Euro 2024

Oι «σίγουροι» και τα ερωτηματικά του Σκίμπε

Αντίστροφα μετρά η Εθνική ομάδα για το πρώτο ματς κόντρα στην Κροατία και ο Μίχαελ Σκίμπε καλείται να λύσει το… γρίφο για τα πρόσωπα της ενδεκάδας. Ποιοι θα ξεκινήσουν και ποιες θέσεις είναι ανοικτές.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται μπροστά σε μία ακόμη μεγάλη πρόκληση και ο Μίχαελ Σκίμπε αντιλαμβάνεται την ευκαιρία που παρουσιάζεται –και στον ίδιο- να προκριθεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Από την στιγμή που έγινε γνωστός ο αντίπαλος της «γαλανόλευκης», ο Γερμανός τεχνικός και οι συνεργάτες του, άρχισαν το «διάβασμα» της Κροατίας από τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει για το ρόστερ της ομάδας του Ζλάτκο Ντάλιτς.

«Μεσοεπιθετικά διαθέτουν ποδοσφαιριστές με πολύ μεγάλη ποιότητα και μπορούν στην καλή τους μέρα να νικήσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλο. Στην αμυντική λειτουργία παρουσιάζουν αδυναμίες, τις οποίες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε», είναι το μήνυμα που περνάει στους διεθνείς ο Γερμανός προπονητής.

Το τελευταίο διάστημα, ο Μίχαελ Σκίμπε έπρεπε να αναπροσαρμόσει τα σχέδια του λόγω των απουσιών βασικών ποδοσφαιριστών, όπως ο Κώστας Μανωλάς και ο Πέτρος Μάνταλος, ενώ πολύ σημαντική απουσία είναι και αυτή του Τάσου Δώνη, ιδίως στο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ, όπου οι ανοικτοί χώροι στην επίθεση θα είναι περισσότεροι.

Τα προβλήματα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Βασίλης Τοροσίδης συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα. Ο αρχηγός της Ντόρτμουντ μπορεί να μην προπονήθηκε ούτε την Τρίτη, όμως η κατάσταση του παρουσιάζει βελτίωση και αναμένεται να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση της Πέμπτης.

Όσον αφορά τον Βασίλη Τοροσίδη δεν πρόκειται να ξεκινήσει στον αγώνα της Πέμπτης για να μην ρισκάρει ενδεχόμενη υποτροπή στο δικέφαλο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να προφυλαχθεί ο αρχηγός της «γαλανόλευκης» προκειμένου να είναι 100% έτοιμος στη ρεβάνς της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Είναι βέβαιο πως ο Μίχαελ Σκίμπε δεν έχει καταλήξει σε όλα τα πρόσωπα της ενδεκάδας και γενικώς προτιμά να μην ανοίγει τα χαρτιά του. Την εστία της Εθνικής θα υπερασπιστεί ο Ορέστης Καρνέζης. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Τη θέση του αριστερού μπακ θα καλύψει ο Γιώργος Τζαβέλλας και αυτή του δεξιού οπισθοφύλακα ο Παναγιώτης Ρέτσος. Επί της ουσίας, μία τετράδα με στόπερ.

Πιθανότατα, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι ο Κάρλος Ζέκα με τον Αλέξανδρο Τζιόλη. Εκτός κι αν ο άσος της Κοπεγχάγης τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, στη θέση που προοριζόταν να αγωνιστεί ο Πέτρος Μάνταλος. Σε αυτή την περίπτωση, ο παρτενέρ του Αλέξανδρου Τζιόλη θα είναι είτε ο Ανδρέας Σάμαρης είτε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Η τριάδα της μεσοεπιθετικής γραμμής θα αποτελείται από τους Κώστα Σταφύλιδη (αριστερά), Κώστα Φορτούνη (στον άξονα), ενώ παραμένει ανοικτή η θέση στο δεξί άκρο. Εάν δεν επιλεγεί ο Κάρλος Ζέκα, φαβορί είναι ο Τάσος Μπακασέτας, σε ένα πιο επιθετικό σχήμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Κώστας Μήτρογλου, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που θα του δοθούν στο «Μαξιμίρ». Η αποστολή της Εθνικής ομάδας αναχώρησε στις 11:00 για το Ζάγκρεμπ και στις 18:00 θα προπονηθεί για τελευταία φορά πριν από τον αυριανό πρώτο «τελικό» με την Κροατία.

Σωτήρης Ταμπάκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x