Ιταλία

Serie A: Επτά αλλαγές προπονητών σε 24 αγωνιστικές

Ο Μάσιμο Όντο είναι πλέον παρελθόν για τον πάγκο της Πεσκάρα, αποτελώντας τον έβδομο προπονητή που απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία συλλόγου της Serie A.

Από τον Μπαλαρντίνι στον Ντε Μπουρ και από τον Ιακίνι στον Μάσιμο Όντο, τον τελευταίο προπονητή που πλήρωσε το «μάρμαρο» διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων, αυτοί είναι οι επτά τεχνικοί που έχουν δει μέχρι στιγμής την πόρτα της εξόδου από τις ομάδες τους στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Τρεις απολύσεις λιγότερες συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο της περσινής σεζόν. Αναμφισβήτητα ενθαρρυντικά στοιχεία όσον αφορά το πεπρωμένο των τεχνικών στα κλαμπ της Serie A.

O Μάσιμο Όντο πήρε τον αριθμό νούμερο επτά στη ουρά των απολυμένων, αποχαιρετώντας τον πάγκο της Πεσκάρα μετά την ήττα των «δελφινιών» από την Τορίνο την περασμένη Κυριακή, παρά το γεγονός πως αρχικά η διοίκηση των «γαλάζιων» είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία στήριζε τον Ιταλό προπονητή. Λίγες ώρες αργότερα όλα άλλαξαν. Δεν κατάφερε ούτε μία νίκη, όπως ο Μαντορλίνι ένα χρόνο πριν στη Βερόνα, με μοναδικό τρίποντο αυτό στα «χαρτιά» απέναντι στη Σασουόλο, λόγω αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή των «νεροβέρντι».

Ποιοι ήταν οι προηγούμενοι; Ο Μπέπε Ιακίνι άφησε την Ουντινέζε μετά από επτά αγωνιστικές. Ήταν 2 Οκτωβρίου του 2016 και το «κακό» έγινε μετά από ένα βαρύ 0-3 με θύτη τη Λάτσιο, για να τον διαδεχτεί ο Τζίτζι Ντελ Νέρι αναγεννώντας είναι η αλήθεια τους «μπιανκονέρι».

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ έφτασε στην Ίντερ αντικαθιστώντας τον Μαντσίνι πριν ξεκινήσει το Campionato και απολύθηκε την 1η Νοεμβρίου μετά την ήττα από τη Σαμπντόρια. Ο προπονητής της «primavera» Βέκι καθοδήγησε την ομάδα στο 3-0 επί της Κροτόνε και ακολούθησε ο Στέφανο Πιόλι, κάνοντας ντεμπούτο στο 2-2 με τη Μίλαν, βάζοντας σιγά σιγά τους «νερατζούρι» στον δρόμο των επιτυχιών.

Υπήρξε βέβαια και η τριπλή αλλαγή στην Παλέρμο: Μπαλαρντίνι- Ντε Τζέρμπι, Ντε Τζέρμπι- Κορίνι, Κορίνι- Λόπεζ, μέχρι ο «γραφικός» πρόεδρος των «ροζανέρι» Τζαμπαρίνι να αποφασίσει την επόμενη. Ο Μπαλαρντίνι έμεινε μόλις για δύο αγώνες (ήττα από Σασουόλο, ισοπαλία με την Ίντερ), ο Ντε Τζέρμπι άντεξε δώδεκα, ενώ ο Κορίνι είχε το «τιμόνι» των Σικελών για επτά ματς.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x