Ελλάδα

IFFHS: Άλμα για Ολυμπιακό, ξεπέρασε τον ΠΑΟΚ, αμφότεροι πάνω από Γιουνάιτεντ-Γιουβέντους - Χαμηλά Παναθηναϊκός και ΑΕΚ!

Η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) ανακοίνωσε τη λίστα με τους κορυφαίους συλλόγους του κόσμου από 01/05/23 μέχρι 30/04/24, με τον Ολυμπιακό να κάνει άλμα 13 θέσεων!

Η τρομερή πορεία του Ολυμπιακού στο Europa Conference League εξαργυρώνεται σε διάφορες λίστες, με τους «ερυθρόλευκους» να βελτιώνουν τη θέση τους, όχι μόνο στο ευρωπαϊκό, αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!

Στην παγκόσμια κατάταξη της IFFHS (Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου), η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε άλμα 13 θέσεων, καθώς βρέθηκε από την 67η θέση στην 54η! Έβαλε έτσι από κάτω τον ΠΑΟΚ, που ακολουθεί μόλις δύο θέσεις πιο κάτω, όντας 56ος. Το εκπληκτικό είναι πως Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ βρίσκονται πιο ψηλά από συλλόγους όπως οι Λιλ, Βιγιαρεάλ, Γιουβέντους, Νάπολι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σεβίλλη και Νιούκαστλ!

Από εκεί και πέρα, αρκετά πιο πίσω είναι Παναθηναϊκός (116ος) και ΑΕΚ (119η), που βρίσκονται εκτός των πρώτων 100 ομάδων του πλανήτη, ενώ ο Άρης είναι 205ος. Εκεί ανάμεσα, δε, βρίσκουμε, επίσης και τον Άγιαξ, ο οποίος είναι 137ος!

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ψηλά πατώματα, στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης φιγουράρει η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ την πρώτη 20άδα συμπληρώνουν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Ρόμα, Παλμέιρας, Ατλέτικο Μαδρίτης, Αταλάντα, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Παρί Σεν Ζερμέν, Φλουμινένσε, Φορταλέζα, Αλ Αχλί, Φλαμένγκο, Μίλαν, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Δείτε εδώ τη λίστα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x