Αγγλία

Never Forgotten...

Ποτέ ξανά! Σαν σήμερα, 15/4/1989, 96 οπαδοί πήγαν στο γήπεδο και δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους...

Η τραγωδία του Χίλσμπορο αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και το england365.gr θυμίζει όσα συνέβησαν σ' εκείνο τον ημιτελικό Κυπέλλου της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η δικαίωση, άργησε, αλλά έφτασε 27 χρόνια μετά...

Η Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012 πέρασε στην ιστορία ως η μέρα που μια κυβέρνηση στο όνομα ενός ολόκληρου έθνους απολογήθηκε στις οικογένειες των 96 θυμάτων, αποκαλύπτοντας την πλήρη αλήθεια για την τραγωδία του 1989. Την «αλήθεια» που παραδέχθηκε ακόμη και η «Sun».

Αν και το θέμα της απόδοσης ευθυνών ακόμα εκκρεμεί, ο πόνος έχει απαλύνει στις ψυχές των οικογενειών των θυμάτων εκείνης της αποφράδας 15ης Απριλίου του 1989.

Τότε που στο Χίλσμπορο, η παντελής έλλειψη ελέγχου από την αστυνομία και ο συνωστισμός των οπαδών για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 96 οπαδών που στριμώχθηκαν, ποδοπατήθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή, έχοντας φύγει από το σπίτι τους απλά για να πάνε στο γήπεδο να δουν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι...

Η Αν Γουίλιαμς, που έχασε τον μόλις 15 ετών, τότε, γιο της στη μεγάλη εκείνη τραγωδία, ηγήθηκε της προσπάθειας για την αποκατάσταση της αλήθειας και άφησε την τελευταία της πνοή στις αρχές του 2013 έχοντας προλάβει να αισθανθεί έστω και στον ελάχιστο βαθμό το αίσθημα της δικαίωσης (όσο δύναται να γίνει αυτό από τη στιγμή που ήταν μια μάνα που έχασε το παιδί της) και πλέον η προσπάθεια συνεχίζεται για την τιμωρία των υπεύθυνων.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x