Champions League

Μια ομάδα... αστυνομίας «συνέλαβε» την Σέλτικ!

Ακούγεται κωμικό να χάνει η Σέλτικ από κάποια Λίνκολν Ρεντ Ιμπς. Και είναι ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για μια ποδοσφαιρική παραλλαγή της "Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής".

Όταν η αίτηση του Γιβραλτάρ για συμμετοχή στις επίσημες διοργανώσεις της UEFA έγινε δεκτή τον Μάιο του ’13, κατέστη σαφές πως πρόκειται για μια παρουσία στο στυλ του Σαν Μαρίνο. Τίμια και άξια σεβασμού μεν, σάκος του μποξ δε. Βέβαια, και μια άλλη χώρα είχε τις ίδιες προδιαγραφές αλλά δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει εις διπλούν το κουφάρι μιας πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης…

Από άποψης διασυλλογικού επιπέδου, η βρετανική αποικία (με την Ισπανία να διατηρεί πολλές αντιρρήσεις) έχει ακόμα λιγότερες περγαμηνές. Μία ομάδα έχει κυριαρχήσει πλήρως στο εγχώριο πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει τους τελευταίους 14 τίτλους, ενώ έχει και άλλους 8 από το 1983 που αγωνίζεται στην Ά Εθνική του Γιβραλτάρ (ναι, έχει και Β’ και Γ’).

Η Λίνκολν Ρεντ Ιμπς, όπως ονομάζεται ο «αυτοκράτορας» της GPD, ξεκίνησε το ταξίδι της ως ομάδα Νέων της αστυνομίας στο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Όταν έχασαν το ενδιαφέρον τους για τις αναμετρήσεις με τα σώματα ασφαλείας, μετονομάστηκαν σε «Μπλου Μπόλτονς» και δήλωσαν συμμετοχή στην Δ’ Εθνική. Λόγω της μικρής ηλικίας των παιχτών, ωστόσο, η αίτηση δεν μπορούσε να γίνει δεκτή. Για αυτό προχώρησαν στη συγχώνευση με άλλες δυο ομάδες, τη Γκλάσις Γιουνάιτεντ και τη Σεν Τζάγκο, και εγένετο Λίνκολν.

Μέχρι το 2014 η «κόκκινη διμοιρία», όπως είναι το προσωνύμιο τους, περιοριζόταν στην τοπική αγορά. Με το Γιβραλτάρ να αποτελεί το 54ο μέλος της UEFA από το 2013, η Λίνκολν εξασφάλισε τη συμμετοχή στον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Αντίπαλος η ΗΒ, πρωταθλητής των Νήσων Φερόε. Η εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 στο πρώτο ματς, συνοδεύτηκε από συντριβή στη ρεβάνς με 5-2 και αποκλεισμό.

Φέτος, ωστόσο, η ιστορία εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά. Στον 1ο γύρο απέκλεισε την εσθονική Φλόρα Ταλίν με 2 νίκες και βρήκε στον δρόμο της την ιστορική Σέλτικ

Όσοι βρέθηκαν στο στάδιο «Βικτόρια» -το οποίο η Λίνκολν μοιράζεται με άλλες 4 ομάδες της περιοχής- έμειναν με τις αναμνήσεις μιας ζωής. Ο Λι Κασιάρο στο 48ο λεπτό, «μαύρισε» την ψυχή και το ντεμπούτο του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο των Κελτών, γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της χώρας.

inner

Μια ομάδα με 5 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στη σύνθεση της, υπέταξε έναν αντίπαλο με αξία το 50% των εξαγωγών του Γιβραλτάρ. Ο επαναληπτικός λογικά θα έχει πιο συμβατική εξέλιξη. Όπως και να έχει, οι «ήρωες του στενού» έγραψαν ιστορία. Ιδού η χρυσή σύνθεση (με μπόλικη δόση οικογενειοκρατίας) , μετά των επαγγελμάτων τους:

Ραούλ Νάβας (ποδοσφαιριστής), Ράιαν Κασιάρο (αστυνομικός), Ρόι Τσιπολίνα (τελωνειακός), Μπερνάντο Λόπεζ (ποδοσφαιριστής), Ζαν – Κάρλος Γκαρσία (εργάτης), Γέρει Πατίνο (ποδοσφαιριστής), Αντόνιο Καλδερόν (ποδοσφαιριστής), Τζόζεφ Τσιπολίνα (δημόσιος υπάλληλος), Κάιλ Κασιάρο (ταξιδιωτικός πράκτορας), Λι Κασιάρο (αστυνομικός)

Επιμέλεια: Χρήστος Ντότσικας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x