Ισπανία

Αδίστακτη Μπαρτσελόνα! (video)

Τι κι αν δεν έπαιξε μπαλάρα; Τι κι αν έχανε από νωρίς; Η Μπάρτσα έφερε τούμπα το ματς με την Ατλέτικο (2-1) και… εξαφανίζεται στην κορυφή. Με εννιά τελείωσαν οι ροχιμπλάνκος που χτυπούσαν στο ψαχνό.

Μπαρτσελόνα είναι, δικαιούται να μην παίξει και μπαλάρα σε ένα παιχνίδι!

Ακόμα και έτσι όμως οι Καταλανοί ήταν αποτελεσματικοί κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κάνοντας την ολική ανατροπή, επικράτησαν 2-1 και ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τη σημερινή τους αντίπαλο. Κι ενώ έχουν και ματς λιγότερο!

Ο Κόκε άνοιξε το σκορ για τους ροχιμπλάνκος, ωστόσο Μέσι και Σουάρες μέσα σε διάστημα οκτώ λεπτών έφεραν «τούμπα» το παιχνίδι και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Πολύ ξύλο από τους Μαδριλένους (που πάντως το πάλεψαν για να μην φύγουν ηττημένοι από το Καμπ Νου), με τους Φελίπε Λουίς (44’) και Γκοντίν (65’) να αποβάλλονται δικαίως.

Το ματς

Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Κι έστειλε το προειδοποιητικό μήνυμα με την βολίδα του Σαούλ, αλλά ο Μπράβο εκτινάχθηκε και κράτησε το μηδέν. Στο 10’ όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο υποδειγματικό τελείωμα του Κόκε, που τρύπωσε στην καρδιά της άμυνας της Μπάρτσα και «πάγωσε» προς στιγμήν το Καμπ Νου για το 0-1.Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δεν βελτιωνόταν, δεν μπορούσε να διασπάσει την άμυνα της Ατλέτικο και ο προβληματισμός είχε κάνει έντονα την εμφάνισή του. Στο 30’ όμως, οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα και ο Ζόρντι Άλμπα έδωσε… έτοιμο γκολ στον Μέσι για την ισοφάριση (κι ενώ δευτερόλεπτα νωρίτερα ο Σουάρες είχε χάσει την ουσιαστικά πρώτη τελική της Μπάρτσα).

Και σα να μην έφτανε αυτό, οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντάνι Άλβες έκανε την βαθιά μπαλιά για τον Ουρουγουανό, εκείνος άφησε πίσω του τον Χιμένες και πλάσαρε υποδειγματικά τον Όμπλακ για την ανατροπή (2-1)! Μια ανατροπή που σίγουρα θ’ ανακούφισε τους φίλους των μπλαουγκράνα, καθώς η εμφάνισή τους δεν θύμιζε σε τίποτα τα… γνωστά στάνταρ. Και τελικώς η Μπάρτσα όχι μόνο πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα, διότι ο Φελίπε Λουίς αποβλήθηκε δικαίως, όταν… πήγε να κόψει την μπάλα στον Μέσι!

Η Μπάρτσα τα είχε όλα υπέρ της, αλλά η εικόνα της δεν επέτρεπε… εφησυχασμό. Κι αν ο Γκριζμάν στο 54’ είχε βάλει καλύτερα το σώμα του (σε προσπάθειά του για προβολή, με τον Μπράβο να το βγάζει ενστικτωδώς με τα πόδια), ενδεχομένως τα… σύννεφα ανησυχίας στο Καμπ Νου να είχαν εμφανιστεί εκ νέου. Οι Καταλανοί είχαν «κάτσει» και δεν έκαναν τίποτα, την ώρα που οι ροχιμπλάνκος –αν και με δέκα παίκτες- πάλευαν και επιχειρούσαν την υπέρβαση μέσα στη Βαρκελώνη. Πίεζαν για ένα «χρυσό» γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να βγάλουν τις 1-2 φάσεις που θα τους έβαζαν ξανά στο κόλπο.

Και στο 65’ μπήκε οριστικά «ταφόπλακα» στα όνειρα των Μαδριλένων να μην φύγουν άπραγοι. Ο Γκοντίν –αν και δεν υπήρχε λόγος- πήγε επικίνδυνα πάνω στον Σουάρες και με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άφησε την ομάδα του με εννιά. Το ματς πλέον είχε… σβήσει. Η Μπαρτσελόνα δεν απειλούταν, ο Αρντά Τουράν «συμμάζεψε» την κατάσταση στο κέντρο (και παραλίγο να χριστεί σκόρερ με ωραίο πλασέ που έπιασε στο 78’), οι Καταλανοί κυνήγησαν ένα τρίτο γκολ (χωρίς να βγάλουν την πολύ μεγάλη φάση κι έχοντας απλά κατοχή μπάλας), ωστόσο το 2-1 δεν άλλαξε και δεν υπήρξαν «συγκινήσεις» στο φινάλε.



Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 30 Ιανουαρίου

Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-1
(30' Μέσι, 38' Σουάρες - 10' Κόκε)

Εϊμπάρ-Μάλαγα 1-2
(94' Μπαστόν - 45' Ανιόρ, 91' Σάντα Κρουζ)

Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(24' Γουίλιαμς)

Βιγιαρεάλ-Γρανάδα 1-0
(56' πεν. Σοριάνο)

Σοσιεδάδ-Μπέτις 2-1
(18' Πριέτο, 33' Μαρτίνεθ - 51' Κάστρο)

Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Σεβίλλη-Λεβάντε (13:00)
Βαλένθια-Σπόρτινγκ Χιχόν (17:00)
Λας Πάλμας –Θέλτα (19:15)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ (21:30)

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου

Λα Κορούνια-Ράγιο Βαγεκάνο (21:30)

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου

Μάλαγα-Χετάφε (21:30)

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου

Ατλέτικο Μαδρίτης-Εϊμπάρ (17:00)
Ράγιο Βαγεκάνο-Λας Πάλμας (19:15)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Βιγιαρεάλ (21:30)
Σπόρτινγκ Χιχόν-Λα Κορούνια (23:05)

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου

Λεβάντε-Μπαρτσελόνα (13:00)
Μπέτις-Βαλένθια (17:00)
Θέλτα-Σεβίλλη (19:15)
Γρανάδα-Ρεάλ Μαδρίτης (21:30)

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

Εσπανιόλ-Σοσιεδάδ (21:30)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x