Stoiximan Super League

Αδιόρθωτος Παναθηναϊκός, τα έκανε… μούσκεμα και στα Πηγάδια!

Δεν βάζει μυαλό ο ΠΑΟ! Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στα Πηγάδια, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, αλλά… δεν βγήκαν ποτέ για το δεύτερο και η μαχητική Ξάνθη τούς τιμώρησε, 1-1!

Αν όχι ΚΑΙ τώρα, πότε;

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε το καλύτερό, εκτός έδρας παιχνίδι του στα Πηγάδια, ήταν, πραγματικά, καταιγιστικός στο πρώτο ημίωρο, πετυχαίνοντας γκολ με τον Άλτμαν (18') και χάνοντας τεράστιες ευκαιρίες, αλλά… κοιμήθηκε στο δεύτερο 45λεπτο, με αποτέλεσμα η μαχητική Ξάνθη να τον τιμωρήσει στο 79', αφήνοντάς τον με το τελικό 1-1 χωρίς νίκη μακριά από τη Λεωφόρο, μετά το τέλος του πρώτου γύρου στη Σούπερ Λίγκα!

Ακόμη και έτσι, πάντως, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να φύγει με ένα σπουδαίο «διπλό» από την ακριτική πόλη, αν ο Χίλιεμαρκ -που άργησε πολύ να περάσει στο ματς (82')- ήταν πιο ψύχραιμος στο 90' και στο 94', με τον Σουηδό να… πετάει στα σκουπίδια απίστευτες φάσεις!

Ο Γέντρισεκ, με καταπληκτική κεφαλιά, χάρισε τον βαθμό στους γηπεδούχους, που, όπως και οι «πράσινοι», προέρχονταν από δύο σερί ήττες. Αμφότεροι, ωστόσο, παρέμειναν μακριά από τα… ψηλά πατώματα της βαθμολογίας.

Για πρώτη φορά στην αρχική 11άδα του Παναθηναϊκού σε αγώνα πρωταθλήματος ο Πίσπας, με τον πιτσιρικά, μάλιστα, να έχει 2-3 καλές στιγμές, προκειμένου να χριστεί σκόρερ, ντεμπούτο για τον Τζανδάρη.
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν


inner

inner

Το ματς


Από το ξεκίνημα έδειξε τις… άγριες διαθέσεις του ο Παναθηναϊκός!

Δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης στα Πηγάδια, ο Πίσπας έκανε ωραία, ατομική ενέργεια από αριστερά, «σέρβιρε» στον Άλτμαν, αλλά η μπάλα -από το σουτ του τελευταίου- κόντραρε και δεν ανησύχησε, τελικά, τον Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος, ωστόσο, δεν είχε δει τίποτα ακόμα…

Έπειτα από την πρώτη -και μοναδική, στο πρώτο ημίχρονο- καλή στιγμή της Ξάνθης, με τον Λουσέρο, στο 4ο λεπτό, να βρίσκεται μόνος του, από αριστερά, στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, να κάνει το σουτ, αλλά τον Βλαχοδήμο να λέει «όχι», ακολούθησε… καταιγισμός από πλευράς φιλοξενούμενων!

Εικόνα live 21961820/52109.jpg
Παίζοντας εξαιρετικό, «στρωτό» ποδόσφαιρο, με διαρκή κίνηση και γρήγορες πάσες, οι «πράσινοι» έκλεισαν τους Ακρίτες στο μισό γήπεδό τους, τους… έπιασαν από τον λαιμό και άρχισαν να «πυροβολούν».

Αρχικά, στο 13', ο Κουλιμπαλί πίεσε τον Φλίσκα και πρόλαβε να πασάρει στον Άλτμαν, πριν βγει η μπάλα άουτ, ο Ισραηλινός έβγαλε τη σέντρα, ο Πίσπας πήρε την κεφαλιά από τα δύο μέτρα, αλλά ήταν αδύναμη, με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» ο Ζίβκοβιτς.

Εικόνα live 21961820/51989.jpg
Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη… έκρυψαν την μπάλα, που πέρασε από 6-7 παίκτες(!), έφτασε στον Κουλιμπαλί, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτη, ενώ… άλλα δύο λεπτά ύστερα, το καταιγιστικό «τριφύλλι» είχε ακόμα μία τεράστια ευκαιρία, αλλά και πάλι ο Πίσπας αστόχησε, στο πλασέ, που επιχείρησε αυτήν τη φορά, έπειτα από το νέο, εξαιρετικό γύρισμα του ορεξάτου Κουλιμπαλί.

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, αυτό που… μύριζε, έγινε!

Μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί της Ξάνθης έδιωξαν, αλλά άτσαλα, με την μπάλα να φτάνει στον Άλτμαν, που έπιασε ένα τρομερό σουτ από το ημικύκλιο και την έστειλε στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ της Ξάνθης, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα!

Εικόνα live 21961820/49866.jpg
Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του άμεσα (22'), αλλά ο Άλτμαν «νικήθηκε» αυτήν τη φορά στο τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έσωσε, με το πόδι, το πλασέ του Ισραηλινού! Ακολούθησαν τα σουτ από Πίσπα (24') και Τζανδάρη (30'), που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Σέρβο τερματοφύλακα, ο οποίος… ηρέμησε στα επόμενα 15 λεπτά, έως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αφού ο ρυθμός έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν άνετα το προβάδισμα, έχοντας, μάλιστα, κατοχή μπάλας που «άγγιζε» το 70%!

Το β' μέρος ήταν μια άλλη υπόθεση…

Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε, από το ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, το γνωστό, προβληματικό πρόσωπό του στα παιχνίδια του μακριά από το «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βάζει τις φωνές στους παίκτες του, που είχαν… μείνει στα αποδυτήρια! Έχοντας ανοίξει, λοιπόν, τις γραμμές, άφηναν χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να το πιστεύουν και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία τους.

Στο 60', ο Μεχία έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα κόντραρε, τρεις αμυντικοί των φιλοξενούμενων… κοιτούσαν την μπάλα, που έφτασε στον Λουσέρο, αυτός έκανε την προβολή στο δεύτερο δοκάρι, αλλά αστόχησε! Άλλες φάσεις, πάντως, δεν «έβγαλε» η Ξάνθη, το παιχνίδι, όμως, «φώναζε» πως οι «πράσινοι» θα κινδυνέψουν ξανά, αν δεν ανασυνταχθούν και συγκεντρωθούν. Αλλά δεν πρόλαβαν…

inner
Μετά από μία καταπληκτική σέντρα του Φασίδη, στο 79', και μία ακόμη, πιο όμορφη κεφαλιά από τον Γέντρισεκ (τον έχει χάσει εντελώς ο Αυλωνίτης), οι Ακρίτες ισοφάρισαν, μετατρέποντας σε θρίλερ το τελευταίο δεκάλεπτο! Ο Παναθηναϊκός, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και «πάλεψε» για το γκολ της νίκης, η οποία θα μπορούσε να έρθει, αν ο Χίλιεμαρκ, που μπήκε ως αλλαγή στο 82', ήταν λίγο πιο ψύχραιμος.

Στο 90', όμως, ο Σουηδός αστόχησε από την «καρδιά» της άμυνας και στο 94', παρότι βρέθηκε «φάτσα» με τον Ζίβκοβιτς και λίγο πλάγια, έπειτα από πάσα του Κουντουριώτη, «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

inner

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπεξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Μεχία, Μελιόπουλος (46’ Σιλά), Ντε Λούκας, Κίκε (70’ Φασίδης), Λουσέρο, Γέντρισεκ (93’ Κάστρο).

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Αυλωνίτης, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Κουρμπέλης, Λουντ (82’ Χίλιεμαρκ), Αλτμαν (91’ Κουντουριώτης), Πίσπας (78’ Δώνης).

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Γήπεδο: Ξάνθη FC Arena, Πηγάδια Ξάνθης

Έτσι παρακολουθήσατε το LIVE της αναμέτρησης από το sportfm.gr



Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x