Euro 2016

Forza Italia!

Απάντησε και σε όσους δεν την πίστευαν. Διώχνοντας την κατάρα, η Ιταλία αποκαθήλωσε την Ισπανία και με το 2-0 στο Παρίσι είναι έτοιμη και για δεύτερο τελικό, στους «8», κόντρα στην Γερμανία.

Η ιταλική μαφία «χτύπησε» και την Ισπανία! Με το 2-0 στο «Stade de France» η «σκουάντρα ατζούρα» πέταξε εκτός συνέχειας του Euro την Ισπανία και τσέκαρε εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Το πρώτο γκολ της ομάδας του Κόντε, που έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε στο 33ο λεπτό ο Τζόρτζιο Κιελίνι. Πέταξε ευκαιρίες για να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι η Ιταλία, που κινδύνεψε σοβαρά μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο. Η χαριστική βολή ήρθε από τον Πελέ στις καθυστερήσεις (90+1’).

Το Σάββατο (02/07) στις 22.00 το ματς με την Γερμανίας για την φάση των «8» της διοργάνωσης.

To ματς:


Εξαιρετικό ξεκίνημα για την Ιταλία στο ματς. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε μπήκε πολύ δυνατά κι αιφνιδίασε τους «χαλαρούς» Ισπανούς, που έβγαλαν άγχος και δεν είχαν καθόλου ηρεμία στο παιχνίδι τους. Μάλιστα, ήταν χαρακτηριστικό πως κάθε φορά που η μπάλα πλησίαζε την περιοχή του Ντε Χέα υπήρχε έντονη νευρικότητα στην άμυνα των «φούριας ρόχας», που κινδύνεψε σοβαρά να βρεθεί πίσω στο σκορ.

inner

Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Ντελ Μπόσκε να κυκλοφορήσουν την μπάλα και να παγώσουν τον ρυθμό, οι Ιταλοί δεν αποσυντονίστηκαν. Έριξαν το βάρος στα αριστερά και στον Ντε Σίλιο κι από εκεί δημιούργησαν ρήγματα, τα οποία ωστόσο πλην από την αναστάτωση δεν έφεραν γκολ. Στο φινάλε, οι «φούριας ρόχας» έφεραν με γεμίσματα την μπάλα στην περιοχή του Μπουφόν, όμως είδαν… τον χάρο με τα μάτια τους στις αντεπιθέσεις των Ιταλών, που θα μπορούσαν να μπουν στα αποδυτήρια με μεγαλύτερο προβάδισμα.

Ματσάρα με τα όλα της στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου στο «Stade de France». Μονομαχίες, ξύλο, οι Ισπανοί πίεζαν και οι Ιταλοί καραδοκούσαν στις αντεπιθέσεις. Για πρώτη φορά η άμυνα της «σκουάντρα ατζούρα» έβγαλε προβλήματα, όμως δικαίωμα για μεγάλη φάση δεν έδωσε. Αντίθετα, οι Ιταλοί θα μπορούσαν να «τελειώσουν» το ματς στο 55’, όμως ο Έντερ νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Ντε Χέα.

inner

Τα λεπτά περνούσαν, η «σκουάντρα ατζούρα» δεν αξιοποίησε τα κενά στις επιθέσεις στην κόντρα και μοιραία οπισθοχώρησε. Για πρώτη φορά μετά το 70’, οι «φούριας ρόχας» έδειχναν ως το απόλυτο αφεντικό, αφού ήλεγχαν τον ρυθμό και πλησίαζαν άνετα την αντίπαλη περιοχή. Η ομάδα του Κόντε ροκάνισε άψογα τον χρόνο, όμως στο τελευταίο πεντάλεπτο κινδύνεψε σοβαρά. Η Ισπανία έπαιξε τα ρέστα της όμως δεν μπόρεσε να ρεφάρει και λίγο πριν την εκπνοή ήρθε και η χαριστική βολή απ’ τον Πελέ (90+1’).

Οι συνθέσεις:



Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (84’ Νταρμιάν), Παρόλο, Ντε Ρόσι (53’ Τιάγκο Μότα), Τζακερίνι, Ντε Σίλιο, Πελέ, Έντερ (82’ Ινσίνιε)

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Χουανφράν, Πικέ, Ράμος, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σίλβα, Φάμπρεγκας, Ινιέστα, Νολίτο (46’ Αντούριθ, 81’ Πέδρο), Μοράτα (70’ Λούκας Βάσκεθ)

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Γήπεδο: Stade de France

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x