Αγγλία

Φόντεν: Πέτυχε το δεύτερο χατ-τρικ στην καριέρα του

Ο Φιλ Φόντεν, στην αναμέτρηση με τη Μπρέντφορντ, σημείωσε το δεύτερ χατ-τρικ στην καριέρα του.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μπρέντφορντ και πλησίασε στην κορυφή της Premier League. Ο Φιλ Φόντεν ήταν απόλυτος πρωταγωνιστής, για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, αφού πέτυχε και τα τρία γκολ της ομάδας του.



Το χατ-τρικ που σημείωσε ο 23χρονος Άγγλος αποτελεί το δεύτερο στην καριέρα του, μετά από εκείνο που πέτυχε το Νοέμβριο του 2022 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η αναμέτρηση αυτή έχει μείνει στην ιστορία, αφού τα εννέα γκολ που σημειώθηκαν αποτελούν ρεκόρ τερμάτων στα ντέρμπι του Μάντσεστερ. Οι «πολίτες» είχαν επικρατήσει με 6-3, με τους Φόντεν και Χάαλαντ να πετυχαίνουν από τρία γκολ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός έγινε ο ενδέκατος ποδοσφαιριστής που πέτυχε χατ-τρικ στη φετινή Premier League.

Ο συμπαίκτης του Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Φέργκιουσον και ο Σον πέτυχαν από τρία γκολ, την τέταρτη αγωνιστική, απέναντι σε Φούλαμ, Νιούκαστλ και Μπέρνλι αντίστοιχα.

Ο Όλι Γουότκινς σημείωσε τρία γκολ στη νίκη της Άστον Βίλα απέναντι στην Μπράιτον, ενώ ο Νίκολας Τζάκσον νίκησε τρεις φορές τον Βικάριο, στην επικράτηση της Τσέλσι επί της Τότεναμ.

Χατ-τρικ έχουν σημειώσει επίσης, με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Ντομινίκ Σολάνκε, Ο Ελάιτζα Αντεμπάγιο της Λούτον κόντρα στην Μπράιτον και ο Κρις Γούντ στην επιστροφή του, ως αντίπαλος, στο Νιούκαστλ.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που προστέθηκε στη λίστα, πριν τον Φόντεν, είναι ο Ματέους Κούνια της Γουλβς μετά τα τρια γκολ που πέτυχε απέναντι στην Τσέλσι.

Επιμέλεια: Λοΐζος Λαϊνίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x