το αήττητο της ομάδας του!







Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Μαρσέιγ-Μπενφίκα 1-0 (παράταση)
(80' Μουμπανιά)

Αταλάντα-Λίβερπουλ 0-1
(7' πεν. Σαλάχ)

Ρόμα-Μίλαν 2-1
(12' Μανσίνι, 22' Ντιμπάλα - 85' Γκάμπια)

Γουέστ Χαμ-Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-1
(13' Μ. Αντόνιο - 89' Φρίμπονγκ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών:

Πέμπτη 2/5

Μαρσέιγ/Μπενφίκα - Αταλάντα (22:00)

Ρόμα-Μπάγερ Λεβερκούζεν (22:00)

Πέμπτη 9/5

Αταλάντα - Μαρσέιγ/Μπενφίκα
(22:00)

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ρόμα (22:00)


Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Δουβλίνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x