Stoiximan Super League

MVP του πρωταθλήματος ο Ντομίνγκες

Πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2014-15 αναδείχθηκε ο Τσόρι Ντομίνγκες μετά από ψηφοφορία που έγινε για τη Nova.

Ο άσος του Ολυμπιακού συγκέντρωσε 51% των ψήφων, δηλαδή, 2072. Την επτάδα συμπλήρωναν οι Καρέλης, Ρατς, Μπαράλες, Ίλιτς, Μαρτίνεζ και Καλτσάς.

Για να παραλάβει το βραβείο του ο Αργεντινός έδωσε το «παρών» στο στούντιο της Nova. Εκεί μίλησε για τη διάκριση αυτή αλλά και γενικότερα για την εφετινή αγωνιστική σεζόν…

Αναλυτικά οι δηλώσεις του…

Για το γκολ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος:

«Θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα που έχω πετύχει. Δεν έχω πετύχει πολλά. Κάποια από αυτά ήταν καλά, το χθεσινό λόγω της σημασίας του αγώνα και λόγω της στιγμής, το πώς ήρθε αυτό το γκολ, πιστεύω πως είναι ένα από τα καλύτερά μου».

Για το βραβείο που του χάρισε ο κόσμος:

«Θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό γιατί ο ποδοσφαιριστής προσπαθεί να προσφέρει θέαμα στον κόσμο και γι’ αυτό έχω πει πολλές φορές πως ο κόσμος είναι αυτός που έχει το δικαίωμα είτε να χειροκροτήσει είτε να αποδοκιμάσει έναν παίκτη. Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτή την λίστα, ανάμεσα σε τόσους καλούς ποδοσφαιριστές και που έχω επιλεγεί εγώ».

Για το βραβείο που είχε πάρει και στην Ρωσία το 2009:

«Εκείνη ήταν μία ψηφοφορία που είχε οργανώσει η ομοσπονδία στην Ρωσία. Ήταν μία σημαντική χρονιά για μένα. Δεν είμαι παίκτης που βάζει πολλά γκολ, είμαι πιο πολύ παίκτης που δίνει ασίστ, όμως πραγματικά ήταν πολύ σημαντική εκείνη η χρονιά για την καριέρα μου. Είχα βάλει αρκετά γκολ, όπως και την φετινή».

Για το γεγονός ότι είναι πολύ ψηλά και στην κατηγορία των «κλεψιμάτων»:

«Πάντα λέω πως στο ποδόσφαιρο συνέχεια αλλάζουν τα πράγματα και κάθε ποδοσφαιριστής προσπαθεί να δίνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Πιστεύω πως το μυστικό βρίσκεται στο πως κάποιος προπονείται. Πάντα πιστεύω πως αναλόγως με το τι προπόνηση κάνεις στην διάρκεια της εβδομάδας, έτσι θα παίξεις. Αν κάποιος προσπαθεί να προπονείται καλά μέσα στην εβδομάδα, έχει περισσότερες πιθανότητες να έχει καλύτερη απόδοση στο παιχνίδι».

Για το ποια στιγμή φοβήθηκε περισσότερο στην χρονιά:

«Δεν μπορώ να πω πως φοβήθηκα, αλλά είχα ανησυχήσει σε ένα σημείο του πρωταθλήματος που ήμασταν οκτώ βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Εκεί είχα αρχίσει να καταλαβαίνω πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη. Ευτυχώς ξεπεράσαμε τις όποιες δυσκολίες και καταφέραμε να είμαστε πρωταθλητές. Ίσως εκείνη η στιγμή μας βοήθησε στο να καταλάβουμε πως πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρόκειται για ένα εύκολο πρωτάθλημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο για να πάνε τα πράγματα καλύτερα για εμάς».

Για τις «κλειστές» άμυνες:

«Πολλές φορές είναι πιο δύσκολο να παίζεις κόντρα σε ομάδες που κλείνονται, σε περιμένουν, παρά απέναντι σε ομάδες που είναι ισάξιες και παίζουν με τον ίδιο τρόπο με εσένα. Γι’ αυτό πολλές φορές έχω προσπαθήσει να βρω εναλλακτικές λύσεις. Σκέφτομαι άλλες λύσεις από πριν, με πολλή κινητικότητα και τρέχοντας πάρα πολύ πίσω από την μπάλα».

Για το τι ονειρεύεται για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό:

«Αυτή την στιγμή το πρώτο πράγμα που έχω στο μυαλό μου είναι η ξεκούραση. Χρειάζομαι διακοπές, τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου. Και από εκεί και πέρα επειδή γνωρίζω τον εαυτό μου, ξέρω πως θα είναι η συνέχεια. Θα προσπαθήσω να ξεπεράσω τα νούμερα, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ. Γνωρίζουμε πως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης όσο για την ομάδα μας, όσο και για μένα. Απ’ όσο ξέρω τον εαυτό μου, αυτό είναι που θα προσπαθήσω να κάνω. Δεν θα συμβιβαστώ».

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να πετύχει ακόμα περισσότερα επιτεύγματα στην Ευρώπη, με… οδηγό τον ίδιο:

«Πάντα λέω πως αυτό εξαρτάται από την ομάδα. Είναι σίγουρο πως έχω όνειρο ο Ολυμπιακός να πετύχει κάτι στην Ευρώπη. Είναι κάτι που σκέφτομαι. Είναι αδύνατον να σκεφτόμαστε ότι αυτό εξαρτάται από έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Εξαρτάται από την ομάδα και από τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτή».

Για το αν θέλει τη νέα χρονιά περισσότερα γκολ ή ασίστ:

«Καταρχήν, θέλω ξανά το πρωτάθλημα. Μετά από εκεί και πέρα ό,τι θέλει ο Θεός. Εγώ θα δουλέψω για να πετύχω ό,τι καλύτερο μπορώ. Πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Ο χρόνος θα δείξει».

Για το τι θα κάνει στις διακοπές:

«Θα πάω στην αρχή για κάποιες μέρες στην Αργεντινή, γιατί έχω μέλη της οικογένειάς μου που βρίσκονται εκεί. Οι γονείς μου, τα αδέρφια μου, οι φίλοι μου. Έχω κόσμο να δω εκεί και σίγουρα θα επιστρέψω στην Ελλάδα γιατί τα παιδιά μου δεν έχουν τελειώσει ακόμα το σχολείο. Και σίγουρα θα περάσουμε και κάποιες μέρες στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x