Stoiximan Super League

O Ολυμπιακός το έχει «ψάξει» πολύ το θέμα Βαλμπουενά

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για την περίπτωση Βαλμπουενά και πόσο το έχουν... ψάξει στον Ολυμπιακό.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Ολυμπιακός είναι στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Βαλμπουενά κι έχει εδώ ενδιαφέρον να σταθούμε σε ορισμένα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά.

Μιλάμε για στοιχεία που του ρεπορτάζ που οδήγησαν τους ερυθρόλευκους στην απόφαση να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του Γάλλου εξτρέμ, προσφέροντας ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στον παίκτη, προκειμένου να τον πείσουν να έρθει στην Ελλάδα.

Και είναι βέβαια προφανές πως όταν μιλάμε για εξαιρετικό συμβόλαιο, μιλάμε για ετήσιες αποδοχές που ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

Λεφτά που μόνο ο Ολυμπιακός δίνει σε συμβόλαια παικτών αν κρίνουμε και από τις πρόσφατες εξελίξεις με παίκτες άλλων ομάδων.

Πολλοί λοιπόν αναφέρονται στην ηλικία του Βαλμπουενά, εκφράζοντας έναν προβληματισμό για το αν πρέπει ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην υλοποίηση της συγκεκριμένης μεταγραφής.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να επισημάνουμε πάνω απ’ όλα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αγωνιστική εικόνα που θα έχει ο Βαλμπουενά αν αποκτηθεί από τον Ολυμπιακό. Προβλέψεις άλλωστε δεν μπορείς να κάνεις για κανένα παίκτη.

Ωστόσο αυτό που είναι δεδομένο έχει να κάνει με τον τρόπο που κινήθηκαν οι πειραιώτες πριν αποφασίσουν την επίσημη προσέγγιση στην πλευρά του διεθνούς μέσου της Φενέρμπαχτσε.

Και η αλήθεια είναι ότι οι ερυθρόλευκοι το έχουν «ψάξει» πολύ το θέμα Βαλμπουενά και μάλιστα έχουν τους ανθρώπους για να συγκεντρώσουν τις ακριβείς πληροφορίες.

Ο Φρανσουά Μοντέστο και ο Κριστιάν Καρεμπέ, οι δύο συμπατριώτες του Βαλμπουενά φρόντισαν να μάθουν πράγματα και καταστάσεις αναφορικά με το επίπεδο που βρίσκεται ο 34χρονος μέσος.

Ήθελε να είναι σίγουρος ο Ολυμπιακός πριν κάνει την επίσημη κίνηση και πολύ καλά έκανε. Αυτό λοιπόν που έμαθαν στο μεγάλο λιμάνι είναι πως αξίζει να κάνουν την υπέρβαση για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του συγκεκριμένου παίκτη.

Και αυτό το τσέκαραν από πολλές πλευρές ο Μοντέστο με τον Καρεμπέ. Υπήρχαν επίσης καλές «πηγές» ενημέρωσης και στην Τουρκία. Και από την γειτονική χώρα οι ερυθρόλευκοι έμαθαν τα καλύτερα, με αποτέλεσμα ν’ αποφασίσουν την έναρξη των συζητήσεων με τον διεθνή μέσο.

Κατά την διάρκεια μάλιστα των διαπραγματεύσεων του Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά έγινε γνωστό πως η Μαρσέιγ δείχνει ενδιαφέρον για την επιστροφή του παίκτη στο Βελοντρόμ.

Είναι κι αυτό ένα στοιχείο που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Επαναλαμβάνουμε ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα είναι τη νέα σεζόν ο Γάλλος.

Αυτό όμως που κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει είναι πως προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν με την Φενέρ κι αυτό είναι σημαντικό. Και για να μην «τρελαθούμε» κιόλας με αυτά που ακούγονται, ο καλός Βαλμπουενά θ’ ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x