Europa League

Μπλακ-άουτ ο Αστέρας

Ο Αστέρας Τρίπολης προηγήθηκε στο ΓΣΠ αλλά μετά την διακοπή (για πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου) ο ΑΠΟΕΛ ήταν ανώτερος και γύρισε το ματς 2-1, περιορίζοντας τις πιθανότητες πρόκρισης των Αρκάδων…

Τα είχε χύμα, του ήρθαν και τσουβαλάτα…

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ φεύγοντας με άδεια χέρια από την Κύπρο, την ίδια ώρα που η Σπάρτα Πράγας έπαιρνε πολύτιμο βαθμό από τη Σάλκε στη Γερμανία (2-2).

Οι Αρκάδες αιφνιδίασαν με το γρήγορο γκολ του Λούι (8’), αλλά μετά τη διακοπή για πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου, οι Κύπριοι πήραν τον έλεγχο και γύρισαν το ματς.

Το δοκάρι του Εφραίμ ήταν η προειδοποίηση, με τον Καβενάγκι να ισοφαρίζει από την άσπρη βούλα (45+9’) και τον Καρλάο με κεφαλιά (59’) να διαμορφώνει το τελικό 2-1 στο ΓΣΠ.

Η βαθμολογία του 11ου ομίλου:

Σάλκε 7 (9-2)
Σπάρτα Πράγας 5 (5-3)
ΑΠΟΕΛ 3 (2-7)
Αστέρας Τρίπολης 1 (2-7)

Το ματς:

Υπό άλλες συνθήκες ίσως να συμβιβαζόταν με οποιοδήποτε αποτέλεσμα. Απόψε όμως ο Αστέρας Τρίπολης γνώριζε πως η κατάσταση είναι οριακή.

Και -τουλάχιστον στο ξεκίνημα- όχι μόνο δεν έπαιξε πίσω από τη σέντρα, αλλά εκμεταλλευόμενος την «αχίλλειο πτέρνα» των Κύπριων στο αριστερό άκρο έψαξε το γρήγορο γκολ. Από εκεί έκανε ό,τι ήθελε ο Μπερτόλιο και με μια υπέροχη ενέργεια σέρβιρε στον Λούι, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα αιφνιδίασε τους γηπεδούχους πετυχαίνοντας το 1-0.

inner

Και πάνω που ο Αστέρας έμοιαζε να έχει βρει ρυθμό ήρθε ένα απροσδόκητο εμπόδιο. Το πρόβλημα στον φωτισμό του γηπέδου οδήγησε σε προσωρινή διακοπή κι όταν το ματς συνεχίστηκε οι Αρκάδες έχασαν το θετικό μομέντουμ, αλλά και τον έλεγχο. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε, πίεσε, τον έκλεισε και κυνήγησε την ισοφάριση.

inner

Έφτασε πολύ κοντά στο χτύπημα φάουλ του Εφραίμ αλλά του τη στέρησε το οριζόντιο δοκάρι. Τελικά ήρθε λίγο πριν εκπνεύσει το ημίχρονο. Ο Γιαννούλης έκανε χέρι στην περιοχή, η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα και ένας παρ’ ολίγον παίκτης του Αστέρα, ο Καβενάγκι ευστόχησε με απόλυτη ψυχραιμία από τα 11 μέτρα κάνοντας το 1-1.

inner

Ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε την αντεπίθεσή του και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Θεοδωρόπουλο να αποσοβεί τον κίνδυνο στο σουτ του Εφραίμ, αλλά να μην μπορεί να κάνει το ίδιο δευτερόλεπτα αργότερα στην κεφαλιά του Καρλάο, που διαμόρφωσε το 2-1.

Ο Αστέρας κινδύνευσε σχεδόν άμεσα και με τρίτο τέρμα, αλλά παρότι ξεπέρασε το σοκ και είχε μπόλικο χρόνο μπροστά του για να σώσει την παρτίδα αποσπώντας έστω την ισοπαλία οι όποιες προσπάθειές του αποδείχθηκαν μάταιες.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΕΛ (Τιμούρ Κετσπάγια): Bάτερμαν, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους, Στίλιτς (87’ Αστίθ), Βάντερ (79’ Χαραλαμπίδης), Εφραίμ, Καβενάγκι (63’ Πιατκόφσκι).

Στον πάγκο: Κίσσας, Κοδίνα, Ιωάννου, Αλωνεύτης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Δημούτσος (62’ Φερνάντεθ), Μπερτόλιο, Κουρμπέλης (74’ Λανθαρότε), Ιγκλέσιας, Μάσα (88’ Σκούρτης), Γιάννου.

Στον πάγκο: Κοσίτσκι, Τσοκάνης, Χαμντανί, Τορμένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x