Champions League

To προφίλ της Γιουβέντους

Τη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ και νταμπλούχο Ιταλίας, Γιουβέντους, την οποία είχε αντιμετωπίσει για τελευταία φορά το 2014, θα βρει ξανά στον δρόμο του o Ολυμπιακός!

Είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως οι συστάσεις είναι περιττές. Ο Ολυμπιακός έπεσε με δύο μεγαθήρια στον 4ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα εκ των οποίων είναι η Γιουβέντους, φιναλίστ των δύο εκ των τριών τελευταίων τελικών της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Θα βρεθεί μετά από τρεις σεζόν ξανά με την «βέκια σινιόρα», αφού την περίοδο 2014-15 είχε αναμετρηθεί μαζί της κερδίζοντας την 1-0 στο Φάληρο με την κεφαλιά του Καμπιάσο και χάνοντας 3-2 στο Τορίνο.

Οι δύο αντίπαλοι είχαν αναμετρηθεί στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ την περίοδο 1998-99 με 2-1 στο Τορίνο και 1-1 στο ΟΑΚΑ. Οι «ερυθρόλευκοι» συναντούν και πάλι τη Γιουβέντους το 2003-04 για τον 4ο όμιλο με τη νίκη στη Ριζούπολη 2-1 για τους Ιταλούς και τη συντριβή των «ερυθρολεύκων» με 7-0 την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει κατακτήσει 33 πρωταθλήματα Ιταλίας, 12 Κύπελλα, 7 Σούπερ Καπ, 2 Πρωταθλητριών, 1 Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 2 Διηπειρωτικά.

Η «Μεγάλη Κυρία» του ιταλικού ποδοσφαίρου έχει πραγματοποιήσει αυτό το καλοκαίρι μερικές σημαντικότατες προσθήκες, με τελευταία αυτή του Μπλες Ματουιντί από την Παρί Σεν Ζερμέν αντί 20εκ ευρώ, ενώ έχει εντάξει ακόμα στο δυναμικό της τον Ντάγκλας Κόστα από την Μπάγερν, τον Ντε Σίλιο από τη Μίλαν και τον Σέζνι από την Άρσεναλ. Βέβαια το μεγάλο «μπαμ» από την εγχώρια αγορά, το έκανε με την απόκτηση του Φεντερίκο Μπερναντέσκι από την Φιορεντίνα, αντί 40εκ ευρώ.

Από την άλλη μεριά σε σύγκριση με την περασμένη σεζόν, αποχώρησαν δύο σημαντικοί συντελεστές της περσινής πορείας, όπως ήταν ο Μπονούτσι που παραχωρήθηκε στη Μίλαν αντί 40εκ. ευρώ, αλλά και Ντάνι Άλβες που έφυγε ελεύθερος για την Παρί Σεν Ζερμέν.

Η σεζόν πάντως δεν άρχισε καλά, αφού έχασε τον πρώτο τίτλο που διεκδίκησε με την ήττα 3-2 από την Λάτσιο στο «Ολίμπικο», ενώ στο πρωτάθλημα ξεκίνησε με επικράτηση 3-0 σε βάρος της Κάλιαρι.

Το ζήτημα για τον Αλέγκρι, τουλάχιστον στην εκκίνηση της περιόδου, φαίνεται να είναι το να βρει και πάλι τους αυτοματισμούς και την σταθερότητα στην άμυνα της, μιας και μετά την φυγή του Μπονούτσι, ακόμα φαίνεται πως υπάρχει μια αναζήτηση για την ταυτότητα της άμυνας.

Το ρόστερ

inner

inner

inner

Επιμέλεια: Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x