Γενικά

H Beijing Guoan αξίζει περισσότερα από τις Μίλαν και Ατλέτικο!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν την αγορά του συλλόγου Beijing Guoan από την εταιρεία Sinobo Land, η αξία του κλαμπ ξεπερνά αυτή των Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης!

Είναι γνωστό τοις πάσι πλέον πως στην Κίνα λαμβάνει χώρα ένα «ξεφάντωμα» δαπανών, με το ποδόσφαιρο να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και τα «τρελά» ποσά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και περιλαμβάνουν τη διακίνηση κεφαλαίων στην ασιατική χώρα να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «L' Equipe», γνωστά έγιναν τα στοιχεία που αφορούν την αγορά του κινεζικού συλλόγου Beijing Guoan από την κτηματομεσιτική εταιρεία Land Sinobo με έδρα το Πεκίνο.

Η Sinobo έχει κατέβαλε 481 εκατομμύρια ευρώ για το 64% της ποδοσφαιρικής εταιρείας, ενώ το υπόλοιπο 36% θα παραμείνει στην CITIC που κατείχε μέχρι χθες την πλειοψηφία. Στην συμφωνία περιλαμβάνεται και η αλλαγή ονόματος του συλλόγου που θα ονομάζεται πλέον Sinobo Beijing Guoan με τη γενική αξιολόγηση του deal να φτάνει τα 754 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρει η Bloomberg, εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού, δεδομένων και μέσων ενημέρωσης, η αξία του κινεζικού συλλόγου είναι μεγαλύτερη από εκείνη της Μίλαν, δεδομένου πως η συμφωνία μεταξύ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του κινεζικού found για την πώληση των «ροσονέρι» αγγίζει τα 740 εκατομμύρια ευρώ για το 99% των μετοχών του συλλόγου του Μιλάνου, ενώ ξεπερνά την αξία και της Ατλέτικο Μαδρίτης, για την αγορά της οποίας, σύμφωνα με το Forbes, δεν χρειάζονται περισσότερα 578 εκατομμύρια ευρώ.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x