Stoiximan Super League

Αντιδράσεις για το γήπεδο του ΠΑΟΚ στο Καρατάσου

Η προοπτική της ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην περιοχή Καρατάσου έφερε αντιδράσεις από τους τοπικούς φορείς.

Δεν ήχησε καλά σε τοπικούς φορείς η πρόθεση του ΠΑΟΚ να ανεγερθεί το νέου του γήπεδο στην περιοχή του στρατοπέδου «Καρατάσου».

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Οικολογίας – Αλληλεγγύης», Μιχάλης Τρεμόπουλος εξέφρασε την αντίθεσή του στα σχέδια αυτά που γίνονται από την πλευρά του ΠΑΟΚ επισημαίνοντας ότι θα «καταστραφεί» μια μεγάλη έκταση πράσινου στην πόλη, κάτι που θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Αποτελεί απαράδεκτη προοπτική για τη Θεσσαλονίκη η παραχώρηση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου στον ΠΑΟΚ, στα σχέδια του οποίου υπάρχουν μόνο γήπεδα, ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα. Μάλιστα οι αποφάσεις φαίνεται ότι λαμβάνονται εν κρυπτώ και χωρίς διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση. Καλούμε την κυβέρνηση και όσους υποστήριξαν το κίνημα υπεράσπισης του Καρατάσου ως κοινόχρηστου δημόσιου χώρου πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού, αλλά και την ηγεσία του ΠΑΟΚ να μην επιμείνουν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Μπορούν να βρεθούν λύσεις για το γήπεδο σε άλλες περιοχές, αλλά όχι σε μια από τις τελευταίες ελεύθερες και πράσινες εκτάσεις που απομένουν», αναφέρει –αρχικά- και συνεχίζει:

«Η μόνη αξιόλογη προοπτική για το Καρατάσου περνά μέσα από τη συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων για τη διαχείριση έργων πολιτισμού, αναψυχής, οικολογικής αναβάθμισης και αστικών καλλιεργειών. Το πρώην στρατόπεδο εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε «Πάρκο Καρατάσου» από τους κατοίκους της περιοχής, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τις ομάδες που δραστηριοποιούνται σ΄ αυτό. Είναι σαφές πως υπάρχουν και άλλες προοπτικές βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης και όχι η επιβολή ενός ισοπεδωτικού οικονομικού μοντέλου, συμβατού μόνο με εισπρακτικές και πελατειακές σκοπιμότητες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x