Stoiximan Super League

Happy end για τον Πανιώνιο!

Το καθήκον του ο Πανιώνιος! Οι Νεοσμυρνιώτες ολοκλήρωσαν με νίκη τη φετινή σεζόν επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, τερματίζοντας στην 7η θέση, χάρη στα γκολ των Μπανανά (16’) και Γεσίλ (53’).

Με ευχάριστο τόνο ολοκλήρωσε τη φετινή του σεζόν ο Πανιώνιος, καθώς στο φινάλε του πρωταθλήματος επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού, τερματίζοντας οριστικά στην 7η θέση της Super League.

Σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες, οι γηπεδούχοι είχαν την ουσία, καθώς στις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν ευτύχησαν να σκοράρουν δύο φορές, με τον Μπανανά (16') και με τον Γεσίλ (53'), τη στιγμή που ο Λεβαδειακός είχε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες, αλλά ο κορυφαίος των γηπεδούχων καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, Μάτιτς Κότνικ, ήταν αλάνθαστος σε ακόμα ένα ματς.

Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί ολοκλήρωσαν το φετινό πρωτάθλημα στην 8η θέση, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Μιχάλης Γρηγορίου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους Νεοσμυρνιώτες, όπως και ο Ζοσέ Ανιγκό ουσιαστικά προανήγγειλε την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τον Λεβαδειακό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Βάσει των ευκαιριών και της διάθεσης με την οποία μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης, φαινόταν όχι απλά πιο πιθανό να σκοράρει ο Λεβαδειακός, αλλά θέμα χρόνου, αφού ήταν πολύ απειλητικός στις αντεπιθέσεις ενώ μόλις στο 6’ είχε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σουμπίνιο, ωστόσο ο Κότνικ κατά την προσφιλή του συνήθεια έσωσε τον Πανιώνιο.

Αυτή η φάση σαν να αφύπνισε τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, που μπήκαν πιο δυνατά στις μονομαχίες και στις διεκδικήσεις και στο 16’ ευτύχησαν να προηγηθούν κόντρα στη ροή του αγώνα και με την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Κόρμπος έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ του Σπιριντόνοβιτς, ο Ζαραδούκας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή, αλλά ο Παπαγεωργίου επανέφερε την μπάλα και ο Μπανανά σε ανυπεράσπιστη εστία έκανε το 1-0.

Ο Κότνικ στην άλλη πλευρά του γηπέδου συνέχιζε να κάνει τη δική του δουλειά, όταν στο 22’ απέκρουσε σε κόρνερ ένα δυνατό σουτ του Ζαραδούκα, με τον Σλοβένο να αποδεικνύεται η κύρια αιτία που ο Πανιώνιος πήγε προηγούμενος στο σκορ με 1-0.

Το β’ μέρος κύλησε με τους ίδιους χαλαρούς ρυθμούς ενδεικτικό του ότι το ματς δεν έκρυβε κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά ο Πανιώνιος ήταν αρκετά καλύτερος σε σχέση με τον Λεβαδειακό. Μάλιστα, στο 52’ λίγο έλειψε να κάνει το 2-0, αλλά ο Επασί απέκρουσε στο δοκάρι, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Το μοιραίο για τους Βοιωτούς όμως δεν αποφεύχθηκε, αφού δευτερόλεπτα αργότερα, ο Γεσίλ πήρε την πάσα «πάρε-βάλε» του Μακρύλλου και επίσης σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα να διαμορφώσει το 2-0.

Από εκείνο το λεπτό και έπειτα, οι γηπεδούχοι «κάθισαν» στο προβάδισμα των δύο γκολ που είχαν δημιουργήσει και ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να δημιουργήσει φάσεις για να πετύχει ένα τέρμα που θα τον έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι. Στο 66’ ο Καραχάλιος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από ωραία πάσα του Σουμπίνιο, στέλνοντάς την άουτ, ενώ στο 83' ο Καθάριος έχασε την τελευταία μεγάλη ευκαιρία των Βοιωτών, σημαδεύοντας το δοκάρι στο σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Κότνικ – Παπαγεωργίου, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς – Μακρύλλος (64’ Οικονομίδης), Σαντάνα, Κόρμπος – Σπιριντόνοβιτς (88’ Πινιώτης), Βουκελάτος (85’ Μπραχίμι), Γεσίλ

Πάγκος: Αστράς, Νόβακ

Λεβαδειακός: Επασί – Νίκας (71’ Σαβαντογκό), Τριποτσέρης, Φαβάρο, Ζαραδούκας – Ομπιόρα, Καλτσάς – Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80’ Καθάριος), Καραχάλιος – Μαρκόφσκι (89’ Ιωαννίδης)

Στον πάγκο: Σωτηρίου, Γιουσούφ, Νιάς, Λεονάρντο

Το LIVE της αναμέτρησης



Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Α’ βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς
Β’ βοηθός: Ανδρέας Μεϊντάνας
4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x